Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

“Μακεδονία” τα Σκόπια σε Aμερικανική εκδήλωση στον ΟΗΕ – Απείχε, διαμαρτυρόμενος, ο Τσίπρας

Άδειο το έδρανο της Ελλάδας
Εκνευριστικοί οι Αμερικανοί, λίγες μέρες μετά την απονομή μεταλλίου στον Τζωρτζ Μπους, για την προσφορά του στην αναγνώριση της FYROM ως "Macedonia". Οι Αμερικανοί "σύμμαχοί" μας, ευθύνονται κατά 100%, για την προκλητικότητα των Σκοπίων.
Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη, κατά την συνεδρίαση για....
την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους, με τους διοργανωτές να ονομάζουν την ΠΓΔΜ “Μακεδονία”.
Η διπλωματική εμπλοκή που φέρεται να σημειώθηκε οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στην απόφαση να μην παραστεί στη συνεδρίαση που διοργάνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.



Σύμφωνα με την Ημερησία, η ελληνική αποστολή φέρεται να κατέληξε σε αυτή την απόφαση, σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, για τους ακόλουθους λόγους:

– Πρώτον, γιατί τα Σκόπια δεν θα μετείχαν στη συνεδρίαση με την ονομασία FYROM αλλά με την ονομασία, «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

– Δεύτερον, γιατί ο πρωθυπουργός δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να διατυπώσει και τις ενστάσεις του στη συνεδρίαση.

Πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη αναφέρουν ωστόσο ότι υπήρξε ελληνικό αίτημα να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την ονομασία FYROM, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν της ματαίωσης της συμμετοχής του πρωθυπουργού, η Ελλάδα δεν θα εκπροσωπηθεί τελικά στη συνεδρίαση ούτε από τον ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, ούτε από κάποιον άλλο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Αν και κυβερνητικοί κύκλοι φέρονται τέλος να υποστηρίζουν ότι το όλο συμβάν δεν συνιστά διπλωματικό επεισόδιο, αλλά μια επιλογή της κυβέρνησης, εφόσον οι Αμερικανοί επέλεξαν από την πλευρά τους να καλέσουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και όχι «FYROM», προφανώς η εξέλιξη δεν είναι ευχάριστη και δεν προδιαθέτει, θετικά για τα ελληνικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου