Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ο πολυπολιτισμός και η Ελλάδα

Η μεταβολή της χώρας μας σε «ανοιχτό στρατόπεδο συγκέντρωσης» δεν είναι «ανθρωπισμός» ούτε «πολυπολιτισμός». 
Δεν είναι δυνατόν....
στο βωμό της «καταπολέμησης της ισλαμοφοβίας» να αρνούμαστε το γεγονός ότι η επαπειλούμενη διάρρηξη της κοινωνικής και πολιτιστικής συνοχής της ελληνικής κοινωνίας –που ενισχύεται ως προοπτική από τον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην χώρα μας– θα σηματοδοτήσει μια τεράστια οπισθοδρόμηση στις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες, στην δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου (όσο έχει απομείνει), στην συνύπαρξη και την κοινή μας ζωή.

Μια κοινωνία, για να είναι πλουραλιστική και ανοιχτή, θα πρέπει να διέπεται από κοινές αρχές και αξίες, μια κοινά αποδεκτή κουλτούρα κ.ο.κ. 

Δεν νοείται στο όνομα του ψευδεπίγραφου πολυπολιτισμού να επιτρέπουμε γκέτο εξαθλίωσης, καθεστώτα εθνοπολιτισμικού απαρτχάιντ, ή να κάνουμε εκπτώσεις σε ζητήματα καίρια όπως είναι η ισότητα των φύλων ή η εκκοσμίκευση της κοινωνικής μας ζωής. 

Ο επαπειλούμενος κατακερματισμός της ελληνικής κοινωνίας σε μια εθνοθρησκευτική Βαβέλ, θα ενισχύσει μόνο την εκατέρωθεν μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και την αντιπαράθεση εγκαθιδρύοντας ένα κλίμα «πολέμου όλων εναντίον όλων» στον τόπο μας.