Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Στα άχρηστα νέα της ημέρας: Συνεχίζεται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Συνεχίζεται το πολιτικό συμβούλιο αρχηγών υπό τον ΠτΔ, που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, τώρα που σφίξαν οι κώλοι με το ασφαλιστικό και βλέπει ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ να μην κάνει δραματικές μειώσεις στις συντάξεις, γελοιοποιώντας τον ίδιο του τον εαυτό, που....
πέρυσι τέτοια εποχή, έταζε αυξήσεις και επαναφορά της 13ης σύνταξης. Θα είναι (είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ βέβαιο), ο Πρωθυπουργός που θα κάνει τις μεγαλύτερες ΣΦΑΓΕΣ στις συντάξεις, από ιδρύσεως ελληνικού κράτους και ψάχνει μαλάκες να μοιραστούν την ευθύνη. Και οι μαλάκες προσήλθαν, για να τους εξηγήσει, ότι "δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς και χρειάζεται ευρεία εθνική συναίνεση για να διασωθεί το ασφαλιστικό" (πρότεινε διακκοματική επιτροπή να ορίσει τα μέτρα-καρμανιόλα, να μη φαίνεται ότι τα παίρνει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ).
.

Όταν του τα ΄λεγαν οι άλλοι, ο Τσίπρας πυροδοτούσε τα "λαϊκά κινήματα", τους "αγανακτισμένους" και τους μπαχαλάκηδες, να κάψουν και να διαλύσουν τη χώρα, για να μη μειωθούν κατά 4% οι συντάξεις. Τώρα που ο ίδιος θα τις μειώσει κατά 40% (αν μείνει όλη την τετραετία), ψάχνει συνενόχους.

Β.Π.

* από τη σύναξη απουσιάζει η Χ.Α. που δεν εκλήθη και το ΚΚΕ που αποφάσισε (ορθότατα) να μην πάει, λέγοντας ότι:
"Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε ένα διάλογο-παρωδία, που έχει στόχο να κάνει το λαό συνένοχο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου και σε μέτρα, όπως είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούν αιτία πολέμου για το εργατικό-λαϊκό κίνημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου