Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Στη Θεσσαλονίκη ο Οικ.Πατριάρχης, θα συμμετάσχει στην έναρξη φεστιβάλ ..Ποντίων !

Θα ξαναδώσει την ευλογία του, στον Κεμάλ Ατατούρκ;
Ο Πατριάρχης που συνεχάρη περιχαρής τον αρνητή της γενοκτονίας κεμαλιστή Νίκο Φίλη, θα κηρύξει την έναρξη του 2ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποντιακής Νεολαίας ! Πιο σουρεάλ πεθαίνεις...

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη από τη 1 έως τις 4 Οκτωβρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμά του.
Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί 1-4 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Το πρόγραμμα του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την Παρασκευή περιλαμβάνει επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ΜΑΖΙ, στις 10:00 την Παρασκευή.
Στη συνέχεια, στις 11:30, ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ενώ στις 18:00 θα συμμετάσχει στην έναρξη του 2ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποντιακής Νεολαίας.
Στις 20:30 θα βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής, όπου είναι προσκεκλημένος σε δείπνο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ΙΝ της Αγίας Σοφίας, και στη συνέχεια θα επισκεφθεί Μητροπόλεις της Θεσσαλονίκης.

Το τηλεγράφημα Βαρθολομαίου στον Φίλη:



Οι θέσεις του Πατριάρχη είναι γνωστές. Είναι διεθνιστής, είναι Τούρκος υπήκοος και ακολουθεί την τουρκική εξωτερική πολιτική, είναι θαυμαστής του Κεμάλ. Το ζήτημα είναι γιατί τον κάλεσαν οι πόντιοι στο συνέδριό τους.
Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον αν τον ρωτούσαν ενώπιον όλων, αν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία !!! Θα έφευγε τρέχοντας !

Για την ιστορία

«Νιώθουμε χαρά που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του "Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη", όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας», έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του "σπιτιού του Κεμάλ" στη Θεσσαλονίκη, στις 24/10/2013, πριν αναχωρήσει για την ...Ιστανμπουλ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου