Πόλεμος δημοσιογράφων στην Αθήνα. Ο Στέφανος Χίος επιτίθεται με πρωτοφανείς ύβρεις εναντίον του π. προέδρου της ΕΣΗΕΑ και συντάκτη της Ελευθεροτυπίας και τώρα της ΕφΣυν, Δημήτρη Τρίμη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κατάγεται από οικογένεια χαφιέδων της Κατοχής. "Ο πατέρας μου ήταν ΣΥΡΙΖΑ" απαντά ο Δ. Τρίμης. Δείτε αναλυτικά:
Το δημοσίευμα του makeleio.gr
Βγήκε στην πανάθλια φυλλάδα-την ιμιτασιόν συριζαίικη και φιλομπάσταρδη κομμουνιστικά-για να μας κρίνει ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και ορφανό του Στάλιν, Τρίμης. Αυτό το βακτήριο της ουρολοίμωξης, πιθανόν και άσχημος ιός της δημοσιογραφίας, που θέλει ταμιφλού για να συνέλθει. Για να υπερασπισθεί τον γυναικολόγο Μουζάλα, τον αριστερό με τις δεξιές τσέπες που είχε βγει μέχρι και στις εκπομπές της Μενεγάκη για να διαφημίσει την πραμάτεια του όταν έκανε γέννες μέσα στο νερό που κόστιζαν πάνω από 5.000 ευρώ.
Αφού βγάζει τον δημοσιογραφικό καρκίνο που έχει μέσα του, καταλήγει αναφέροντας στο περίπου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που η εφημερίδα πουλάει, που το σαιτ μας είναι στα δέκα πρώτα και ότι καλό θα ήταν να μας κλείσουν!
Στον φασίστα Τρίμη και στον καθέ Τρίμη, απαντάμε με ένα σχόλιο που διαβάσαμε και είναι διαχρονικά ιστορικό:
“Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης ποζάρει στο προεδρικό γραφείο. Είχε άραγε καμιά σχέση με έναν κατοχικό δημοσιογράφο ονόματι Γεώργιο Τρίμη; Τι έχουν να πουν οι πάλαι ποτέ ιστοριοδίφες “Ιοί” της πάλαι ποτέ “Ελευθεροτυπίας”;
Τι είδους “ανάρμοστη διαγωγή κατά την Κατοχή” είχε επιδείξει ο Γεώργιος Τρίμης και μαζί με τη Σίτσα Καραϊσκάκη και άλλους δημοσιογράφους της εποχής εκείνης για να διαγραφούν από την Ένωση Συντακτών Περιοδικού Τύπου (βλ. εφημερίδα “Ριζοσπάστης” 17.11.1944); Τι σχέση είχε ο Γεώργιος Τρίμης με τον απότακτο αξιωματικό του κινήματος του ’35 Ιωάννη Πλυτζανόπουλο, διοικητή των Ταγμάτων Ασφαλείας; Τι σχέση είχε ο ίδιος με το κατοχικό υπουργείο Εργασίας και με τους συνδικαλιστές τύπου Καλομοίρη και Καλύβα; Υπάρχει συγγένεια ανάμεσα στους δύο δημοσιογράφους Τρίμηδες;”, ρωτούσε κάποτε το http://historia-hellas.blogspot.gr και είχε πάρει τηλέφωνο το αρχίδιον αυτό για να κλαφτεί.
Σήμερα λοιπόν αναγκαζόμαστε να του ξαναπούμε. Μακριά τα χέρια σου από μας γιατί θα στα κόψουμε, γελοίε. Ή επειδή νομίζεις ότι κυβερνάς με τους συμμορίτες, πήρες αέρα; Άντε , χολέρα…
Η απάντηση του Δημήτρη Τρίμη
Πριν από λίγες μέρες, στις 4 του μηνός, απηυδισμένος από την ακροδεξιά, κίτρινη συκοφαντική παραδημοσιογραφία, σχολίασα, με τίτλο «Κατά τ' άλλα, ο Τύπος "φιμώνεται"», ένα από τα πρωτοσέλιδα του «Μακελειού» και της ομώνυμης ιστοσελίδας του κ. Στέφανου Χίου, ως εξής:
«Τι να πει κανείς για το εικονιζόμενο πρωτοσέλιδο παράδειγμα "αντιστασιακής" και "αγανακτισμένης" καθημερινής ελληνόφωνης φιλοναζιστικής δημοσιογραφίας, μιας εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας 3.800 φύλλων την ημέρα, παρακαλώ;
Να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη ιστοσελίδα της εφημερίδας, το makeleio.gr, με πανομοιότυπο περιεχόμενο, βρίσκεται στη θέση 11 της κατάταξης του alexa.com με τα πιο δημοφιλή sites στην Ελλάδα.
Υποθέτουμε ότι θα διεκδικεί με πάθος αυξημένη κρατική και τραπεζική διαφήμιση...
Κι ύστερα η διαπλοκή, η ακρο-κεντρο-Δεξιά και τα εναπομείναντα "εξαπτέρυγά" τους σου λένε πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιβάλλει "λογοκρισία", "καταδιώκει" τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ και "καταργεί" την ελευθερία της έκφρασης των ιδεών».
Ο Στ. Χίος, στις 5 Μαρτίου 2016, μου απάντησε, από την ιστοσελίδα του, με έναν οχετό συκοφαντικών ψεμάτων και προσωπικών χαρακτηρισμών, ανάλογo με την κουλτούρα της ακροδεξιάς παραδημοσιογραφίας που υπηρετεί. Ιδού πώς: «Βγήκε στην πανάθλια φυλλάδα -την ιμιτασιόν συριζαίικη και φιλομπάσταρδη κομμουνιστικά- για να μας κρίνει ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και ορφανό του Στάλιν, Τρίμης. Αυτό το βακτήριο της ουρολοίμωξης, πιθανόν και άσχημος ιός της δημοσιογραφίας, που θέλει ταμιφλού για να συνέλθει... Μακριά τα χέρια σου από μας γιατί θα στα κόψουμε, γελοίε. Ή επειδή νομίζεις ότι κυβερνάς με τους συμμορίτες, πήρες αέρα; Αντε, χολέρα…».
Πιθανότατα να αδιαφορούσα αν δεν έθιγε τη μνήμη του πατέρα μου, καθώς αναφέρεται συκοφαντικά -έστω και έμμεσα- και στον Κωνσταντίνο Δ. Τρίμη, γνωρίζοντας ωστόσο πολύ καλά ότι λέει ψέματα. Διότι ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, ύστερα από δική μου τηλεφωνική παρέμβαση, είχε ανασκευάσει δημόσια (στις 24.10.2014, http://www.makeleio.gr/?p=192365) την κακόβουλη αυτή προσβλητική για τη μνήμη του πατέρα μου ιστορική παραχάραξη, την οποία είχε επιχειρήσει το 2014. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τον Στ. Χίο που συνεχίζει να απορεί: «Στον Τρίμη, απαντάμε με ένα σχόλιο που διαβάσαμε και είναι διαχρονικά ιστορικό: "Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης ποζάρει στο προεδρικό γραφείο. Είχε άραγε καμιά σχέση με έναν κατοχικό δημοσιογράφο ονόματι Γεώργιο Τρίμη; Τι έχουν να πουν οι πάλαι ποτέ ιστοριοδίφες “Ιοί” της πάλαι ποτέ “Ελευθεροτυπίας"; Τι είδους “ανάρμοστη διαγωγή κατά την Κατοχή” είχε επιδείξει ο Γεώργιος Τρίμης;».
Επρόκειτο, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, για ακόμα μια στημένη αλητεία μιας «παρέας» του Στέφανου Χίου (φιλιστόρων ιστοσελίδων, αλλά και ομάδων του ναζιστικού και του εθνικιστικού χώρου, ήδη από τον Ιούνιο του 2012) με τη μέθοδο του quiz: Το δημοσίευμα, ερώτημα δήθεν, «Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης είχε άραγε καμιά σχέση με έναν κατοχικό δημοσιογράφο κ.λπ;», πρωτογράφτηκε σε μια-δυο ιστοριοδιφικές ιστοσελίδες στις 24.6.2012.
Οταν πληροφορήθηκα πολύ αργότερα για την ύπαρξη αυτών των κακόβουλων δημοσιευμάτων, με την ανάμιξη και του σάιτ του Στ. Χίου «makeleio.gr», στις 19.10.2014, στη διακίνηση του ίδιου δήθεν «ιστορικού ερωτήματος», τηλεφώνησα στον αριθμό επικοινωνίας που δίνει το σάιτ και όπως είχα υποχρέωση και δικαίωμα, είπα στον Στ. Χίο να αποκαταστήσει την αλήθεια διότι δεν έχω καμία συγγενική ή άλλη σχέση με τον αναφερόμενο Γεώργιο Τρίμη και αντιθέτως ο πατέρας μου, Κωνσταντίνος Δ. Τρίμης, όπως γνωρίζουν πολλοί και θύμισαν σε όλους μας και οι εφημερίδες τις ημέρες του θανάτου του, ήταν, από πολύ νέος, στην Αριστερά. Και τον παρέπεμψα στο πιο κάτω λιτό αποχαιρετιστήριο σημείωμα της «Αυγής», το οποίο μπορούσε ηλεκτρονικά να το βρει ο καθένας σε ένα λεπτό:
«Πέθανε χθες τα ξημερώματα ο αγωνιστής και συνδικαλιστής Κωνσταντίνος Δ. Τρίμης, πατέρας του προέδρου της ΕΣΗΕΑ. Γεννημένος το 1922 στα Πετράλωνα, στην Αθήνα, οργανώθηκε στα νιάτα του στην ΕΠΟΝ και το ΕΑΜ. Γρήγορα πέρασε στην αριστερή αντιπολίτευση του ΚΚΕ και σε αντισταλινικές θέσεις, ενώ εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα, όπου και ανέπτυξε από πολύ νωρίς έντονη συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε από τους ιδρυτές της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), το 1955, και το 1962 συμμετείχε στις 115 συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις της αριστεράς που αντιπολιτεύτηκαν τον κρατικό συνδικαλισμό της τότε ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Μετά τη μεταπολίτευση εξελέγη μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε ένας δίκαιος άνθρωπος, ένας αριστερός που υποστήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του. Η κηδεία του Κωνσταντίνου Τρίμη θα γίνει σήμερα, 9.2.2011, το μεσημέρι στις 2 στο κοιμητήριο...».
ΥΓ.
Και για να μην ψάχνουν άλλο οι συκοφάντες, κανένας συγγενής μου δεν είχε και δεν έχει σχέσεις με τους δωσίλογους και τους φασίστες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου