Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Μαρία Δαμανάκη : Από το Πολυτεχνείο στα στέκια της Goldman Sachs

Στην ηγεσία του οργανισμού «The Nature Conservancy» ως "παγκόσμια διευθύνουσα σύμβουλος, αρμόδια για τους ωκεανούς GLOBAL MANAGING DIRECTOR, OCEANS", εργάζεται η μέχρι πέρυσι Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Κομισιόν, Μαρία Δαμανάκη. (το δ.σ. του Οργανισμού,
εδώ: http://www.nature.org/about-us/governance/executive-team/index.htm)

«Πιστεύω ότι η Μαρία θα ηγηθεί με επιτυχία της παγκόσμιας ομάδας μας για τους ωκεανούς, του TNC ευρύτερα, και του τομέα προστασίας της φύσης γενικότερα», είχε πει ο MarkTercek, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Nature Conservancy». «Το έργο μας θα ωφεληθεί σημαντικά από την πλούσια εμπειρία της Μαρίας στις θαλάσσιες υποθέσεις, την αλιεία και τη διεθνή πολιτική, καθώς και τις αποδεδειγμένες διπλωματικές της ικανότητες και τη διεθνή της αναγνώριση», συμπλήρωσε ο Tercek, ο οποίος αντικατέστησε στο τιμόνι της ΜΚΟ τον γνωστό μας χρηματιστή John Paulson.

Η Μαρία Δαμανάκη έχει ως έδρα το γραφείο του οργανισμού στο Λονδίνο, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να σώσει τους Ωκεανούς και γενικά φαίνεται να απολαμβάνει τη νέα της δουλειά.Το πόσο καλά περνάει, είναι εμφανές στο twiiter της, το οποίο κοσμούν φωτογραφίες από εξωτικά νησιά, ταξίδια, έναν κοσμοπολίτικο διεθνή αέρα δηλαδή (https://twitter.com/damanaki)


Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Mark Tercek, επί 24 έτη Γενικός Διευθυντής και Partner της Goldman Sachs πήρε συνέντευξη από τη Μαρία, την οποία δεν παρέλειψε να ρωτήσει για το Πολυτεχνείο. Η απάντηση της, δείχνει ότι έχει αφήσει πολύ πίσω εκείνα τα χρόνια και τώρα απολαμβάνει τον καπιταλισμό και τις ανέσεις που τις παρέχει το "ίδρυμα":

Το ωραίο κλίμα με τα ταξιδάκια, τους Ωκεανούς και τα ψαράκια, χάλασαν λιγάκι ορισμένα δημοσιεύματα Αργεντίνικων εφημερίδων, που λένε ότι, το ίδρυμα που διοικείται από εβραίους, ουσιαστικά είναι μια ακόμη βιτρίνα της Μοσσάντ για να διεισδύει σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Προφανώς πρόκειται για Αργεντίνικη συνωμοσιολογία, που δεν αγγίζει την π.Επίτροπο.

Ας επιστρέψουμε όμως στη συνέντευξη της "φωνής του Πολυτεχνείου" στο αφεντικό της, τον Mark Tercek, πρώην Γενικό Διευθυντή της Goldman Sachs και φίλο του Paulson
(ολόκληρη η συνέντευξη στο blog του Tercek)

Tercek: While studying in Athens, you led the underground student opposition of the Greek military junta. How did that experience shape your life? Your work?

Damanaki: Well, I was young enough to take risks! I was lucky enough to be at the right place at the right moment and have hundreds of young people doing the same. I was not acting alone. That’s why we were successful, though we had to pay a hard price in exile or prison. These difficult times gave us a good lesson: to be patient about big changes. They have their own pace, so if you are not going against nature, history and common good, then sooner or later, good things will come.

Αυτά λοιπόν με την αγωνίστρια του Πολυτεχνείου. Ο αγώνας της δικαιώθηκε πλουσιοπάροχα κι εδώ και πολλά χρόνια δρέπει τους καρπούς της συνεργασίας των αγώνων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου