Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

O Erdogan κράτησε -εμμέσως- την υπόσχεσή του ότι θα κατονομάσει τη χώρα που βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα !

Λίγες ώρες πριν ξεσπάσει η τεράστια πυρκαγιά κοντά στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη της Τουρκίας, η Yeni Safak κυκλοφόρησε με τη φωτογραφία ενός ....
Αμερικανού στρατιωτικού διοικητή λέγοντας ότι ηγήθηκε της προσπάθειας να ανατραπεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα, κυκλοφόρησε με την φωτογραφία του διοικητή της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Γενικού Επιτελείου του ΝΑΤΟ, Τζον Φ. Κάμπελ, κατηγορώντας τον ότι σχεδίασε το πραξικόπημα ενάντια στον Ερντογάν μυστικά συνεργαζόμενος με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η συντηρητική τουρκική εφημερίδα, όπως αναφέρει το Sputnik, είναι γνωστή για τη σκληρή γραμμή υποστήριξης που παρέχει στον Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα AKP. Πρόκειται για την εφημερίδα την οποία πολλοί κατηγόρησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Γκεζί το 2013 -2014 για υποκίνηση βίας και παραπληροφόρηση καθώς κατασκεύαζε συνεντεύξεις αλλά στρεφόταν και κατά δημοσιογράφων άλλων Μέσων απειλώντας τους ότι «θα πληρώσουν το βαρύ τίμημα για την προδοσία».

Παρόλα αυτά, η Yeni Safak έχει μία ισχυρή βάση αναγνωστών και έτσι αποτελεί μια σημαντική διέξοδο για την τουρκική κυβέρνηση για να επηρεάσει τις απόψεις και τις ενέργειες του λαού.

H Yeni Safak δεν θα εξαπέλυε μια τόσο σοβαρή κατηγορία εναντίον Αμερικανού, χωρίς την έγκριση του ίδιου του Ερντογάν.

http://sputniknews.com/middleeast/20160725/1043575616/erdogan-izmir-fire-nato-military.html

την είδηση έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Ilhan Tanir εδώ
 https://twitter.com/WashingtonPoint/status/757336106832531456/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw