Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τζιτζικώστας : "Όχι κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά, όχι στο 424"

"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση επιμένει να γίνει κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά, ενώ η Περιφέρεια
και οι Δήμοι έχουμε προτείνει το στρατόπεδο στη Θέρμη, λύση στην οποία συμφωνεί και ο οικείος Δήμος", δήλωσε μιλώντας στον ....
FOCUS FM της Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Δεν μπορεί να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου για τα Διαβατά, όταν αντιδρά η τοπική κοινωνία, αλλά ούτε και οι προτάσεις για το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 424 στο κέντρο της πόλης, το λιμάνι και την ΥΦΑΝΕΤ, οι οποίες δεν βρίσκουν σύμφωνη την Περιφέρεια. Τα κέντρα μετεγκατάστασης πρέπει να γίνουν εκτός οικιστικού ιστού", δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Για ποια κρουαζιέρα και ποιο τουρισμό μιλάμε, στην Θεσσαλονίκη, όταν υπάρχει πρόταση για κέντρο μετεγκατάστασης μέσα στο λιμάνι;" διερωτήθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

"Δεν μας ενημερώνουν για τίποτα, μαθαίνουμε τα πάντα από τις ειδήσεις και τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο", απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας στην ερώτηση, αν ενημερώνεται η Περιφέρεια από τους αρμόδιους για τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση παντελή έλλειψη ενημέρωσης και διαλόγου με την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου