Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Χιλιάδες μαθητές σχολείων του δήμου Θεσσαλονίκης λιμοκτονούν

Με αφορμή τους 1.472 μαθητές που υποσιτίζονται, βάση των δεδομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, και το σχετικά ερώτημα που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και...
Ελένη Γερασιμίδου, μίλησε στον Alpha 96.5, ο βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης, ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής.
Πρόκειται για συνέπειας της πολιτικής των τελευταίων ετών και η κατάσταση είναι τραγική, δηλώνει ο βουλευτής, αναφέροντας χαρακτηριστικό παράδειγμα που του μετέφερε δάσκαλος της Θεσσαλονίκης, «υπάρχουν παιδιά που έρχονται στο ολοήμερο σχολείο, μου λέγαν, και τρώνε όλη την εβδομάδα μακαρόνια χωρίς βούτυρο».
Ο δήμος Θεσσαλονίκης, και πιθανότητα κι άλλοι δήμοι, ή και η εκκλησία παίρνουν κάποια «πυροσβεστικά» μέτρα, τονίζει ο κ. Βαρδαλής, προσθέτοντας «δε λέμε να μην παρεμβαίνει. Το ζήτημα είναι ότι για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα χρειάζεται συνολική πολιτική που θα έχει απέναντι το πρόβλημα και θα προσπαθήσει να το λύσει».
Ακόμη, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι, στα πλαίσια του νόμου για ανθρωπιστική κρίση, θα έπρεπε να έχει εξασφαλιστεί γεύμα για τα παιδιά, «για όλα τα παιδιά, όχι μόνο για αυτά που έχουν πρόβλημα», διευκρινίζει ο ίδιος.

Η Καλυψώ Γούλα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Θεσσαλονίκης

Αναφορικά με τα προβλήματα σίτισης , με 1.472 μαθητές να υποσιτίζονται, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης, μίλησε στον Alpha 96.5, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, Καλυψώ Γούλα.
Πρόκειται για ένα μεγάλο ζήτημα, αναφέρει η κ. Γούλα, «για αυτό και με το δεκατιανό, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη που δημιουργείται σε αυτά τα παιδιά», βέβαια το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει όταν γυρίζει στο σπίτι, ολοκληρώνει η ίδια.
Με το προηγούμενο ανάλογο πρόγραμμα ο δήμος βοήθησε με την παροχή κολατσιού 1.052 παιδιά, υπογραμμίζει η κ. Γούλα, όταν προκύπτουν νέες ανάγκες και αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών, «προσπαθούμε και με άλλες δράσεις, και με άλλο τρόπο, να βρίσκουμε λύση». Το πρόβλημα εντείνεται και «για αυτό προβλέψαμε στον επόμενο διαγωνισμό να είναι μεγαλύτερο το νούμερο», δηλώνει η ίδια, τονίζοντας ότι ο δήμος ξεπερνά τους προϋπολογισμούς τους και, μέσω χορηγιών ή δωρεών, προσπαθεί να προσφέρει λύσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου