Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τα ΄σπασαν ΚΑΙ σήμερα στο ΑΠΘ τα τάγματα εφόδου των αντεξουσιαστών, αλλά ...συνηθίσαμε στη βία

Μια πολύ σωστή επισήμανση έκανε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, η δημ.σύμβουλος της "Πρωτοβουλίας" Σοφία Ασλανίδου, που ...τα είπε όλα :
"μας κούρασαν όλους οι συνεχείς βανδαλισμοί"


Επίθεση στο κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε το πρωί της Πέμπτης ομάδα αντιεξουσιαστών.

«Περίπου 15 άτομα, που φορούσαν μαντήλια στο πρόσωπο, είχαν μπογιές και σφυριά, όπως μας είπαν οι φύλακες, έσπασαν τα τζάμια του ισογείου, έσπασαν δύο ATM τραπεζών κι έριξαν μπογιές στους τοίχους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού Θεόδωρος Λαόπουλος.

«Το χειρότερο -κατά την εκτίμησή μου το πιο επικίνδυνο, επειδή υπήρχε κόσμος που ορκιζόταν εκείνη την ώρα στον ίδιο χώρο, στο φουαγιέ- ήταν ότι άδειασαν πυροσβεστήρες, τη σκόνη των πυροσβεστήρων στον κόσμο και ο κόσμος ανέπνεε τη σκόνη»πρόσθεσε ο κ. Λαόπουλος, λέγοντας ότι «αναγκαστήκαμε να βγάλουμε τους ανθρώπους που ορκίζονταν έξω και να προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε».

Τραυματισμοί δεν σημειώθηκαν, ενώ η διοίκηση του ΑΠΘ ενημέρωσε προφορικά τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές για το συμβάν.