Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Πω, πω πράμα που χώνει η Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα !!!

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό και ...
τον ΠτΔ εξαπέλυσε --προσκεκλημένη στο στούντιο του Αlpha 989- η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε για προδοσία τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησε το πόρισμα για το χρέος την κρίσιμη στιγμή, αποδεικνύει ότι είχε προδρομολογήσει μια συμφωνία πάση θυσία και δεν ήθελε να διαταράξει αυτή την προδοτική πορεία.

«Λυπάμαι τον κ. Τσίπρα γιατί είναι νέος άνθρωπος και θα ζει με το όνειδος γι΄αυτά που έκανε», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι ύβρις αυτοί που παρέδωσαν τη χώρα και το κοινοβούλιο να κάνουν δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», ανέφερε εξηγώντας γιατί δεν πήγε η ίδια στο Προεδρικό Μέγαρο.



Κατηγόρησε τον ΠτΔ ότι έχει μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο ιδιοκτήτες sites στους οποίους υπαγορεύει τις διαρροές του (σ.σ. makpress: υπονοεί το  olympia.gr). «Κάνει αυτά που θα έκανε ένας πολιτευτής της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι ξεπουλάει όσα δεν πούλησαν οι προηγούμενοι και τόνισε πως υπάρχει και κοινοβουλευτική και νομική βάση για να ακυρωθούν οι διαδικασίες.

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, σχολίασε ότι «η κυβέρνηση οραματίζεται να στήσει τη δική της διαπλοκή και το κάνει με όρους μαφίας».

Για την έκθεση του ΔΝΤ είπε ότι «συγκροτεί ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια του λαού μας».
Κατηγόρησε την κα. Λαγκάρντ πως αποσιωπά ότι η μη διαγραφή χρέους έγινε για πολιτικούς λόγους ώστε να μην εκτεθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέντευξη της κας Κωνσταντοπούλου:

«Είναι «καθεστώς» η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως η κυβέρνηση Σαμαρά, όπως η κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως η κυβέρνηση Παπανδρέου. Όπως όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις που συγκροτούν τους εν Ελλάδι επιτετραμμένους και συνεργάτες των πρωτοστατών του καθεστώτος, που είναι οι επικεφαλής των διεθνών οργανισμών που έχουν υφαρπάξει την δημοκρατία».

«Σε πείσμα αυτών που είναι εγγυημένα για τους πολίτες σύμφωνα με τα διεθνή κεκτημένα, υπάρχει ένα σύστημα που επιμένει να επιβάλλει συνθήκες ζωής αβίωτης για να δοκιμάσει ένα συνολικό καθεστώς οικονομικής τραπεζικής επικυριαρχίας. Το «δεν πειράζει» δεν έχει δικαίωμα να το λέει καμία εξουσία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.


Για την έκθεση του ΔΝΤ (ότι έγιναν λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα) σχολίασε πως «αυτή η έκθεση είναι σαν να σου δίνει στοιχεία. Αυτές οι εκθέσεις προκαλούν πανικό στα στελέχη των οργανισμών. Η κα Λαγκάρντ σπεύδει να μετακυλήσει τις ευθύνες στον προκάτοχό της Στρος Καν. Η μη διαγραφή του χρέους το 2010, έγινε σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας για να διασωθούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες που διακρατούσαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Σας θυμίζω ότι τότε υπουργός οικονομικών της Γαλλίας ήταν η κα Λαγκάρντ».

Τόνισε ότι «είναι έγκλημα κατά του πολιτεύματος το μνημόνιο».

Χαρακτήρισε «όπλο που του παραδόθηκε ετοιμοπαράδοτο» το πόρισμα (της επιτροπής της Βουλής για το χρέος και τις γερμανικές οφειλές)» και πρόσθεσε ότι «για μένα το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν το χρησιμοποίησε –ένα πόρισμα που προκάλεσε πανικό στο ΔΝΤ, το οποίο συνομολογούσε ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο- σημαίνει ότι είχε προδρομολογήσει συμφωνία πάση θυσία. Ήταν μία προδοτική -για την δική μου εκτίμηση- πορεία. Φτάσαμε στην τρομακτική συνθηκολόγηση, την οποία αποκαλώ προδοσία. Ό, τι ήταν στα χέρια μας (από το πόρισμα) το γνώριζε. Ήξερε ότι υπήρχαν μέσα αποτελεσματικής άμυνας που δεν δέχθηκε να χρησιμοποιήσει».


Για το ταξίδι του Α. Τσίπρα στην Πάρο, η κα Κωνσταντοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «κατά των προτύπων των παλαιοκομματικών παραδόσεων είναι το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο. Δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης, που είναι μία από τα ίδια και χειρότερα. Όσο ήμουν Πρόεδρος της Βουλής δεν χρέωσα την Βουλή ούτε μισό ευρώ ούτε για αποστολή στο εξωτερικό ούτε για βενζίνη. Θέλησα έτσι να συγκροτήσω ένα άλλο υπόδειγμα. Φαίνεται ότι κάποιοι άλλοι είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους».


Αναφέρθηκε όμως και στον ΠτΔ λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει να αποκλείεται το γεγονός και ο ΠτΔ να το ζήτησε (να μπει και η Προεδρία στην τροπολογία για απεριόριστες δαπάνες για τα ταξίδια της κυβέρνησης). Το πρώτο που είχε γίνει ήταν ειδική διάταξη για να βάλει ο κ. Παυλόπουλος τον διευθυντή του. Έχει στο Προεδρικό Μέγαρο ιδιοκτήτες site που υπαγορεύει τις διαρροές του. Κάνει ως ΠτΔ αυτά που θα έκανε ένας πολιτευτής της Ν.Δ.».



Για την πρόταση του ονόματος του Π. Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: «Το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου ως ΠτΔ το άκουσα μαζί με εσάς. Ποτέ δεν γνώριζα σε ποιο πρόσωπο έχει καταλήξει. Είχα κάνει προτάσεις. Έπρεπε να έχουμε πρόσωπο από τον χώρο της Αριστεράς και άλλες προσωπικότητες. Εγώ δεν θα μπορούσα να εμπλακώ λόγω συγγένειας αλλά πολλοί μιλούσαν για τον Ν. Κωνσταντόπουλο. Αξίζει να δει κανείς την ομιλία που έκανε ο κ. Τσίπρας για την επιλογή του κ. Παυλόπουλου. Είναι μία ομιλία διαβεβαιώσεων προς τον Σόιμπλε. Ήμουν ανακουφισμένη που δεν προτάθηκε ο κ. Αβραμόπουλος. Η εκτίμησή μου είναι ότι η πρόταση Παυλόπουλου είναι κομμάτι της συμφωνίας με τον κ. Γιουνκέρ. Η πρόταση ΠτΔ είναι πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας, όχι του πρωθυπουργού».




Για το γεγονός ότι δεν παρευρέθη στη δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απάντησε χαρακτηριστικά «δεν θα ξεπουλούσα αυτά που πιστεύω για να παρευρεθω σε μία φιέστα που είναι από μόνη της ύβρις. Αυτοί που παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας να κάνουν τελετή με βαθύχρωμο ένδυμα προκειμένου να αναφερθούν στην επέτειο της κατάλυσης της Δημοκρατίας από την Χούντα. Αρνούμαι να γιορτάζω σε έναν περίκλειστο χώρο, με τις κλούβες γύρω γύρω και τους πολίτες να πεινάνε».

Συνέχισε λέγοντας πως «υπήρξα ο αποδέκτης της -παρά το Σύνταγμα- σύμπραξης του κ. Παυλόπουλου και του κ. Τσίπρα με τους δανειστές. Ο κ. Παυλόπουλος είχε φτάσει να προσπαθεί να με παρακάμψει για να πάρει στα χέρια του ΦΕΚ για τα προαπαιτούμενα και να το πάει στους δανειστές. Συνολικά η δράση του κ. Παυλόπουλου παραβιάζει και το καθήκον του και το πολίτευμα. Κανονικά ο κ. Παυλόπουλος πρέπει να είναι ο πρώτος ΠτΔ στον οποίο μία επόμενη Βουλή θα υποβάλει πρόταση μομφής. Η «Πλεύση Ελευθερίας» και η πρωτοβουλία που έχουμε φτιάξει το «όχι στα ναι τους» επέλεξε να βρεθεί ανάμεσα στους πολίτες στην πλατεία Εξαρχείων και να πούμε ότι η Δημοκρατία είναι υπόθεση των πολιτών».

Η κα Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε ότι «η «Πλεύση Ελευθερίας» θα πάει παντού, δίπλα στους πολίτες. Διεκδικεί οι πολίτες να μπορούν να αναπνέουν ελεύθεροι. Όλα όσα γίνονται από την πλευρά των πολιτειακών φορέων δεν έχουν σχέση με την πραγματική ζωή».

Αναφερόμενη στα Εξάρχεια, διερωτήθηκε «από τί καθαρίζουν την περιοχή των Εξαρχείων; Τα Εξάρχεια είναι το σπίτι μου. Εκεί έχω το γραφείο μου, το σπίτι μου. Αν είναι άβατο για εκείνους που δεν μπορούν γενικά να κυκλοφορήσουν, αυτό είναι άλλη ιστορία. Τα Εξάρχεια είναι φιλήσυχος, ανοιχτός και ελεύθερος χώρος. Η περιγραφή του με μελανά χρώματα είναι στοχοποίηση μερίδας πολιτών. Ανακοινώσαμε ότι θα πάμε στα Εξάρχεια. Πήγαμε. Ήρθαν πολλοί πολίτες, θα ξαναπάμε. Η δημοκρατία είναι υπόθεση διεκδίκησης σε όλα τα επίπεδα».

Τόνισε πως «η Δημοκρατία είναι καθημερινή πράξη και δράση» ενώ σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Τόσκα (ότι καθάρισαν τα Εξάρχεια) είπε χαρακτηριστικά: «θα πω ότι υπερασπίστηκα και θα υπερασπιστώ εκείνους που διεκδικούν έναν άλλο τρόπο ύπαρξης. Η στοχοποιησή τους από πολιτικούς, δικαστικούς και αστυνομικούς μηχανισμούς δεν εξυπηρετεί αυτό που ευαγγελίζεται την ασφάλειά μας».

Κληθείσα να σχολιάσει την καταφατική απάντηση του Αν. Υπ. Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση του Alpha 989, αν η στάση της αστυνομίας (μη επέμβαση στο No Border Camp) είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης, είπε: «Μην έχετε αμφιβολία πως ό,τι γίνεται από κυβερνητικά στελέχη, γίνεται με την κάλυψη του πρωθυπουργού».


Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «προτιμώ τα κτίρια που ρημάζουν να αξιοποιούνται με άλλους τρόπους. Υπάρχουν πρωτοβουλίες που προσφέρουν σε πρόσφυγες μέσα από τέτοια κτίρια».

Τόνισε ότι «θα ξαναϋπερασπιζόμουνα και θα ξαναϋπερασπιστώ τους ανθρώπους που διεκδικούν αυτά που τους αφαιρούνται και τα δικαιούνται βάση του Συντάγματός μας».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού είπε χαρακτηριστικά: «Με εντυπωσιάζει η έλλειψη φαντασίας (της κυβέρνησης). Η εκστρατεία του κυβερνητικού επιτελείου προσιδιάζει στην προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. το ’14 πριν τις ευρωεκλογές. Είναι η ίδια τακτική και η διανομή ψιχίων για να διασκεδαστούν οι καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων.


Υπάρχει μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που με απόλυτα αποφασισμένο τρόπο προωθεί την καταστροφή και της χώρας και της κοινωνίας. Έχουν επινοήσει γελοία επιχειρήματα για να δικαιολογούν στον εαυτό τους το κακό που κάνουν. Το χειρότερο όλων είναι το λάθος να πιστεύουν ότι ο λαός είναι κουτός».


Εκτίμησε πως οι εκλογές δεν θα αργήσουν, λέγοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι το κυβερνητικό επιτελείο έχει στο μυαλό του το πώς θα αφηγηθούν την πραγματικότητα στις επόμενες εκλογές, που είναι σαφές ότι δεν θα αργήσουν. Ήταν εύκολο πέρσι τον Σεπτέμβρη να εκπέμπουν σποτάκια στα οποία εμφανιζόταν ο Αλ. Τσίπρας ως ο υπέρμαχος του λαού, ήταν εύκολο να παριστάνουν ότι θα χτυπήσουν την διαπλοκή με την οποία μια χαρά συμπράττουν».

Επεσήμανε ότι «η Ιστορία ευτυχώς δεν σταματάει. Αποκλείεται στην πορεία των πραγμάτων να μην αποκαλυφθούν τα πάντα. Ο Τσίπρας αγόρασε χρόνο που θα τον πληρώσει ακριβά. Η κολοσσιαία εξαπάτηση υφαρπαγής της εμπιστοσύνης ήταν η καταδίκη του κ. Τσίπρα. Τον λυπάμαι γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος που θα ζήσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του με το όνειδος αυτών που έκανε. Θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του κουβαλώντας αυτά που έκανε».


Σε ερώτηση για την απλή αναλογική, η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι «δεν έφερε την απλή αναλογική (ο Τσίπρας). Του κάνατε το χατίρι (που ασχοληθήκατε). Του κάνατε το χατίρι να συνομολογείτε ότι είναι απλή αναλογική. Εδώ έχεις ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής και με εκλογο-μαγειρική που εξυπηρετεί τις μεθοδεύσεις και τα διάφορα κόλπα. Βλέπουν ότι με δεδομένο ότι αυτός ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές, γιατί δεν υπήρχαν οι 200 ψήφοι, μπορούν να πιέσουν τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα να συμπράξουν σε κυβέρνηση μνημονιακής συνενοχής για να μην γίνουν επόμενες εκλογές, όταν πρέπει να γίνουν. Θα πέσουν θύματα οι εμπνευστές αυτών των μεθοδεύσεων,της ίδιας τους της πολυμηχανίας. Ποτέ δεν ωφελήθηκε μακροπρόθεσμα κανένας από αυτούς που μαγείρευσαν εκλογικούς νόμους. Θα φροντίσω προσωπικά να παλεύουν για το 3%».


Για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών είπε πως «ούτε αυτή η κυβέρνηση βιάζεται να προωθήσει την αναθεώρηση του συνταγματικού άρθρου για την ευθύνη των υπουργών».


Για την εκλογή ΠτΔ απ’ευθείας από τον λαό, απάντησε ότι «θα το έβλεπα με θετικό τρόπο. Δεν προτείνεται αυτό από την κυβέρνηση. Προτείνεται να μπορούν τα δύο μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά κόμματα να υπαγορεύουν στον λαό δύο πρόσωπα μεταξύ των οποίων μπορεί να αποφασίζει. Αυτό δεν είναι απ’ευθείας εκλογή από τον λαό. Απ’ευθείας εκλογή από τον λαό είναι να μπορεί να ο καθένας να θέτει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτοί που φοβούνται τους πολίτες, είναι αυτοί που συνειδητοποιούν ότι έχουν χάσει τη σχέση τους με τον λαό. Κανένας από τα πρόσωπα που διατέλεσε ΠτΔ δεν θα είχε εκλεγεί απ’ευθείας από τον λαό. Ακόμα και η αντίληψη που λέει ότι «παίρνω έναν αποτυχημένο πολιτικό και τον τοποθετώ στην ανώτερη κλίμακα της πολιτικής τάξης» είναι μία προβληματική αντίληψη».

Σε ερώτηση για τα δημοψηφίσματα η κα Κωνσταντοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι απολύτως της κουλτούρας των δημοψηφισμάτων. Αποτελούν εγγύηση δημοκρατικής νομιμοποίησης των κυβερνητικών επιλογών και το απόλυτο όριο της κυβερνητικής δράσης. Ένας πρωθυπουργός που πήρε 62% του πρώτου και μόνου δημοψηφίσματος και το «τσαλαπάτησε» είναι προκλητικό να λέει ότι τώρα θα αρχίσει να απευθύνεται στον λαό με δημοψηφίσματα για να επικυρώνει διεθνείς συμφωνίες. Είπε στον λαό τί θα γίνει, αν πει «ναι» ή «όχι» στα μέτρα. Του έδωσε ο λαός ένα περήφανο «όχι» και εκείνος πήρε αυτό το «όχι» και υπέγραψε το «ναι» σε όλα. Με ποια αξιοπιστία και θράσος απευθύνεται αυτή τη στιγμή, που λέει ότι «οραματίζεται μια δημοψηφισματική κοινωνία». Τάσσομαι υπέρ των δημοψηφισμάτων στα θέματα που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Με τα δημοψηφίσματα είναι σαν να θέλει να απαξιώσει τα δημοψηφίσματα. Όλα αυτά τα «ναι» σε όλα, προσκρούουν στο μεγάλο «όχι».


Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεθοδεύει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μιλάμε για κοροϊδία. Μία κυβέρνηση που ξεπουλάει το σύμπαν και δρομολογεί το ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν φαντάστηκε ότι θα πουλήσει ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς.

Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι έχει βρει σύμμαχο και υποστηλωτή της πολιτικής του ο κ. Τσίπρας τον κ. Λεβέντη και ευελπιστεί να έχει υποστηλωτές τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Θεοδωράκη και την κα Γεννηματά…

Ας το ακούσουν οι αγοραστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι δεν υπάρχει καλόπιστος τρίτος. Αυτή η διαδικασία παραβιάζει το Δημόσιο συμφέρον. Όταν μεθαύριο ακυρωθούν αυτές οι συμπράξεις, δεν θα μπορούν αυτά τα συμφέροντα να προφασίζονται ότι δήθεν δεν ήξεραν και δεν κατάλαβαν.

Λέμε ξεκάθαρα ότι όλα αυτά θα ακυρωθούν. Υπάρχει και η νομική βάση να ακυρωθούν. Έχω φροντίσει να καταγραφεί στα πρακτικά ότι έχουμε όρους που παραβιάζουν το δημόσιο συμφέρον. Μιλάμε για εκποίηση με ζημία του ελληνικού δημοσίου. Αυτά θα ανακτηθούν, αν δοθεί αυτή η δυνατότητα δημοκρατικά. Θα βρεθούν σε δύσκολη θέση αυτοί που συμμετείχαν σε δικαιοπραξίες με το ΤΑΙΠΕΔ. Και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Πιτσιόρλας. Όλες αυτές οι δικαιοπραξίες είναι εκτός του πεδίου εντολής του».



Για το ζήτημα της διαπλοκής και για τις τηλεοπτικές άδειες είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση οραματίζεται να στήσει τη δική της διαπλοκή και το κάνει με όρους μαφίας. Την ώρα που συγκρουόμουν με την διαπλοκή, την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας έφτιαχνε εσπρέσσο, έκανε τον καφετζή στον κ. Ψυχάρη. Η κυβέρνηση ήξερε ότι το ΕΣΡ θα μπορούσε να αποτελέσει εγγύηση μίας αντικειμενικής διαδικασίας χορήγησης αδειών. Αν ήθελε την διαφάνεια θα έπρεπε να ανακαλέσει την άδεια της DIGEA. Θα έπρεπε να φροντίσει να έχει μία ΕΡΤ «δημόσια τηλεόραση» και όχι «κυβερνητικό εργαλείο».

Ο κ. Παππάς και ο κ. Τσίπρας παίζουν «με το μαστίγιο και το καρότο». Κρατούν σε αναμονή τους σταθμούς. Όλοι έπαιξαν τις δηλώσεις του γιατί είναι «για το καλό μας» (των σταθμών).

Είναι παρασκηνιακή και μαφιόζικη η στάση κυβερνητικών στελεχών».

Έκανε λόγο για «διαπλοκή με μικροϊδιοκτήτες σε ΜΜΕ αντί ανταλλάγματος τα χρήματα της ΕΥΔΑΠ. Κάποιοι διεκδικούν να μην κοπεί το δικό τους κεφάλι και παρέχουν ανοχή στην κυβέρνηση που στήνει την δική της διαπλοκή, την οποία θα ανορθώσει και όποιον πάρει ο χάρος. Είναι αστείο να θεωρούμε ότι μία κυβέρνηση που διεκδικεί να προπαγανδίζει σε όλα τα επίπεδα θα εξυγιάνει το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο».


«Υπήρχαν πρόσωπα που και πριν είχα γι’ αυτούς ερωτηματικά, δεν θα είχα ποτέ μπορέσει να προβλέψω όμως τον ακραίο καθεστωτισμό και αυταρχισμό. Αυτά που γίνονται σε επίπεδο Βουλής και κυβέρνησης είναι πρωτόγνωρα. Αξίζει να υπάρχει λεπτομερείς λογοδοσία γι’ αυτά. Έχει διαλυθεί η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια. Δεν έχει κατατεθεί πρόταση σε καμία επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την κυβέρνηση Σαμαρά», πρόσθεσε.


Αναφέρθηκε στην τελευταία φορά που συνάντησε τον Α. Τσίπρα:

«Στις 23 Ιουλίου του 2015 συνάντησα τελευταία φορά τον Τσίπρα. Κάναμε συνάντηση στο Μαξίμου μετά από επιστολή που έστειλα ότι το πολίτευμα της χώρας καταλύεται. Ο Τσίπρας εμφανιζόταν να βλέπει ότι δεν υπάρχει επιλογή. Παρίστανε τον «σε δύσκολη θέση» φίλο και πρωθυπουργό. Προσπαθούσα να τον πείσω να αφήσει την κοινοβουλευτική ομάδα να τον προστατεύσει. Η συζήτηση έκλεισε με τον κ. Τσίπρα να μου λέει πως «αυτοί θέλουν αίμα, να μην τους το δώσουμε». Εγώ έκανα δήλωση ότι θα είμαστε εγγυητές της ενότητας και την ίδια στιγμή έφευγε από το Μαξίμου διαρροή για θεσμική δυσαρμονία. Ακόμα έτσι λειτουργεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ποτέ δεν συγκρούστηκε ή διαφώνησε ευθέως. Με μένα δεν συγκρούστηκε ευθέως ποτέ».


«Όταν (o Αλέξης Τσίπρας) έφερε το τρίτο μνημόνιο προσπάθησε να δημιουργήσει επικοινωνιακό ορυμαγδό εναντίον μου. Το έκανε και μέσα από το μιντιακό του φερέφωνο που είναι ο κ. Κουρής και το Kontra news παρουσιάζοντάς με σαν «την τρελή που πρέπει να μαζέψει ο άνδρας της και να βάλουν στο ψυχιατρείο οι γονείς της» και με αυτό τον τρόπο επιδίωξε να με πιέσει να ανοίξω την Βουλή για να περάσει άρον άρον το μνημόνιο. Γινόταν εξόφθαλμη παρακολούθηση των επικοινωνιών, τόσο των δικών μου όσο και άλλων προσώπων εκείνη την περίοδο», πρόσθεσε.


Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κρατάω ως μεγάλη στιγμή την ώρα που ανέβηκα στο βήμα να μιλήσω κατά του μνημονίου και ο κ. Τσίπρας αποχώρησε. Έναν χρόνο μετά μπορούμε να δούμε ποιος είχε την αλήθεια».


Αποκάλυψε ότι «έγινε προσπάθεια να μην αναλάβω το υπουργείο Δικαιοσύνης γιατί θα έκανα αυτά που είχα πει. Δεν βόλευε την γερμανική κυβέρνηση και συμφέροντα που ενεργοποιούνται και στον τομέα των εξοπλιστικών. Είχαν την γνωστή δραστηριοποίηση στην υπόθεση Siemens.



Mου πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας το υπουργείο Εσωτερικών. Εγώ το αρνήθηκα. Προσπάθησε πάρα πολύ ο Τσίπρας να μου προωθήσει αυτή την πρόταση. Του είπα ότι ήταν υπουργείο μη λειτουργικό. Δεν είχα δυσκολία να πω όχι. Αντιπρότεινα την προεδρία της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής. Είχε την ανάγκη να εμφανίσει ότι κάτι μου προτείνει. Εύχονταν να είμαι μία πρόεδρος της Βουλής, όπως οι προηγούμενοι».




Κλείνοντας, αναφερόμενη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού είπε χαρακτηριστικά: «προσωπικά αισθάνομαι ότι δεν έχω τίποτα να πω για το πρόσωπο αυτό (Αλ. Τσίπρα). Απαντώ στις ερωτήσεις επειδή μου τις κάνετε. Είναι τόσο απαξιωμένο που θα είναι εκ περισσού η όποια αναδρομή».