Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Θεσσαλονίκη: Μετά το μετρό, τραμ, υποθαλάσσια, τελεφερίκ κλπ, έρχονται τα ...

Ποταμόπλοια !
ο.κ. γελάστε 5 λεπτά, πάρτε μια ανάσα, πείτε ένα "άι σιχτίρ ρε παπατζήδες" και πάμε να διαβάσουμε την είδηση:





Δεν ξέρω αν είναι σκέψη του Φλαμπουράρη προσωπικά, της κυβέρνησης συλλογικά και από πού ξεκίνησε ή ήταν πρόταση του Μπουτάρη. Ξέρω ότι η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλο εμπαιγμό. Δεν αντέχει στην ατζέντα της άλλες κενές περιεχομένου ή ανεφάρμοστες (τεχνικά, οικονομικά, πολιτικά) προτάσεις. Τύπου τελεφερίκ από τον Λευκό Πύργο προς την Άνω Πόλη ή ζεύξη Καλοχωρίου-Αγγελοχωρίου.
Με τεράστιες ανάγκες, που αποτυπώνουν το ένα και μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς, τα δραματικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η απουσία ολοκληρωμένων μεταφορικών συνδέσεων και κέντρων logistics, το υποβαθμισμένο συγκοινωνιακά και εμπορικά λιμάνι, το επαρχιακών συνθηκών αεροδρόμιο με ελάχιστες διεθνείς συνδέσεις, η δήθεν θαλάσσια συγκοινωνία με ένα τουριστικό καραβάκι για δύο μήνες το χρόνο και πολλά άλλα, η Θεσσαλονίκη θέλει και πρέπει να λύσει τα βασικά.
Γιατί όλη αυτή η εισαγωγή; Αφορμή η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μετά τη μεσημεριανή συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με αντικείμενο κυρίως τον ΟΛΘ. Αφού λοιπόν το δελτίο Τύπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, την προσπάθεια εξαίρεσης της πρώτης προβλήτας από τη σύμβαση παραχώρησης (ορθώς το διεκδικεί ο Δήμος και είναι πολύ καλό που η κυβέρνηση το βλέπει θετικά), έρχεται η… είδηση: «Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη να συγκροτηθεί ολιγομελής επιτροπή, η οποία θα εξετάσει διεξοδικά τις προοπτικές σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Κεντρική Ευρώπη, μέσω της διαδρομής των ποταμών Αξιού-Μοράβα-Δούναβη».
Προφανώς για εμπορικούς σκοπούς, αν και δεν διευκρινίζεται αλλά δεν τολμώ να φανταστώ για μεταφορά επιβατών/τουριστών… Αλλά έχουμε τόσα άλλα να λύσουμε και να φτάξουμε πρώτα απο εξαγγελίες-πυροτεχνήματα… Και ποταμόπλοια λοιπόν στη Θεσσαλονίκη… Να δείτε που θα μπει και στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ…

https://neapolitika.wordpress.com/2016/07
http://www.praktoreio-macedonia.gr/article/918/Sunantisi-Mpoutari---Flampourari-gia-OLTh