Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Αναγνωρίστηκε ο ένας από τους δύο δράστες της σημερινής σφαγής σε εκκλησία της Γαλλίας

Αστείο κράτος η Γαλλία. "βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές", δήλωσε ο εισαγγελέας, παρ'όλα αυτά, έσφαξε ανενόχλητος τον ιερέα !
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς, με καταγωγή από την Αλγερία, γεννηθείς στην Γαλλία αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ηλικιωμένος ιερέας, δήλωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν.

Όπως τόνισε ο Μολάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Κερμίς βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές έπειτα από δύο αποτυχημένες του απόπειρες να φτάσει στη Συρία πέρσι.
Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι τον Μάρτιο του 2015 ο Κερμίς, με καταγωγή από την πόλη της Νορμανδίας όπου συνέβη η επίθεση, είχε προφυλακιστεί με κατηγορίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους να φεύγει από το σπίτι του για λίγες μόνο ώρες την ημέρα και είχε υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί να ταυτοποιήσει τον δεύτερο δράστη της επίθεσης και έφοδοι της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη δήλωσε ο Μολάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters