Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Οι Έλληνες ως «σφαγείς των Τούρκων» σε νέα τουρκική σειρά που κάνει πρεμιέρα αύριο, με Halit Ergenç και Bergüzar Korel

Πρωταγωνιστής ο γνωστός «Σουλεϊμάν»  Halit Ergenç και η επίσης γνωστή "Φεριντέ" του "Καρανταγί" σύζυγός του,  Bergüzar Korel.
Η σειρά με τίτλο ...
«Vatanım Sensin», δηλαδή, «Εσύ Είσαι η Πατρίδα μου» κάνει πρεμιέρα αύριο, ενώ ήδη έχει προκαλέσει τον έντονο σχολιασμό για το περιεχόμενο της. Η ιστορία ξεδιπλώνεται την περίοδο λίγο πριν την Μικρασιατική καταστροφή και κατά την διάρκεια αυτής. Οι παραγωγοί του Kanal D φαίνεται πως εξιστορούν τα γεγονότα από την τουρκική πλευρά καθώς παρουσιάζουν τους Έλληνες στρατιωτικούς να δολοφονούν, να εκτελούν κόσμο και να καταστρέφουν τις περιουσίες των Τούρκων.
Πρωταγωνιστής του σήριαλ ο ηθοποιός Χαλίτ Εργκέντς ο οποίος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από τον ρόλο του «Σουλειμάν».
Στη σειρά ο ηθοποιός φυλακίζεται από τους Έλληνες, οι οποίοι παρουσιάζονται ως οι κακοί της υπόθεσης, και έτσι στη συνέχεια αποφασίζει να γίνει ο εξολοθρευτής τους.

"Κακός" της υπόθεσης είναι ο ηθοποιός Baki Davrak, που παριστάνει τον σκληρό Έλληνα στρατιωτικό διοικητή "Βασίλη", που είναι υπεύθυνος για την ...εισβολή στη Σμύρνη.
Το τρέιλερ της φιλόδοξης τουρκικής σειράς που προβάλλεται στη γείτονα χώρα, έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στα γεγονότα.