Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Δήλωση Φαήλου Κρανιδιώτη για την κατεδάφιση σπιτιών Ελλήνων στην Αλβανία

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ «ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΚΙΕΡΓΚΙ ΓΚΟΡΟ»
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2016


Ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κος Φαήλος Κρανιδιώτης, σε συνέχεια της απόφασης κατεδαφίσεων σπιτιών ιδιοκτησίας ελληνικών οικογενειών της Χειμάρρας με υπογραφή του Δημάρχου Γιέργκι Γκόρο , προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο τουρκαλβανός δήμαρχος της Χειμάρρας, Γιέργκι Γκόρο, αυτός που γκρέμισε την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, έστειλε σε 19 ελληνικές οικογένειες ειδοποιητήρια κατεδάφισης.
Ή πολιτική του Ράμα, πειθήνιο όργανο της οποίας είναι ο Γκόρο, έχει στόχο τον αφελληνισμό της Πατρίδας του ήρωα Σπυρομήλιου, του άπαρτου κάστρου του ελληνικού εθνικού φρονήματος στην Β. Ήπειρο.
Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τις δηλώσεις και να αφαιρέσει τώρα την ελληνική ιθαγένεια από τον εχθρό του Ελληνισμού Γκόρο, να κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Ελλάδα και να μπλοκάρουμε κάθε ευρωπαϊκό κονδύλιο και διαδικασία για την Αλβανία, ως πρώτο βήμα, τάσσοντας ολιγοήμερη προθεσμία στην κυβερνητική συμμορία της γείτονος για πλήρη ματαίωση των ιταμών σχεδίων της και σεβασμό του Χειμαριώττικου Ελληνισμού.
Εάν οι Αλβανοί σωβινιστές δεν συμμορφωθούν πλήρως και άμεσα, να προχωρήσουμε σε αυστηρές οικονομικές κυρώσεις, κλείνοντας ακόμη και τα σύνορα».

Η Αλβανία του Ράμα κατεδαφίζει σπίτια Ελλήνων - Χλιαρή προσχηματική αντίδραση από το ελληνικό Υπ.Εξ.