Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αποκαλύψεις Βασίλη Λεβέντη "Ο Τσίπρας μου είπε στο αυτί ότι..."

Οικουμενική κυβέρνηση το Γενάρη, ως μόνη λύση, προέβλεψε μιλώντας στον Αlpha 96,5 και τον ...
Alpha 989 ο Βασίλης Λεβέντης, μετά το άκαρπο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το Ασφαλιστικό.

Αποκάλυψε ότι, μετά το Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός χαιρέτισε όλους τους αρχηγούς και στον ίδιο είπε στο αυτί: «γυρίζοντας θα τα πούμε». «Έχει ακόμη τον ευσεβή πόθο ότι μπορεί να με πείσει», είπε χαρακτηριστικά ο κος Λεβέντης.

«Σε όλους και στον Φλαμπουράρη, είχα πει οικουμενική κυβέρνηση, αυτό θα πει συναίνεση στην Ευρώπη. Εμείς δεν είμαστε κόμματα που μπορούμε να δώσουμε κύρος στην εικόνα της χώρας. Η χώρα απαιτεί μεγάλο συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ , αν πήγαινα εγώ με τον Τσίπρα τί να με έκανε; Δεν έχει νόημα αυτό. Και να τον γλύτωνα από μερικούς προδότες στην 1η ψηφοφορία, θα εμφανίζονταν άλλοι μετά.
Ή θα δώσουμε λύση να αποκτήσει κυβέρνηση οικουμενική ο τόπος ή τα άλλα είναι πασαλείμματα. Ο Τσίπρας είχε μια καρεκλομανία, εγώ είπα μείνε ως πρωθυπουργός αλλά να βάλουμε τεχνοκράτες κοινής αποδοχής που θα υλοποιούν ευρωπαϊκή πολιτική. Κάνουν για υπουργοί οι υπουργοί σου, που δηλώνουν ότι εκβιάζονται; Του είπα από την αρχή του Τσίπρα: στον Παπανδρέου και τον Σαμαρά είπα οικουμενική, δεν με άκουσαν και ξεφτιλίστηκαν. Αν δεν με ακούσεις κι εσύ θα καταρρεύσεις. Αν είχαμε κάνει οικουμενική από το 2009, το 2011 θα ήμασταν χωρίς μνημόνια», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας είχε ένα πονηρό σχέδιο, να τα δώσει όλα στο προσφυγικό για να πετύχει από τους δανειστές χαλάρωση στο ασφαλιστικό. Αν το ασφαλιστικό περάσει έτσι, πολλοί εκ των βουλευτών του θα την κάνουν, θα πέσει η κυβέρνηση. Αγωνίζεται το ασφαλιστικό να το κάνει πιο ήπιο. Θα φτάσουμε ένας στρατηγός που έπαιρνε δυόμιση χιλιάδες να παίρνει 800 ευρώ, εκεί πάει η δουλειά».

Ο κος Λεβέντης είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «το ΠΑΣΟΚ μεταμφιέστηκε και έγινε ΣΥΡΙΖΑ. Το δικό σου κόμμα (απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα) δεν είναι νέο κόμμα. Όλοι οι βολεμένοι του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων 40 ετών ήρθαν και έκαναν το 34%».

Για τον Πάνο Καμμένο ανέφερε: «Το είπα και στον ίδιο: Δεν προσδίδεις κύρος. Δεν μου απάντησε τίποτα, τί να πει. Του είπα: τί είσαι; Μια τσόντα είσαι. Κάνατε καμία συμφωνία με τον Τσίπρα, πήρες 4 υπουργεία και το βούλωσες».


Για τα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια είπε «οι δυο μεγάλοι που πτωχεύσατε τη χώρα, να ζητήσετε συγγνώμη από το λαό, να βρείτε το πολιτικό θάρρος. Με το να τραβάτε την ουρά δείχνετε δειλία».

Εξέφρασε τη δυσφορία του για τις πολλές ώρες που διήρκεσε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών λέγοντας χαρακτηριστικά: «επτά ώρες εκ των οποίων οι δύο για να γίνει το ανακοινωθέν, είναι μαρτύριο για μένα που έχω μάθει να ενεργώ γρήγορα. Αν μια απόφαση θες 10 ώρες να την πάρεις, τότε κακώς την παίρνεις, η πολιτική θέλει ταχύτητα αλλιώς η απόφαση δεν θα έχει και αντίκρισμα» ενώ για τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετείχαν είπε «από φελιζόλ ήταν όλοι, μηδέν βάρος».

Μόνο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε τον θαυμασμό του: «Θαυμάζω τον καημένο τον Παυλόπουλο που προσπαθούσε να συνενώσει. Χάρηκα γιατί δεν τον είχα ζήσει τόσο πολύ. Έκανε μορφασμούς. Τί το θέλανε το Συμβούλιο; Για να ανταλλάξουμε ευχές ήρθαμε; Αυτό μπορούσαμε να το κάνουμε και με καρτ ποστάλ».

Για τον Γιάννη Πλακιωτάκη της ΝΔ είπε: «άλλος αυτός... του λέει ο πρόεδρος «συμφωνείτε;», λέει «να βγω έξω»... Τον Βρούτση είχε συμβουλάτορα, είπε όχι σε όλα, «έστω, σε κάτι;» του λέει ο πρόεδρος.... «όχι –λέει- σε τίποτα, να γράψω δικό μου ανακοινωθέν». Του Πλακιωτάκη του λέω «επτά ώρες τί έκανες εδώ, ευρωπαϊκό κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για να μείνουμε στην Ευρώπη και λέτε η ΝΔ όχι σε όλα»; Για να μην τον κατσαδιάσουν οι άλλοι απ΄ έξω. Ο Πλακιωτάκης για βουλευτής κάνει, για τίποτε παραπάνω».

Για τον επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε «ο Θεοδωράκης είδε ότι πήρε τις μισές ψήφους και πολεμάει να κάνει τον αντιμνημονιακό μήπως σώσει το τομάρι του».

Και για την Φώφη Γεννηματά είπε το ίδιο: «και η Φώφη το ίδιο ενώ τα υπέγραψαν όλα για το 3ο μνημόνιο Τσίπρα, βλέποντας την κατάρρευση των ποσοστών τους κάνουν τους αντιμνημονιακούς».


Ο κος Λεβέντης αναφέρθηκε και στην Τουρκία, επισημαίνοντας ότι «άνοιξε για την Τουρκία η ενταξιακή διαδικασία, που είχε σταματήσει από το 2004. Τώρα υπάρχει Μέρκελ και Ερντογάν... Ο ρόλος της Ελλάδας στο εξής είναι πολύ εξασθενημένος».


Τέλος, για τις τράπεζες προέβλεψε ότι «η επόμενη ανακεφαλαιοποίηση θα χρειαστεί τον Μάρτη και θα την κάνει ο λαός δια των καταθέσεών του, τους το είπα».


Ακούστε τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου