Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Οι ξετσίπρωκτοι


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Διαβάζω στην ιστοσελίδα του κ. Ιωάννη Μυλόπουλου για ένα βιβλίο που συνέγραψε:

«ΠΑΙΔΕΙΑ… ΜΑΧΩΝ
Εκδόσεις “Ελληνικά Γράμματα”, 2010
Πίσω από την οικονομική και την οικολογική κρίση της εποχής κρύβεται μια πολύ σοβαρότερη κρίση αξιών. Η οποία είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για  την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε πορεία, είναι να αλλάξουν οι άνθρωποι. Και ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να αλλάξει ριζικά προσανατολισμό η Παιδεία. Να ξεκινήσει δηλαδή τώρα μια μορφωτική επανάσταση, ένας νέος Διαφωτισμός, που θα αναστρέψει τον αγοραίο και υλιστικό προσανατολισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, με σκοπό την επαναφορά του στην κατεύθυνση της καλλιέργειας του νου και της ψυχής. Για να ανοίξουν οι ορίζοντες της σκέψης και να βαθύνουν τα αποθέματα της καρδιάς. Για να ξαναγίνουμε πολίτες με ευαισθησίες και συνείδηση της συλλογικής μας ευθύνης.
Η Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον. Και ως τέτοια είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να διορθώσουμε τη λάθος πορεία μας. Μόνο που για να συμβεί αυτό χρειάζεται επίπονη προσπάθεια και συνεχής αγώνας…
Γιατί η Παιδεία, όπως άλλωστε και όλες οι πνευματικές αξίες, δεν προσφέρονται, αλλά κατακτώνται. Με αγώνες σε πραγματικά… πεδία μαχών.»
            Κουβαλώντας ένα βαρύ βιογραφικό, πάντοτε εις τον πυρήνα του συσσιτίου του Πρυτανείου, ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και Πρόεδρος της ΕΤ3, προσήλθε ενώπιον της Επιτροπής ΔΕΚΟ του Πλυντηροβουλίου, προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός του ως Προέδρου της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ». Εκεί τον παρέλαβε ο βουλευτής της ΧΑ Κασιδιάρης και τον έκανε τ’ αλατιού. Το τί του είπε δεν λέγεται. Ντρεπόμουν εγώ  για λογαριασμό του Μυλόπουλου καθώς άκουγα το καταιγιστικό μαστίγωμα του Κασιδιάρη, αλλά ο Μυλόπουλος άκουγε ατάραχος. Η κορωνίδα της «αγόρευσης» του Κασιδιάρη ήταν: «είσαι ο πρύτανης της λαμογιάς». Άγαλμα ο πρύτανης. Στρατιωτάκι αμίλητο ακούνητο. Σκέτο παχύδερμο.
            Και διερωτήθηκα: ποιός έντιμος άνθρωπος θα άκουγε όσα έσουρε ο Κασιδιάρης και δεν θα άκουγε ο Κασιδιάρης τα σχολιανά του για τη μανούλα του, τη θεία του και όλο του το σόι; Ποιός ηθικός  άνθρωπος δεν θα όρμαγε στον Κασιδιάρη να του δαγκώσει το λαρύγγι;
            Τέτοιοι, δυστυχώς, είναι οι άνθρωποι που διδάσκουν τα παιδιά μας αρχές και αξίες. Υποκριτές χωρίς ηθικά ερείσματα που κάνουν κηρύγματα για μορφωτική επανάσταση, για αρχές και αξίες. Αυτοί οι άνθρωποι ευαγγελίζονται στα «πεδία των μαχών» την «παιδεία των μαχών». Μάλλον για τα «παιδοία των μαχών» τον κόβω να προορίζεται ο συγκεκριμένος και για τα πακέτα του Μετρό που θα κατανεμηθούν σε επιχειρηματίες, οι οποίοι θα δώσουν, κατά τα ειωθότα, το κάτι τίς στον Πρόεδρο για την πάρτη του και για το κώμα.  Της Αριστεράς μπου χου χου χου. Θα άξιζε να μελετήσει κανείς τη διαδρομή τού κ. Προέδρου. Πώς ανήλθε στα ανώτατα εκπαιδευτικά κλιμάκια ο εν λόγω, αλλά και όλοι οι άλλοι καραγκιόζηδες καθηγητές που άλλα λένε τη μία και άλλα την άλλη: Παρασκευόπουλος, Τσακαλώτος, Σταθάκης, Μάρδας, Κατρούγκαλος. Που άλλα διδάσκουν και άλλα εφαρμόζουν. Πώς ελίχθηκαν, πώς ανελίχθηκαν, πώς εξελίχθηκαν, πώς και πού είρπον, ποιούς έγλειψαν, πώς κατάντησαν έτσι.   
            Είναι δυνατόν να περιμένουμε από όλους αυτούς κάτι το καινούργιο; Κάτι το διαφορετικό; Μία ανάταση της κοινωνίας και ανόρθωση των αξιών;
            Κατά τα λοιπά, μία άλλη Επιτροπή, σχετική με το ήθος πάντοτε, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του κυρ-Αλέκου. Ναι, του κυρίου που δήλωσε ότι όποιος βουλευτής διαφωνεί με την κυβερνητική γραμμή, οφείλει να παραδώσει την έδρα του, επειδή αυτό επιτάσσει η ………… ηθική.  Κοίτα ποιός μιλάει. Αυτός που ακόμη δεν μας έχει πει πού υπηρετούσε ο ανθυπαστυνόμος που βεβαίωσε την 26.01.2015 το γνήσιο της υπογραφής τού κυρ-Αλέκου ούτε και πώς βρέθηκε στην ανώνυμη εταιρεία του ταμείο με € 1.000.000 σε μετρητά.  Αλλά τί γράφω εγώ τώρα, αφού ο ελληνικός λαός τα γνώριζε  αυτά και άλλα πολλά, όταν ψήφιζε την 20.09.2015, όπως μας θυμίζουν κάθε μέρα κουραστικά και εκνευριστικά όλοι οι αριστεροί όρχεις των δεξιών λακέδων..
Σώτος
 Υ.Γ. Άσταδιάλα ρε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου