Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Καβγάς ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για τον δικηγόρο των Panama Papers Αρτέμη Αρτεμίου

16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία ο Αρτέμης Αρτεμίου βρέθηκε με τον νυν υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα.

Με βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε η κυβέρνηση στην ανακοίνωση της Ν.Δ., η οποία ζητούσε εξηγήσεις από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για....
τις σχέσεις του με τον «δικηγόρο των Panama Papers» Αρτέμη Αρτεμίου.
Αφορμή για την ανακοίνωση της Ν.Δ. στάθηκε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που υποστήριζε ότι 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία ο κ. Αρτεμίου βρέθηκε με τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα.
Απαντώντας, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επιχειρεί να στήσει «αφήγημα περί διαπλοκής». «Το αφήγημα περί διαπλοκής που προσπαθεί να στήσει η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας, μάλιστα και διεθνείς διαστάσεις, είναι τόσο γελοίο που δεν επιδέχεται οποιασδήποτε συζήτησης. Γίνεται όμως ακόμα πιο γελοίο, όταν τα σενάρια αυτά, τα επεξεργάζεται και τα προωθεί η ΝΔ, το κόμμα της Siemens, του κ. Χριστοφοράκου, του κ. Παπασταύρου, των θαλασσοδανείων.», ανέφερε το Μαξίμου προσθέτοντας: «Ας μην νομίζουν ότι με αυτές τις ανοησίες, θα πετάξουν από πάνω τους τις βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς διαπλοκής, μέσω του οποίου λεηλάτησαν επί δεκαετίες την χώρα».
Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία κάλεσε την κυβέρνηση «και προσωπικά από τον κ. Παππά να σταματήσουν να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και να απαντήσουν για τις σχέσεις τους με τον κ. Αρτεμίου».
«Ένα ναι ή ένα όχι περιμένουμε από τον κ. Παππά. Πήγε με τον κ. Αρτεμίου και επιχειρηματίες, τον Αύγουστο του 2013, στη Βενεζουέλα και για ποιο λόγο; Να ξέρει τέλος ο κ. Παππάς ότι στην περίπτωσή του δεν ισχύει το “η σιωπή είναι χρυσός”», σημείωσε η Ν.Δ..