Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΙΝΟΥ

Η εφημερίδα μας ''ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ '' , ο αγγελιαφόρος μας από την Ήπειρο μάς έστειλε την θλιβερή είδηση του θανάτου του Θεόδωρου Φίνου.

Κεραυνός εν αιθρία.
Δεν το χωράει ο νους.
Πώς έφυγε αυτό το παλικάρι που λάμπρυνε με την παρουσία του τους χώρους πολιτισμού όπου άφησε τη σφραγίδα της προσφοράς του.
Ο Φίνος ανήκε στη γενιά των Ηπειρωτών φοιτητών οι οποίοι ερχόμενοι στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσουν ,εύρισκαν στην Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης το σπίτι τους. Έφερε από τα Γιάννενα την ορμή της νιότης του, τους χορούς , τα τραγούδια , την ηπειρωτική παράδοση γιατί χόρευε με την ψυχή του .Αετός περήφανος όταν άνοιγε τα χέρια του. Η γενιά των Ηπειρωτών που γύρισε στη μάνα Ήπειρο να δουλέψει,να κάνει οικογένεια ,να κρατήσει την πατρίδα.
Η συγκίνηση του όταν ήρθε στην Εστία πριν χρόνια και συναντήθηκε με τον Γκέλη είναι ακόμα χαραγμένα στην μνήμη μου. Ο Φίνος με σεβασμό στο πρόσωπο και στον χώρο που σημάδεψαν τα νιάτα του μάς έδωσε την χαρά και την ικανοποίηση γιατί τα όνειρα του έγιναν πραγματικότητα.
Το άξιο τέκνο της Ηπείρου , θα είναι πάντα ο αγέρωχος κορυφαίος του χορού και στην αιώνιο ζωή , εκεί όπου θα συναντήσει όσους αγάπησε και τίμησε στη επίγεια ζωή του.
Στους βιολογικούς και πνευματικούς του συγγενείς , τους συνεργάτες , φίλους και σε όσους είχαν την χαρά να τον γνωρίσουν , ας δώσει ο Θεός βάλσαμο παρηγοριάς και στο Φίνο Καλό Παράδεισο .
Τέλος επιθυμώ να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου αλλά και τα συγχαρητήρια μου προς το ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων για τις τιμές που απέδωσε στον εκλιπόντα με την έκδοση του ψηφίσματος της 22ας Νοεμβρίου 2015.



Αθηνά Μ.Τοτοκώτση
ΓΓ ΔΣ ΗΕΘ
Θεσσαλονίκη 27.11.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου