Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Τ είπε ο Τσίπρας για το στρατόπεδο Παύλου Μελά

Το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση ....
Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς συζητήθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά και των άλλων έξη Δήμων (Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Δέλτα, Χαλκηδόνας, Βόλβης) που οι Δήμαρχοί τους συμμετείχαν στη σύσκεψη της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου 2016, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
O πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, που αφορά 30.000 μαθητές της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Θεσσαλονίκης και θα ξεκινήσει η υλοποίησή του από τις αρχές του νέου έτους.
Ειδικότερα για το Δήμο Παύλου Μελά, η σίτιση θα αφορά όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, που είναι περίπου 7.000 παιδιά.
Επίσης ο Δήμαρχος συζήτησε μαζί του για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου και το πρόβλημα της σχολικής στέγης, κυρίως στις περιοχές της Νικόπολης και της Ευκαρπίας.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε όμως στο θέμα της παραχώρησης των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσιου στην τοπική κοινωνία για χρήσεις Πρασίνου, Πολιτισμού, Αναψυχής που πρόβαλε και ανέλυσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης στον πρωθυπουργό ως κυρίαρχα ζητήματα όχι μόνο για τους Δημότες του Δήμου Παύλου Μελά, αλλά ευρύτερα για τη Δυτική θεσσαλονίκη.
Ιδιαίτερα για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το ιστορικό και τις τελευταίες εξελίξεις στις συζητήσεις με τους αρμόδιους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΤΕΘΑ.
Του μίλησε για τους όρους του πρακτικού παραχώρησης του 2014 που προσπάθησε ο Δήμος να αλλάξει, αλλά δεν κατέστη δυνατό, για τη σύμβαση που είναι έτοιμη αλλά και ενδεχόμενες αλλαγές που μπορούν να γίνουν και για τη μεγάλη ευκαιρία χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Ο πρωθυπουργός έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όλα και ιδιαίτερα για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και επιφυλάχθηκε να εξετάσει το θέμα άμεσα.