Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη : Αθώος ο δάσκαλος που κατηγορήθηκε για ασέλγεια

Η σύλληψή του συγκλόνισε, οι μάζες ζητούσαν φωτογραφία και οναματεπώνυμο για να τον διαπομπεύσουν στο διαδίκτυο και ...
τα κανάλια, αλλά τελικά ο άνθρωπος κρίθηκε αθώος ! Φανταστείτε να έδινε τα στοιχεία του η αστυνομία! Όλοι αυτοί που θα τον ξέσκιζαν σε οκτάστηλα, δεν θα έγραφαν καν ότι αθωώθηκε. Εντάξει, οι μάζες θέλουν να βλέπουν αίμα να χύνεται στην αρένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αστυνομία πρέπει να εκθέτει ανθρώπους αν δεν υπάρχουν πρώτα αποδείξεις, παρά μόνο κατηγορίες. Τελικά το δικαστήριο πείστηκε ότι η 15χρονη που "θυμήθηκε" το 2015, ότι ο δάσκαλος ασελγούσε πάνω της το 2009-2011, έλεγε παραμύθια, επειδή ήταν ερωτευμένη μαζί του.

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο 50χρονος δάσκαλος από τη Θεσσαλονίκη που είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον αθώωσε κατά πλειοψηφία για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ' εξακολούθηση και της αποπλάνησης παιδιού νεότερου των 15 ετών κατ' εξακολούθηση -πράξεις που του απέδιδε το κατηγορητήριο.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν οι γονείς της 15χρονης σήμερα μαθήτριας, οι οποίοι είπαν στο δικαστήριο όσα τους είχε εκμυστηρευτεί η κόρη τους. Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς της ανήλικης κατέθεσαν ότι ο κατηγορούμενος ασελγούσε σε βάρος της κόρης τους όσο εκείνη φοιτούσε στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού αλλά και την Α’ Γυμνασίου.

Παρόλα αυτά, από το δικαστήριο δεν εξετάστηκε η ίδια η μαθήτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 50χρονος εκπαιδευτικός αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι όσα κατήγγειλε η ανήλικη ήταν αποκύημα της φαντασίας του. Ισχυρίστηκε δε, ότι η μαθήτρια ήταν ερωτευμένη μαζί του αλλά πως ο ίδιος δεν ενέδωσε.

Η εισαγγελέας της έδρας Φωτεινή Κρεωνίδου πρότεινε να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος, αλλά τελικά το δικαστήριο, με ψήφους 5-2 (μειοψήφησαν η προεδρεύουσα κι ένας πλημμελειοδίκης), τον έκρινε αθώο, λόγω αμφιβολιών.

Δίκη για σκάνδαλο Μυκόνου : Αθώοι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου