Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

1 δισεκατομμύριο περισσότεροι θα είναι οι Αφρικανοί σε 30 χρόνια. Afrikans welcome to greece

Την ώρα που στην Ευρώπη το «refugees welcome here» καθορίζει μεταναστευτικές πολιτικές κυβερνήσεων, στην Αφρική συντελείται - μακριά από τα φώτα της .....
δημοσιότητας - μια πρωτόγνωρη δημογραφική έκρηξη : Μέχρι το 2050 ο πληθυσμός της Αφρικής θα έχει διπλασιαστεί φτάνοντας στα 2,5 δισεκατομμύρια!

Μπορεί στη χώρα μας να μη γίνεται καμιά αναφορά στο θέμα, όμως από χθες στο Ναϊρόμπι της Κένυας εκπρόσωποι 160 χωρών συμμετέχουν στη 3ήμερη «Συνδιάσκεψη για τον παγκόσμιο πληθυσμό» με στόχο να περιοριστεί όσο γίνεται αυτή η δραματική υπεργεννητικότητα στη βάση συγκεκριμένων δράσεων και μέτρων : Καλύτερη ιατρική περίθαλψη, συστηματική διάδοση μέτρων αντισύλληψης, ενίσχυση των γυναικείων δικαιωμάτων, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από τη σχολική ηλικία, οικογενειακός σχεδιασμός, ενίσχυση της εκπαίδευσης, οικονομική στήριξη.

Όσες συνδιασκέψεις και να γίνουν όμως είναι βέβαιο πως δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα όσο καιρό οι αφρικανικές χώρες με υπεργεννητικότητα δεν αναλάβουν οι ίδιες την ευθύνη που τους αναλογεί και να δράσουν άμεσα - με τη βοήθεια όλης της παγκόσμιας κοινότητας. Γιατί η δημογραφική εξέλιξη της ανθρωπότητας (και η συνακόλουθη νέα μαζική μετανάστευση των λαών) στις επόμενες 2-3 δεκαετίες εξαρτάται κυρίως από τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά της Αφρικής και ιδιαίτερα στην υποσαχάρια ζώνη, με τις τρεις πρώτες χώρες σε ποσοστά για παιδιά ανά γυναίκα να είναι ο Νίγηρας (7,6), το Ν. Σουδάν (6,7) και το Κονγκό (6,5) !

(Συγκριτικά, στην Ελλάδα ο μέσος όρος ολικής γονιμότητας, δηλαδή παιδιών ανά ζεύγος, είναι σταθερά στο 1,26, όταν για να διατηρηθεί αμετάβλητος ο πληθυσμός θα πρέπει να είναι πάνω από 2,1. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι το 2020 ένα στα 7 παιδιά που γεννιούνται θα έχουν έναν τουλάχιστον αλλοδαπό γονιό.)


έγραψε ο Β.Στοϊλόπουλος στο facebook

κι εμείς το αναδημοσιεύουμε για να αρχίσουμε σιγά σιγά να οραματιζόμαστε σε ποιά χώρα θα ζούμε σε λίγα χρόνια.....