Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Διαμάχη Πολύδωρα - ΝΔ, για την ασήμαντη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ

Μας ζάλισαν με το θέμα του ορισμού του προέδρου του ΕΣΡ. που δεν έχει κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο, παρά μόνο συμβολικό. Το ΕΣΡ έχει μεν τεράστια δύναμη, αλλά ο πρόεδρός του καμία. 
Το ΕΣΡ είναι συλλογικό όργανο και....
ΟΛΕΣ οι αποφάσεις παίρνονται από το Δ.Σ. και καμία από τον Πρόεδρο. Το ουσιαστικό ζήτημα λοιπόν δεν είναι ποιός θα είναι ο πρόεδρος, αλλά προς τα πού θα "γέρνει" η πλειοψηφία. Τόσο απλά.


Την απογοήτευσή του για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΕΣΡ εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο οποίος κατηγόρησε τη Ν.Δ. για τακτικισμό και «επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα» εναντίον του. Σκληρή ήταν η απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία σχολίασε ότι «Μετά τη σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην ΕΡΤ, όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του».
Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ότι βρίσκονται πίσω από «οργανωμένα πολυβολεία, κέντρα δολοφονίας χαρακτήρων», που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τον πλήξουν προσωπικά.
«Στενοχωρήθηκα πολύ. Ένοιωσα σα να έπεσε επάνω μου ένας σεισμός. Με διέγραψαν γιατί διαφώνησα με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ που μετέβαλε, όπως φάνηκε, τον Έλληνα από ιδιοκτήτη σε άστεγο και ανέστιο. Τώρα τι θέλουν να με εξορίσουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας, και υποστήριξε, ότι ορισμένοι στην ηγεσία του κόμματος «κάνουν τακτικισμό για να ρίξουν την κυβέρνηση και να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες τους», ενώ εκτίμησε ότι, «οι θέσεις αυτές, δεν εκφράζουν όλη τη Ν.Δ. ούτε όλους τους βουλευτές του κόμματος. Οι περισσότεροι βουλευτές και ο πολύς κόσμος της Ν.Δ. είναι μαζί μου».
Συνεχίζοντας είπε ότι ο ίδιος δεν είναι «προβαλλόμενος από τα κανάλια που θέλουν να ασκήσουν την επιρροή τους στην πολιτική. Δεν πρόκειται μόνο για τα έργα. Αυτοί που προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να αναχαιτίσει κάνουν παιχνίδι εξουσίας. Τα θέλουν όλα. Θέλουν να ορίζουν ποιος θα γίνει υπουργός ποιος πρωθυπουργός, ποιος θα γίνει πρόεδρος του ΕΣΡ. Λένε ότι δεν έχω τα προσόντα. Διότι για να έχω τα προσόντα πρέπει να είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου».
Η απάντηση της Ν.Δ.
«Μετά τη σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην ΕΡΤ, όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενη στις δηλώσεις του προτεινόμενου για την προεδρία του ΕΣΡ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Μακάριος Λαζαρίδης, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση της ΕΡΤ, σημείωσε ότι «ο τρόπος που έγινε η συνέντευξη Πολύδωρα αποτελεί ντροπή».
«Οι ευθύνες Ταγματάρχη, Ταλαμάγκα, είναι μεγάλες» έσπευσε να συμπληρώσει, σε σχόλιό του στο Twitter.
ΕΡΤ: Δεν θα απολογηθούμε για τους καλεσμένους στις εκπομπές μας
«Δεν πρόκειται να απολογηθούμε για τους καλεσμένους στις εκπομπές μας και τις ερωτήσεις που τους θέτουμε» υπογραμμίζει η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε σε βάρος της.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η ΕΡΤ δεν αρνήθηκε σε κανέναν το δημόσιο βήμα για να εκθέσει τις απόψεις του, τονίζοντας ότι ο κ. Πολύδωρας είναι δημοσιογραφικό θέμα «πολλώ δε μάλλον όταν στη συνέντευξη αυτή ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί».
«Όποιος θέλει να του υποβάλουμε λίστες με καλεσμένους ή ερωτήσεις, ας το δηλώσει ευθέως». καταλήγει η ανακοίνωση.