Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Κάποιοι ανακάλυψαν το διαλυμένο νοσοκομείο Πολυγυρου σημερα μεσα Ιουλίου οταν το ΜΑΚ φώναζε απο το χειμώνα

Απο τον Δεκέμβριο φώναζε το makpress για τα χαλια του συγκεκριμένου νοσοκομείου οταν μετρούσαν το ζάχαρο με ......


βελοναρες γιατι ειχαν έλλειψη υλικών με νοσοκόμες ....Μεξικανες.....που μονο με παρακαλετά σηκωνόταν απο τους καναπέδες με δυσεύρετους γιατρούς χωρίς μηχανήματα αξονικό και μαγνητικό
Και τονίζαμε οτι το καλοκαίρι που ο πληθυσμός λογω τουρισμού δεκαπλασιαζεται θα ειναι αργα σημερα καποιοι στην πόλη μας ανακάλυψαν το Νοσοκομειο Πολυγυρου ...........απλα αν σας τύχει οτιδήποτε απλα μην πάτε ....προτιμήστε να πάτε σε νοσοκομειο της θεσσαλονικης και ας ειναι μακρύτερα (εχω προσωπική εμπειρία τραυματική!!!!!!!)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Διαβάζω σήμερα στο ΕΘΝΟΣ

Δεν βγαίνουν οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Πολυγύρου
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016 08:15 Δεν βγαίνουν οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Πολυγύρου
Στο κόκκινο βρίσκεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Πολυγύρου, με το πρόγραμμα των εφημεριών να μη βγαίνει εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μέχρι τώρα οι εφημερίες κρατιούνται με νύχια και με δόντια από τους γιατρούς που μετακινούνται από τα κέντρα υγείας και τις μονάδες του ΠΕΔΥ του νομού Χαλκιδικής στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Ωστόσο εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι κι, αν δεν πληρωθούν, θα σταματήσει η μετακίνησή τους για την κάλυψη των εφημεριών. Αυτό σημαίνει ότι από Αύγουστο το Νοσοκομείο Πολυγύρου θα εφημερεύει μόνο τις μισές ημέρες του μήνα, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Χαλκιδικής.

«Η υποστελέχωση ξεπερνά το 50%, καθώς από τις 82 οργανικές θέσεις γιατρών που προβλέπονται καλύπτονται μόνον οι 39. Επίσης εκκρεμεί η αποπληρωμή εφημεριών του ιατρικού προσωπικού από το 2010. Εάν δεν ενισχυθεί το προσωπικό και δεν πληρωθούν οι εφημερίες, η παθολογική, η παιδιατρική και το μικροβιολογικό εργαστήριο θα μπορούν να εφημερεύουν μόνο δεκαπέντε ημέρες το μήνα», εξηγεί στη «Μ» η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Νομού Χαλκιδικής Ναταλία Κεσίδου.

Μάλιστα η γενική συνέλευση της Ένωσης αποφάσισε τη μη αποδοχή μετακίνησης των γιατρών των κέντρων υγείας προς κάλυψη εφημεριών στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, εφόσον παραμένουν απλήρωτοι, καθώς και τη μη αποδοχή οριζόντιας περικοπής στην αποζημίωση των εφημεριών τους, ώστε να εξοφληθούν (επίσης μειωμένες) οι εφημερίες των μετακινούμενων συναδέλφων από τα κέντρα υγείας. Επίσης τη μη αποδοχή εφημέρευσης πέραν των πέντε ενεργών εφημεριών μηνιαίως ανά γιατρό, εφόσον δεν βρεθεί λύση στο οικονομικό ζήτημα.


Αποδεκατισμένο το νοσοκομείο
Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Πολυγύρου περιγράφει η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του ιδρύματος Φωτεινή Μιχαηλίδου, η οποία απέστειλε και σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 6 Ιουλίου 2016 στο διοικητή της 4ης ΥΠΕ Στρατή Πλωμαρίτη, με κοινοποίηση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Όπως περιγράφεται, στην παθολογική κλινική από τις επτά οργανικές θέσεις καλύπτονται μόνον οι τρεις. Υπηρετούν τρεις μόνιμοι παθολόγοι, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε μόνιμη αναρρωτική άδεια, και μία επικουρική γιατρός. Για την κάλυψη των εφημεριών μετακινούνται δύο γιατροί από το κέντρο υγείας Κασσάνδρειας και ένας από το κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου.

Στην παιδιατρική από τις πέντε οργανικές θέσεις καλύπτονται μόνον οι δύο με μόνιμες παιδιάτρους. Για τις εφημερίες μετακινούνται τρεις παιδίατροι, δύο από το κέντρο υγείας Αγίου Νικολάου και μία από το κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου.

Απελπιστική είναι η κατάσταση και στο μικροβιολογικό εργαστήριο, αφού από τις δέκα οργανικές θέσεις που προβλέπονται καλύπτονται μόνον οι δύο. Για την κάλυψη των εφημεριών μετακινούνται συνολικά τρεις γιατροί, μία από το κέντρο υγείας Αγίου Νικολάου, μία από το κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου και μία από το ΠΕΔΥ των Νέων Μουδανιών.

Επιπλέον ένας ορθοπεδικός και ένας ουρολόγος από το ΠΕΔΥ Νέων Μουδανιών και ένας γυναικολόγος από το ΠΕΔΥ Ιερισσού μετακινούνται, για να καλύψουν τις αντίστοιχες κλινικές του Νοσοκομείου Πολυγύρου.

Επισφαλής λειτουργία

Σύμφωνα με το έγγραφο της κ. Μιχαηλίδου το συνολικό κόστος των εφημεριακών αποδοχών του μετακινούμενου ιατρικού προσωπικού ανέρχεται στις 13.500 ευρώ το μήνα. Δεδομένου ότι ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός για το Νοσοκομείο Πολυγύρου όσον αφορά τις εφημερίες ειδικευμένων και ειδικευόμενων ανέρχεται στις 65.127,85 ευρώ μηνιαίως, μειωμένος κατά 5% σε σχέση με το 2015, καθίσταται εμφανές ότι το νοσοκομείο αδυνατεί να αναλάβει την υποχρέωση αποπληρωμής των εφημεριών των μετακινούμενων γιατρών.

Συνεπώς, εάν δεν καλυφθεί από την 4η ΥΠΕ το ποσό που απαιτείται και διακοπεί η μετακίνηση των γιατρών από τα κέντρα υγείας, οι κλινικές δεν θα μπορούν να λειτουργούν σε καθημερινή βάση.