Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Τελικα μια δικαστική αποφαση Στε μπορει να ασκήσει επιρροή στην πολιτική ζωή του τόπου

Τελικα μια δικαστική αποφαση οπως του Στε παιζει σημαντικό ρόλο στην άσκηση πολιτικής
Μια δικαστική αποφαση βάζει σε....
ρόλο ρυθμιστή την αντιπολιτευση και κομματα του 3% και ακυρώνει την δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβερνηση της χωρας.
Μας αρεσουν δεν μας αρεσουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ φανταστείτε (οπως εχουμε πει αν ολα αυτα που ψηφίζονται στην Βουλή απο ΣΥΡΙΖΑ αν τα έκανε η ΝΔ θα καιγόταν η χώρα ) η αποφαση αυτη να έβγαινε με Κυβερνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ θα μιλούσαμε για κατάλυση του πολιτεύματος για εμπλοκή της δικαιοσύνης στην πολιτική ζωή κα πολλα.
Δυστυχως η δικαιοσύνη ασκεί πολιτική και ας μη το λέμε δυνατά το Στε έβγαλε με αποφαση έγκυρα τα μνημονια που φτωχοποίησαν τους Ελληνες συνταγματικό τον Ενφια και οταν έβγαλε παράνομες τις μειώσεις στους μισθούς ενστολων και συντάξεων και οι Κυβερνησεις δεν την εφάρμοσαν δεν αντέδρασε ποτε κάνοντας το γαργαρα.
Δυστυχως εμπλέκεται η δικαιοσύνη στην πολιτική ζωή του τόπου και αυτο το παραδέχονται πλέον ολοι αλλα το κλισέ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και απο πισω σαφή αμφισβήτηση δεν ταιριάζει ξέφτισε .

Επηρεάζει η οχι μια δικαστική αποφαση οταν η αντιπολιτευση μετα απο αποφαση Στε δεν συζητά πλέον αλλα απαιτεί να ψηφιστούν κάποια πράγματα και ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ανέβαλε επίσκεψη και η ΝΔ παραδέχεται οτι πλέον «ενισχύονται τα εκλογικά σενάρια» καθώς έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ όλα είναι ρευστά, και η κυβέρνηση «δεν θα αντέξει στο νέο πολιτικό περιβάλλον που δημιουργείται».

Μια αποφαση δικαστηρίου.........έβαλε σε ρόλο ρυθμιστή την αντιπολιτευση .........

«Πριν αποσαφηνιστούν όλα αυτά, η Ν.Δ. δεν συζητά κανένα όνομα για το ΕΣΡ και δεν πρόκειται να δώσει την θετική της ψήφο» τονίζουν στο protothema.gr κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ν.Δ. προσθέτοντας όμως, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα μεταβάλλει την στάση της εφόσον όλα αυτά αποσαφηνιστούν και δεν θίγεται ο κυρίαρχος ρόλος του ΕΣΡ σε οποιαδήποτε διαδικασία αδειοδότησης.

Όμως και η κυβέρνηση φέρεται για πρώτη φορά, να συζητά την αποδοχή των προϋποθέσεων που θέτει η Ν.Δ., καθώς εφόσον επιτύχει την συγκρότηση του ΕΣΡ, έστω και σε μεταγενέστερο στάδιο, βγαίνει από την δύσκολη θέση που περιήλθε μετά την απόφαση του ΣτΕ, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει τον κεντρικό της στόχο που ήταν, να πληρώνουν στο εξής τα κανάλια ετήσιο ενοίκιο για τις συχνότητες που θα κατέχουν προσωρινά, έως ότου πραγματοποιηθεί νέος διαγωνισμός με προδιαγραφές που θα ορίσει πλέον το ΕΣΡ αναλαμβάνοντας παράλληλα και την διεξαγωγή του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφόσον η σημερινή Διάσκεψη των προέδρων πραγματοποιηθεί και δεν αναβληθεί με πρωτοβουλία του κ. Βούτση, δεν πρόκειται να καταλήξει σε αποτέλεσμα, καθώς απαιτείται πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων, που «μπλοκάρεται» από τις ψήφους των εκπροσώπων της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Και οι όποιες διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων θα μετατεθούν για το μέλλον, αφού προηγουμένως τα κόμματα της αντιπολίτευσης λάβουν στα χέρια τους τις νομοθετικές διατάξεις που προετοιμάζει η κυβέρνηση, αλλά και την επίσημη απόφαση του ΣΤΕ που δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.

«Πρώτα θα ψηφιστούν όλες οι διατάξεις που θα επαναφέρουν το νομοθετικό πλαίσιο στην κατάσταση που βρισκόταν πριν τον νόμο Παππά και μετά θα συζητήσουμε για την σύνθεση του ΕΣΡ» τονίζουν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. αλλά και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πάντως η Ν.Δ. απαιτεί ήδη από χθες, όχι μόνο την κατάργηση του άρθρου 2Α του νόμου 4339 που κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ, (την κατάργησή του έχει εξαγγείλει ήδη η κυβέρνηση) αλλά και το άρθρο 2 του ίδιου νόμου, με το οποίο ο αριθμός των πανελλαδικών αδειών καθοριζόταν στις τέσσερις.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΟΓΩ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
2016-10-27 08:43:46

Φωτογραφία για ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΟΓΩ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
Ανέβαλε την επίσκεψή του Άγιο Όρος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το «νόμο Παππά» για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει να αναχωρήσει σήμερα το πρωί, όπως κρίθηκε όμως δεν ήταν δυνατό να απομονωθεί για ένα 24ωρο στο «Περιβόλι της Παναγίας» τη στιγμή που οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Συμβουλίου, είναι ραγδαίες.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρέμεινε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μέχρι αργά το βράδυ χθες στο γραφείο του πραγματοποιώντας με τους στενούς συνεργάτες του προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πειραιώς υποστηρίζει ότι πλέον «ενισχύονται τα εκλογικά σενάρια» καθώς έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ όλα είναι ρευστά, και η κυβέρνηση «δεν θα αντέξει στο νέο πολιτικό περιβάλλον που δημιουργείται».