Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Άσε μας ρε Παπαροτρύφωνα που θα ελέγξεις εσύ λίστες

Παρέλαβε, λέει, από Ρηνανία-Βεστφαλία λίστες Ελλήνων που διαθέτουν καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες. Και θα τις ελέγξει, λέει.
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


Αντιγράφω και πάλι
για τ’  ατέλειωτο το χάλι.
  
25.11.2015

Γεώργιος Βάμβουκας
Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
«Σε αρκετά άρθρα μου έχω καταγγείλει τις συμμορίες που ανεξέλεγκτα δρουν στα ελληνικά ΑΕΙ (Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα), αποκομίζοντας ετήσια εισοδήματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Όσοι από εμάς που δεν ανήκουμε στα κυκλώματα του καθηγητικού κατεστημένου εξουσίας και με ανιδιοτέλεια προβαίνουμε σε καταγγελίες, αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε στοχοποιηθεί επιδιώκοντας την ηθική και βιολογική μας εξόντωση. Η παροιμία λέει ότι “ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη”. Ένα από αυτά τα κυκλώματα πιάστηκε στη φάκα και τον λόγο έχει πλέον η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Από τον Μάιο του 2010 που άρχισε ο αρμαγεδώνας των εξοντωτικών μνημονιακών πολιτικών, αρκετοί πολίτες που στάθηκαν όρθιοι και με επιχειρήματα καταπολεμούν τα μνημόνια, μπήκαν στο στόχαστρο των διαφόρων συμμοριών εξουσίας. Από τη θέση αυτή στέλνεται το πολύπλευρο μήνυμα, ότι, ούτε θα σκύψουμε το κεφάλι, ούτε θα συμβιβαστούμε, αναμένοντας την αδέσμευτη ελληνική δικαιοσύνη να πράξη τα δέοντα, ώστε να σπάσει το απόστημα των εγκληματικών οργανώσεων στα ελληνικά ΑΕΙ.
Στη σημερινή μας επιφυλλίδα θα ασχοληθούμε με ένα κοπάδι τρωκτικών πανεπιστημίου του λεκανοπεδίου Αττικής, που τρώει με σαράντες μασέλες πολλά εκατ. ευρώ από μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, αναθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων, κ.λπ.
Στο συγκεκριμένο ΑΕΙ υπάρχουν καθηγητές που διδάσκουν 100, 150 και 200 ώρες ανά ακαδημαϊκό μεταπτυχιακό έτος, αμειβόμενοι τουλάχιστον με 150 ευρώ την ώρα. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της μνημονιακής περιόδου 2010-2015, καθηγητής με τα αρχικά Α.Ν. διδάσκει κατά μέσο όρο 170 ώρες το χρόνο, εισπράττοντας έτσι ετησίως 25.500 ευρώ (170×150=25.500). Ο συγκεκριμένος καθηγητής ανήκει στην κατηγορία των σαρκοβόρων, γιατί όπου βλέπει χρήμα βουτάει σαν ύαινα με τη συμμορία του και δεν αφήνουν ψίχουλο για τους πεινασμένους. Παράλληλα, με τη διδασκαλία σε πάμπολλα μεταπτυχιακά προγράμματα, ο κύριος αυτός εποπτεύει τουλάχιστον 50 διπλωματικές εργασίες το χρόνο και δοθέντος ότι για κάθε μεταπτυχιακή εργασία λαμβάνει 400 ευρώ, συνάγεται ότι μπαίνουν στις τσέπες του άλλα 20.000 ευρώ. Άρα, οι ετήσιες απολαβές του από τα μεταπτυχιακά αυξάνουν σε 45.500 (25.500+20.000=45.500) και έπεται συνέχεια.
Τα λεφτά για τον καθηγητή Ν.Α. είναι πολλά και ατελείωτα. Το συγκεκριμένο τρωκτικό μαζί με την συμμορία του, εισπράττουν άλλα 150 ευρώ για κάθε ώρα συνέντευξης (interview) για την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών. Αυτό σημαίνει ότι αν από 300 αιτούντες φοιτητές, πρόκειται να επιλεγούν 60 για κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και απαιτηθούν 40 ώρες συνεντεύξεων, προκύπτει ότι ο κύριος Α.Ν. φουσκώνει τις τσέπες του με άλλα 6.000 ευρώ (150×40=6.000), επαυξάνοντας έτσι τις ετήσιες αποδοχές του μόνο από μεταπτυχιακά σε 51.500 ευρώ (45.500+6.000=51.500). Δηλαδή, ο συγκεκριμένος αρουραίος στην εποχή των βάναυσων μνημονιακών πολιτικών και του 1.500.000 ανέργων πολιτών, εκτός από τις ετήσιες μισθολογικές απολαβές του, βάζει στις τσέπες του σακακιού άλλα 51.500 ευρώ κάθε χρόνο από μεταπτυχιακά προγράμματα. Το χρήμα ρέει άφθονο στους τραπεζικούς λογαριασμούς αρκετών καθηγητών του συγκεκριμένου ΑΕΙ.
Ο καθηγητής Α.Ν. και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, εκτός των μεταπτυχιακών προγραμμάτων αποκομίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ σε ετήσια βάση από ερευνητικά προγράμματα, σεμινάρια σε υπουργεία και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κ.λπ., τροφοδοτώντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με αρκετά εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Η κωμική πλευρά της υπόθεσης είναι ότι ορισμένοι καθηγητές με 100.000 και 200.000 συνολικά ετήσια εισοδήματα, βγαίνουν στα κανάλια και ισχυρίζονται ότι η ελληνική πολιτεία περικόπτει τις επιχορηγήσεις στα ΑΕΙ. Βέβαια ο Ν.Α. και το υπόλοιπο σμήνος αρπακτικών της καθηγητικής εξουσίας, κωφεύουν στα εκατ. ευρώ που κάθε χρόνο μπαίνουν στις τσέπες των παντελονιών και των σακακιών τους. Οι ελεγκτικές και οι δικαστικές αρχές οφείλουν να ξηλώσουν τις εγκληματικές οργανώσεις στα ελληνικά ΑΕΙ. Η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως για ισοδύναμα μέτρα, ώστε να ελαφρύνει το φορτίο των φορολογικών βαρών επί των ασθενέστερων οικονομικών τάξεων. Τα άδεια κρατικά ταμεία θα πρέπει να γεμίσουν από τους έχοντες και κατέχοντες και ιδίως από τα ετήσια εισοδήματα δις ευρώ των εγκληματικών οργανώσεων σαν αυτές που διαφεντεύουν τα ελληνικά ΑΕΙ.»

Ποιος να’ ναι άραγε ο Α.Ν. ή Ν.Α.;

02.11.2014
likavitos.blog
«Στο μικροσκόπιο για… δωράκια και μαύρο χρήμα μπαίνουν 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι, που έβγαλαν στο εξωτερικό 1,45 δισεκατομμύρια ευρώ, σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις φοροδιαφυγής που καλείται να ξεδιαλύνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Οι περισσότερες υποθέσεις των υπαλλήλων που έβγαλαν τεράστια ποσά στο εξωτερικό μέσα στην κρίση έχουν «δεθεί» και τώρα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Χαρακτηριστικό του θράσους ορισμένων από αυτούς είναι πως την ώρα που στην Εφορία δήλωναν μόνο το μισθό τους από το Δημόσιο, δεν δίσταζαν να εμφανίσουν στις καταθέσεις τους εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έσπευσαν να βγάλουν στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με το «Βήμα», έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητών ΑΕΙ- ξεπερνούν τους 2.300- κάτι που οι ελεγκτές αποδίδουν σε μαύρο χρήμα από τα ιδιαίτερα, αλλά και σε δωράκια για καλύτερους βαθμούς στα Λύκεια.
Οι «πρωταθλητές» όμως σύμφωνα με τους ελεγκτές είναι όσοι πιάνουν νυστέρι, καθώς έχουν βγάλει τα περισσότερα χρήματα.
Στη λίστα της Κατερίνας Σαββαΐδου βρίσκονται και δύο δικαστικοί, οι οποίοι είχαν βγάλει τα λεφτά στην Κύπρο και έχασαν από το «κούρεμα» καταθέσεων, αλλά και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς- περίπου 8 άτομα- που θα ελεγχθούν ακόμη και για «παιχνίδι» στο ΧΑ.
΄Οσοι δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα ποσά από τις φορολογικές δηλώσεις θα κληθούν να υποβάλλουν συμπληρωματικές. Στη συνέχεια, θα τους επιβληθεί ο φόρος που αναλογεί και τα προβλεπόμενα πρόστιμα για απόκρυψη εισοδήματος και εκπρόθεσμες δηλώσεις.
Η υπόθεση όμως δεν σταματά εκεί, καθώς κάποιοι θα ελεγχθούν και από τον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος ή για παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή για μίζες.
Ακόμη, θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες 300 εφοριακών- από τους οποίους οι 90 διευθυντές ΔΟΥ- που βρίσκονται στη λίστα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση δύο εφοριακών που έστειλαν στο εξωτερικό 1,2 εκατ. και 1,1 εκατ. αντίστοιχα και τώρα πρέπει να τα δικαιολογήσουν.
Για να γίνει αυτό όμως, θα έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια να μην ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που εισπράττουν και να τα αποταμιεύουν, αλλά ακόμη κι έτσι δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν κατάθεση τέτοιου ύψους.»

Τί έγινε με τους συναδέλφους σου Τρύφων; 
Με τους δύο δικαστικούς που δεν θέλουν να δημοσιοποιούνται τα «πόθεν έσχες» τους;
Με τους Επιτρόπους της Κεφαλαιαγοράς;
Ηλέγχθησαν εξονυχιστικώς; 
Ένας χρόνος έχει περάσει!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ασταδιάλα ρε!

Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου