Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σάββας Αναστασιάδης: "Υπουργός Παιδείας ο αρνητής της Γενοκτονίας"

Ο Πρωθυπουργός με ευθύνη του τοποθέτησε στη θέση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων τον κ. Φίλη, ο οποίος σε άρθρο του στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», που ....
δημοσιεύθηκε στις 20.08.2014, αναφέρεται με απαξιωτικά και προσβλητικά λόγια στην πρωτοβουλία που αναλάβαμε τριάντα οκτώ Βουλευτές της Ν.Δ., να αποστείλουμε επιστολή στον τότε Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και να του ζητήσουμε να ενσωματωθούν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και οι γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί με νόμο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλαδή των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης, της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων.

Στο συγκεκριμένο άρθρο ο κ. Φίλης:

Τηρεί άκρως προσβλητική στάση απέναντι στους τριάντα οκτώ εκλεγμένους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κάνοντας δίκη προθέσεων και αποδίδοντάς τους επιδιώξεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Προβαίνει σε ευθεία προσβολή του Ελληνικού Κοινοβουλίου , το οποίο ομόφωνα ψήφισε τους σχετικούς νόμους.

Αμφισβητεί ευθέως το γεγονός της γενοκτονίας, προβαίνοντας σε άκρως ανιστόρητες επισημάνσεις και παραβλέποντας το γεγονός ότι ξένα κοινοβούλια έχουν ήδη προβεί στην αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Παραβλέπει το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο του 2007 η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (IAGS) αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους.

Με αντεθνική στάση αναμασά τις θέσεις των Τούρκων Κεμαλιστών.

Θεωρούμε ότι η τοποθέτηση στο Υπουργείο Παιδείας ενός εμμονικού, ανιστόρητου και αυθάδους ατόμου , προσβάλλει με βάναυσο τρόπο το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Προσβάλλει την Ελληνική Ιστορία και τους εκατοντάδες νεκρούς , θύματα της γενοκτονίας.

Προσβάλλει τους απογόνους τους και το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Σε μία εποχή που η Εθνική Ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε , διχάζει την Ελληνική κοινωνία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

Καλούμε τον οργανωμένο ποντιακό, μικρασιατικό και θρακικό χώρο, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες , να δείξουν με έντονο αλλά πολιτισμένο τρόπο την αντίδρασή τους στην τοποθέτηση του συγκεκριμένου ατόμου στη θέση του Υπουργού Παιδείας.

Τον Πρωθυπουργό της Χώρας να ανακαλέσει την απόφασή του.

Αν δε ο κ. Φίλης εμμένει στις απόψεις του και σήμερα , πρέπει να υποστεί τις συνέπειες του Ν. 4285/2014.


Σάββας Αναστασιάδης

Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου