Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Β. Λεβέντης: Πρώτα συναίνεση και μετά Διάσκεψη

Η απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει ως επικεφαλής του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα «δεν ήταν και πρόταση με σκοπό την ευτυχή κατάληξη του ζητήματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας ....
στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Πρώτα επιτυγχάνεις συναίνεση και μετά συγκαλείς Διάσκεψη. Όταν συγκαλείς διάσκεψη και ο καθένας λέει το δικό του, τι τη συγκαλείς; Για να γελοιοποιήσεις και την έννοια της διαδικασίας;» διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Βάζεις έναν που έχει προδώσει τη Ν.Δ., που έχει πει υπέρ της Χρυσής Αυγής, που έχει εγκωμιάσει τον Παππά ότι έκανε καλό νόμο –έναν νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός- τον βάζεις και λες ότι ανήκει στον απέναντι και περιμένεις να τον ψηφίσουν;».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρότεινε να επιλεγούν «άτομα που έχουν φύγει πια από την πολιτική και που έχουν μία στοιχειώδη σοβαρότητα» όπως ο Σταύρος Δήμας ή ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. «Ο Τσίπρας να μην προτείνει ονόματα και να περιμένει από τους άλλους να ψηφίζουν, να συνεννοηθεί με τους άλλους. Αντί ο πρωθυπουργός να δίνει ονόματα και να περιμένει πώς αντιδρούν οι άλλοι, να πάρει τηλέφωνο τον Μητσοτάκη και να του πει: Παίρνω πίσω τον νόμο Παππά, εν ανάγκη διώχνω και τον υπουργό, έναν υπουργό που όντως παρέβη τον νόμο» πρόσθεσε.
«Να παρθεί πίσω ο νόμος Παππά και να ζητήσουμε από τη Ν.Δ. να μας πει ένα όνομα. Σ' αυτή την περίπτωση η Ν.Δ. δεν μπορεί να πει όχι, γιατί αν πει όχι εκτίθεται» είπε, υπογραμμίζοντας: «Όλος ο νόμος Παππά πρέπει να πάει πίσω, γιατί το σκεπτικό αυτού του νόμου ήταν να παραμερίσουμε το ΕΣΡ».