Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Καταγγέλουν τα LIDL για "παραποίηση της ελληνικής σημαίας"

Το Lidl στο φυλλάδιο των προϊόντων της 10 Οκτωβρίου 2016, χρησιμοποίησε ως ....
διαφημιστικό σήμα ελληνικών προϊόντων ένα σύμβολο με μορφή γραμματοσήμου με 4 λευκές γραμμές, κυκλική σφραγίδα και την ένδειξη κάτω αριστερά GR. (Το φυλλάδιο βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://flyer.lidl-hellas.gr/65ef7aa5-1afa-4755-8cb7-9baec37487f7/html5.html#/12 )
To διαφημιστικό αυτό σήμα με τις γαλάζιες γραμμές της Σημαίας μας χωρίς Σταυρό, προσβάλει το Εθνικό μας Σύμβολο και το εθνικό μας συναίσθημα, που προστατεύονται από το Σύνταγμα και από Διεθνείς συμβάσεις
Εφ΄ όσον ο πωλητής επιθυμεί να δηλώσει ένα προϊόν ότι είναι ελληνικό με έμβλημα GR και χρησιμοποιεί στοιχεία της Ελληνικής Σημαίας πρέπει να την χρησιμοποιεί αναλλοίωτη , όπως τη χρησιμοποιεί και στα υπόλοιπα προϊόντα του .
Ουδέποτε Ελληνική επιχείρηση παραποίησε την σημερινή Γερμανική Σημαία ή εθνικά σύμβολα της Χώρας συμφερόντων του Lidl, και ασφαλώς η Γερμανική Κυβέρνηση δεν θα ανεχόταν κάτι αντίστοιχο για τα σύμβολά της.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ
tideon.org


ΣΗΜΕΙΩΣΗ makpress:
Δεν έχουν κανένα λόγο τα LIDL να αλλοιώσουν την ελληνική σημαία. Απλά, ήθελαν να κάνουν ένα παρεμφερές σήμα, που να θυμίζει Ελλάδα, χωρίς να είναι η σημαία, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς. Μάλλον, πολλή φασαρία για το τίποτε.
O νόμος 851/1978 ΦΕΚ Α-233/22-12-1978 για τα όσα αφορούν την χρήση της σημαίας είναι ξεκάθαρος. Η ελληνική σημαία δεν χρησιμοποιείται για διαφημιστικούς και εμπορικούς σκοπούς. Η ελληνική σημαία, επίσης, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για να καλύπτει προτομές ή αγάλματα και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως λάβαρο από συλλόγους, σωματεία και οργανώσεις.

11.Η Εθνική Σημαία:
α)Δεν ανακρεμάται επί εξωστών ή παραθύρων άνευ κοντού.
β)Δεν φέρει επ΄αυτής τα διακριτικά Οργανώσεων, Οργανισμών, Συλλόγων, Σχολών ή Ιδρυμάτων ή οιανδήποτε παράστασιν.
γ)Δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος ή προτομής. Εις την περίπτωσιν ταύτην δύναται να χρησιμοποιηθή ύφασμα με τα Εθνικά χρώματα.
δ)Δεν χρησιμοποιείται δι΄ οιονδήποτε διαφημιστικόν ή εμπορικόν σκοπόν.
ε)Δεν απορρίπτεται εις τα άχρηστα, αλλά, αντικαθισταμένη λόγω παλαιότητος, καταστρέφεται κατά προτίμησιν δια της πυράς.
12.Απαγορεύεται η χρησιμοποίησης της Εθνικής Σημαίας, έστω και διαφορετικών διαστάσεων, ως λαβάρου Σωματείων, Συλλόγων, Οργανώσεων.