Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ο Σταύρος Καλαφάτης δίνει απαντήσεις για τη μαλθακή αντιπολίτευση που ασκεί στον Μπουτάρη

Ένας δήμαρχος οφείλει να είναι πρώτα αποτελεσματικός και τελευταία επικοινωνιακός. Αυτό υπογράμμισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» στο δήμο Θεσσαλονίκης,
βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 το πρωί, στην εκπομπή «Δημοτικά» του «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι διαφορετική η κουλτούρα μας με αυτήν της νυν διοίκησης του δήμου. Ιδιαίτερα στην αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αξιολογούμαστε σε σχέση με την αποτελεσματικότητά μας. Θα πρέπει να λύνουμε προβλήματα καθημερινότητας», τόνισε.

Όταν του ζήτησαν να κάνει κριτική στη νυν διοίκηση, τόνισε πως, από τον δήμαρχο «ακούμε την... ευχή του, όπως για το κυκλοφοριακό, όπου λέει την αγωνία του, την αγάπη του για το τραμ, αλλά το πρόβλημα παραμένει -και, μάλιστα, πολύ έντονο. Με τις πρακτικές του, όπως, για παράδειγμα, στο θέμα του μετρό, αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά αποτελεσματικός».

Ο κ. Καλαφάτης επισήμανε πως ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην εικόνα του κέντρου της πόλης, αλλά «οι αστοί της Θεσσαλονίκης ζουν και στην Τούμπα, στον Άγιο Θεράποντα, στην Ξηροκρήνη...»

Για το θέμα των διαγωνισμών, που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη, αφού υπογράμμισε πως «η αναδιάρθρωση υπηρεσιών στο δήμο κάθε άλλο παρά θετικά αποτελέσματα έφερε, καθώς οι υπάλληλοι δείχνουν χαμένοι από τις συνεχείς αλλαγές», υπογράμμισε: «Δεν είμαστε ντεντέκτιβ. Ασκούμε πολιτική κριτική, στα όργανα του δήμου, όπως στις επιτροπές και στο δημοτικό συμβούλιο. Όταν έχουμε ενδείξεις για θέματα που πρέπει να απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο, τις αναφέρουμε. Η θέση των “Eντάξει” είναι “όλα στο φως”. Όταν υπάρχουν κάποιες σκιές, τότε ασκούμε πίεση στη διοίκηση, όπως έγινε στο συγκεκριμένο θέμα».

Όταν οι δημοσιογράφοι του επισήμαναν πως... δεν δίνει ειδήσεις, απάντησε: «Κατηγορούμαι ότι κάνω πολύ... κιμπάρικη αντιπολίτευση, ότι δεν είμαι τόσο δηκτικός. Στην παράταξή μας θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Είναι πολύ εύκολος ο δημαγωγικός και αντιπολιτευτικός λόγος. Αυτόν τον λαϊκίστικο λόγο τον είδα και στον δήμο. Είδα πώς ασκούσε την αντιπολίτευση η νυν διοίκηση. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ανέβαιναν στα... κεραμίδια. Εμείς δουλεύουμε θεσμικά και σοβαρά. Ελέγχουμε τα πάντα. Κι αποτελέσματα υπάρχουν: Με τον τρόπο που κινηθήκαμε, το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξουν επικεφαλής των επιτροπών κι ο κ. δήμαρχος να “παραιτήσει” δυο αντιδημάρχους. Κι αυτό δεν είναι άσχετο με το πώς αντιπολιτεύεται η παράταξη των “Εντάξει”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου