Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Λάρισα: Έλεγχος σε δημόσια υπηρεσία απέδειξε ότι από τους 38 υπαλλήλους ήταν στο πόστο τους 5

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 33 υπάλληλοι από τους 38 συνολικά έλειπαν από τις θέσεις του σε δημόσιο οργανισμό της Λάρισας, με την προϊσταμένη να δικαιολογεί καθέναν εξ αυτών και μάλιστα να διαβεβαιώνει πως η καμία περίπτωση δεν διαταράσσονταν η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος!
Συνέβη στη Λάρισα: Ελειπαν 33 από τους 38 υπαλλήλους σε δημόσια υπηρεσία



Σύμφωνα με το άρθρο του Σωτήρη Ζαχαριά στην εφημερίδα «Ελευθερία» το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο όταν υπήρξε απροειδοποίητη επίσκεψη της προϊσταμένης αρχής στο συγκεκριμένο τμήμα. Η προϊσταμένη δικαιολόγησε την απουσία δεκάδων συναδέλφων της με επίσημο έγγραφο, το οποίο στάλθηκε αρμοδίως, με υπογραφή, σφραγίδα και αριθμό πρωτοκόλλου.
Στο συγκεκριμένο τμήμα υπηρετούν 38 υπάλληλοι, εκ των οποίων τη συγκεκριμένη αποφράδα ημέρα φέρεται να απουσίαζαν οι 13 με άδεια, για διάφορους λόγους, ήτοι κανονική, διοικητική, αναρρωτική κλπ, κλπ. Το ένα τρίτο δηλαδή κι ας πρόκειται για Νοέμβριο μήνα, μακριά από την κλασική περίοδο διακοπών.

Ωστόσο το τμήμα λειτουργούσε με άνεση και μάλιστα από τους εναπομείναντες 25, την ώρα της επίσκεψης των ανωτέρων βρέθηκαν στο πόστο τους μονάχα 4 εξ αυτών, μαζί και η προϊσταμένη τους. Η οποία παραθέτει εγγράφως, όπως προαναφέρθηκε, τους λόγους της απουσίας κάθε υπαλλήλου εκπλήσσοντας με την ποικιλία δικαιολογιών. Τουλάχιστον απέδειξε ότι γνώριζε επακριβώς πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή ο κάθε απών υφιστάμενός της.


Το επίσημο έγγραφο που κατέθεσε ανέφερε:
«Στους χώρους του τμήματος παρευρίσκονταν εκτός από εμένα 4 άλλοι συνάδελφοι. Από τα υπόλοιπα 20 άτομα: 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 λόγω μειωμένου ωραρίου, 4 άτομα αποχώρησαν στις 13:00 με δίωρη άδεια, 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 με μονόωρη άδεια, 1 άτομο βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο ανάπαυσης, 1 άτομο βρισκόταν στο Α.Τ.Μ. της Τράπεζας, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:15 με ολιγόωρη άδεια, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:35. Αναφορικά με τα λοιπά 8 άτομα, είχαν αναχωρήσει στο πλαίσιο της διευκόλυνσής τους για ενημέρωση σε εργασιακά θέματα και προκειμένου να συναντηθούν με μέλη του Σωματείου…».

Κλείνοντας, η προϊσταμένη τονίζει: «Σας διαβεβαιώνω πως σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσονταν η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Στη διάθεσή σας για περαιτέρω εξηγήσεις».


Σχόλιο makpress: δηλαδή, κ.Προϊσταμένη, στην υπηρεσία σας που είναι διορισμένοι 38, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν λείπουν οι 33. Βγαίνει η δουλειά με 5. Άρα; Άρα, είστε πολλοί και πρέπει να απολυθούν κάποιοι.
Και τέλος πάντων, ας μην απολυθούν, αλλά τουλάχιστον, μη μας πρήζετε τα φρύδια εσείς οι δημόσιοι υπάλληλοι με το αιώνιο κλισέ "έχουμε ελλείψεις προσωπικού" κι "έχουμε ελλείψεις προσωπικού" κι "έχουμε ελλείψεις προσωπικού" !!!


ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΣΕ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΛΟΥΦΑΡΕΤΕ! ΕΝΤΕΛΛΟΜΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ!
Μεγάλη αναστάτωση έφερε σε ορισμένους κατ΄εξακολούθηση κοπανατζήδες υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς, επιστολή σε αυστηρότατο τόνο του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ.Θόδωρου Καρυπίδη. Με λίγα λόγια ο περιφερειάρχης τους θυμίζει ότι βρίσκονται εκεί για να εργάζονται και όχι να ασχολούνται με προσωπικές τους υποθέσεις ή ψυχαγωγία εν ώρα εργασίας. Τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος αγωνιά για την ίδια την επιβίωση του, οι συγκεκριμένοι κύριοι και κυρίες, εκμεταλλεύονται την ασφάλεια του μισθού και της μονιμότητας του δημοσίου και φέρονται παράνομα, καταχρηστικά και προκλητικά.
Μάλιστα κάποιοι από αυτούς αναρωτήθηκαν γιατί ο Καρυπίδης ασχολήθηκε ειδικά με αυτούς. «Τι διαφορετικό έχουμε εμείς από τους υπαλλήλους άλλων περιφερειακών ενοτήτων?» ήταν η εξυπνάδα που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους της Π.Ε. Καστοριάς σήμερα και μάλιστα σε πνευματώδη και ειρωνικό τόνο.

ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ: ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟΥΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΜΕΖΕΔΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ!

Και αν θέλετε να μας διαψεύσετε, κάντε μια προσπάθεια να μην σαν βλέπουν οι πολίτες στις λαικές κάθε Τετάρτη καθώς και καθημερινά σε καφενεία και ταβερνεία των πόλεων και των χωριών όταν ενώ η εργασία σας έχει ολοκληρωθεί εσείς βρίσκεστε για…φιλοσοφικούς λόγους σε κατάσταση νιρβάνα και αναψυχής στις καρέκλες τους. Σας λύθηκε η απορία;
a

2

Elliniko-Dimosio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου