Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ: Η κυβέρνηση της αριστεράς τους άνοιξε την όρεξη για περισσότερα κέρδη

Ακόρεστη η δίψα του Επιχειρηματικού Κεφαλαίου του Κλάδου παραμένει για ακόμη περισσότερα κέρδη, από τις ήδη....
υπερτιμημένες προσφερόμενες υπηρεσίες του, στην Ιδιωτική Υγεία.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
AΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 27–104 33 ΑΘΗΝΑ,ΤΗΛ.:210.8224463 ΦΑΞ: 210.8233002
e-mail: osnie@otenet.gr

Αθήνα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ακόρεστη η δίψα του Επιχειρηματικού Κεφαλαίου του Κλάδου παραμένει για ακόμη περισσότερα κέρδη, από τις ήδη υπερτιμημένες προσφερόμενες υπηρεσίες του, στην Ιδιωτική Υγεία.

Δεν χορταίνουν με τίποτα! Η Θεωρία τους και η Αρχή τους, ότι πάνω από τα κέρδη βρίσκονται … ακόμη μεγαλύτερα κέρδη!!, φαίνεται, ότι σήμερα απογειώνεται με την ενθάρρυνση μάλιστα και της ...«Αριστερής» μας κυβέρνησης!! Εξηγούμαστε:

Πρόσφατα ο Όμιλος της M.Ι.G. που δραστηριοποιείται στον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας, με τα Θεραπευτήρια του “ΥΓΕΙΑ”, του “ΜΗΤΕΡΑ”, του “ΛΗΤΩ”, άλλα όχι μόνο, ανακοίνωσε νέες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων του και κατάργησε όλα εκείνα που τους χορηγούσε μέχρι σήμερα επί σειρά ετών!!, με απόφαση της Διοίκησής του, προκειμένου να τους απαλύνει λίγο τα βάρη της οικονομικής ύφεσης και τις επιπτώσεις της εφαρμογής των βάρβαρων αντεργατικών Μνημονίων και να συνεχίσει συνεπώς την κερδοφορία του.

Η Εργοδοτική αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο!!, επιπρόσθετα σε κάθε άλλο χαρακτηρισμό που θα μπορούσε κάποιος να προσδώσει στο γεγονός, αφού αυτοί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου, τον ανέδειξαν ως… “τον καλύτερο εργοδότη!!”…, όπως έχει αναρτήσει στην προμετωπίδα του “ΥΓΕΙΑ” αυτάρεσκα με γιγάντιο πανό, για να προσελκύσει τους ασθενείς/πελάτες του. Άραγε, το διατηρεί ακόμη ή προτίθεται να το αλλάξει με κάτι άλλο λιγότερα … υπερφίαλο;

Ο λαός μας λέει: «Στην αναμπουμπούλα ο Λύκος χαίρεται!» και αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η σοφία του, αφού οι Εργοδότες/Επιχειρηματίες του Κλάδου προχώρησαν σε αυτές τις νέες περικοπές μόλις κάποιες μέρες!! πριν την αναμενόμενη αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής μέσω των Εθνικών μας Εκλογών (20-09-2015), στον Κλάδο, αλλά και αφού κατόρθωσαν και … «τσίμπησαν» νέα Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ”», στην κυριολεξία στο … «παρά πέντε» της παραίτησης του αρμόδιου Υπουργού Υγείας, της … «Αριστερής» μας κυβέρνησης, με σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις τους!!!

Συμπεριφορά, που θυμίζει εκείνων των καιροσκόπων, κερδοσκόπων, τζογαδόρων του Χρηματιστηρίου, που προστρέχουν να … κατοχυρώσουν τις θέσεις τους (των μετοχών τους), πριν την επομένη ημέρα του .... τζόγου τους! Δηλαδή, μία ακόμη … «αρπαχτή» στον Κλάδο και μετά αναρωτιούνται γιατί τους αντιμετωπίζουν .... απαξιωτικά, ενώ οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται, αφού οι ίδιοι επιλέγουν, σχεδιάζουν (…υποτίθεται) και εφαρμόζουν την στρατηγική τους αυτή. Εδώ ταιριάζει και αυτό που λένε για την .... γυναίκα του Καίσαρα....

Συνάδελφοι,

Οι καιροί είναι πονηροί και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ μας, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με …. αγγελούδια!

Όπου επικρατεί το συναίσθημα, στις σχέσεις μεταξύ των Εργοδοτών και Εργαζομένων βγαίνουν πάντα χαμένοι οι δεύτεροι.

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση της Κλαδικής ΣΣΕ της ΟΣΝΙΕ, στον ΟΜΕΔ και όπως σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενες ανακοινώσεις μας, μετά τις Εθνικές Εκλογές θα έχουμε …. «στενότερες» επαφές, με την νέα κυβέρνηση, αλλά και τους Εργοδότες/Επιχειρηματίες του Κλάδου μας.

Ετοιμαζόμαστε για την .... επόμενη μέρα της πραγματικής ζωής μας και όχι για να σας υφαρπάξουμε την ψήφο εμπιστοσύνης σας, με μεγάλα ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις, για τον ένα ή τον άλλο κομματικό μηχανισμό. Ας μη μας διαφεύγει όμως και το γεγονός, ότι με την μια ή την άλλη υπεύθυνη επιλογή σας είναι δυνατό να συσσωρεύσετε λιγότερα ή περισσότερα προβλήματα σε ολόκληρο τον κλάδο και την χώρα. Με ευθύνη και καθαρό μυαλό επιλέγουμε την ποιότητα της ζωής μας, για εμάς και τις οικογένειες μας, για την .... επόμενη μέρα των εκλογών.

Σήμερα αποφασίζουμε, με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε, αλλά και .... «σύν Αθηνά και χείρας κίνει...».


Στην Συσπείρωση και στην Οργάνωση του αγώνα μας, η επίτευξη των στόχων μας.

Εις το επανειδείν.



Για το Δ.Σ. της ΟΣΝΙΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Βασίλης Γκλεζάκος Γιώργος Υφαντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου