Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Το ‘ πε και το ‘κανε άπιστοι Θωμάδες. Σκίζει το Μνημόνιο!

[Υπότιτλος: Γύρω - γύρω όλοι, στη μέση ο μαλάκας ! ]

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε προχθές μια αράδα πυλώνων για την ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικώς πολιτών. Μεταξύ των άλλων ανεκοίνωσε ....
μέτρα αντιστάθμισης της απώλειας του ΕΚΑΣ. Μα η κυρία Καρακώστα μας είχε πει ότι όσοι έπαιρναν το ΕΚΑΣ ήταν φοροφυγάδες, εξ ου και δεν το εδικαιούντο. Τώρα τί γίνεται;




Την ίδια ημέρα η κυβέρνηση ψήφισε την ακόλουθη διάταξη:


Λίγη προσοχή εδώ. Ο νόμος 4336/2015 είναι το 3ο Μνημόνιο το και μακρύτερο περιλαμβάνον πλείστες όσες διατάξεις για την περιστολή των δαπανών του κράτους. Άρα, εικάζω βασίμως, ότι το κείμενό του ετέθη υπόψιν των δανειστών, οι οποίοι και το ενέκριναν πριν ψηφισθεί. Και ερωτάται: μπορεί ένα Μνημόνιο να τροποποιηθεί μονομερώς; Η απάντηση που ακούω μέχρι σήμερα είναι αρνητική. Και όμως. Με την ανωτέρω διάταξη τροποποιήθηκε η ακόλουθη μνημονιακή διάταξη:



Συμπέρασμα: δεν είναι όλοι ίδιοι. Διαφέρουν στο ότι οι μεν είναι δεξιοί λυμεώνες του λαϊκού μόχθου, ενώ οι δε είναι αριστεροί λυμεώνες του λαϊκού μόχθου. Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι όλοι παραλαμβάνουν καμμένη γη από τους προηγούμενους και φροντίζουν να την αποψιλώσουν για να μη φαίνονται τα αποκαΐδια.
Η δε ισχύς της νέας διάταξης άρχεται από


Μέχρι την ώρα τούτη [08:00] που σύρονται αυτές οι γραμμές, ο νόμος δεν έχει δημοσιευθεί. Άρα, δεν μπορεί να εκδόθηκε υπουργική απόφαση που να ορίζει ποιοι και πόσοι θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στην Πάρο, όπου τα εγκαίνια του νέου διαδρόμου απογείωσης στο αεροδρόμιο του νησιού ώρα 12 μ. σήμερα. Αυτό είναι, όμως, θεωρητικό. Μπορεί ο νόμος να δημοσιευθεί ώρα 11:00 σήμερα και η απόφαση να είναι έτοιμη από χθες με σημερινή ημερομηνία. Άντε ψάξε μετά να βρεις πότε δημοσιεύθηκε ο νόμος και πότε εκδόθηκε η απόφαση. Σε κάθε περίπτωση ελπίζω ότι θα επιστρέψουν αυθημερόν, ώστε να μην καταστεί αναγκαίο να διανυκτερεύσουν στο ίδιο ξενοδοχείο με τον πρωθυπουργό.

Σώτος -μαλάκας

Υ.Γ. Κυρία Φωτίου μου συμφωνώ και εγώ ότι «θα είναι έγκλημα αν γίνουν εκλογές πριν από το 2019 ενόψει της γεωπολιτικής θέσης της χώρας» και της αστάθειας που επικρατεί στα πέριξ. Είναι κρίμα να μη μπορούν τόσα κομματόσκυλα να απολαύσουν και άλλο μέλι από τον δημόσιο κορβανά επί μία ολόκληρη τετραετία. Άλλωστε και το Σύνταγμα ορίζει εκλογές ανά τετραετία γι’ αυτόν τον λόγο ακριβώς. Εκ περισσής συστολής οι συντάκτες του δεν έγραψαν ως αιτία για την 4ετία τη δυνατότητα να κρατούν οι ιθύνοντες την κουτάλα επ’ αρκετόν, ώστε να μασάνε καλά την τροφή και να μη βαρυστομαχιάζουν από λαιμαργία.