Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

9 οι νεκροί στο Βερολίνο από φορτηγό που έπεσε στο πλήθος #Breitscheidplatz

-Νεκρός ο οδηγός, συνελήφθη ο συνοδηγός
-Oι Γερμανικές αρχές δεν κάνουν καμία αναφορά σε καταγωγή ή θρήσκευμα του οδηγού και συνοδηγού.
-Αγνωστα τα αίτια, δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για ατύχημα ή τρομοκρατική ενέργεια.
Με αίμα βάφτηκε....
η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 50.

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθη ένας άνθρωπος ως ύποπτος για την επίθεση ενώ ένας δεύτερος οδηγός φέρεται να είναι νεκρός.


Σημειώνεται ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του φορτηγού με το οποίο έγινε η επίθεση είναι πολωνικές, καθώς ανήκει σε πολωνική μεταφορική εταιρεία. Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, έχασαν την επαφή με το φορτηγό τους γύρω στις τρεις το μεσημέρι σήμερα και γίνεται λόγος για «κατάληψη» και αρπαγή του φορτηγού από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης.

Μιλώντας στο πολωνικό ραδιόφωνο TVN24, ο ιδιοκτήτης της πολωνικής εταιρείας, στην οποία ανήκει το φονικό φορτηγό (κατονομάζεται ως Ariel Z) είπε ότι ο ξάδερφός του ταξίδευε στο Βερολίνο με το φορτηγό. Ήθελε να περάσει τη νύχτα στη γερμανική πρωτεύουσα, είπε, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει πως για την τραγωδία μπορεί να ευθύνεται ο ξάδερφός του, καθώς είχε εμπειρία στην οδήγηση φορτηγών εδώ και 15 χρόνια.

H εταιρεία είναι αυτή https://www.facebook.com/Us%C5%82ugi-Transportowe-ARIEL-%C5%BBurawski-374848702674478/