Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

American bar ή μήπως circo Med[ite]ran[e]o ινστίντ [instead];

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Το πολιτικό σκηνικό θυμίζει έντονα saloon στο Far West. Κάποιος έριξε μια γροθιά κι’ άρχισαν όλοι να πλακώνονται μεταξύ τους χωρίς να είναι εμφανές γιατί ο ένας γρονθοκοπεί τον άλλο.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 20.09.2015. Οι....
νικητές σφιχταγκαλιάστηκαν και όρισαν υπουργό και τον Δ. Καμμένο των ΑΝΕΛ. Του την έπεσε το ΚΙΣ με μπροστάρη την Κατριβάνου και ο Δ. Καμμμένος εκπαραθυρώθηκε εντός 12 ωρών από της ορκωμοσίας του θέσας υποψηφιότητα άνευ συναγωνισμού για το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες στον τομέα του πιο βραχύβιου υπουργού. Αμέσως μετά τού την έπεσε και η Ξουλίδου, η οποία φιλοδοξούσε να με εκπροσωπήσει στο Βουλευτήριο, ενώ δεν ήταν ικανή να υποβάλει εγκαίρως τα χαρτιά τής υποψηφιότητάς της, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ.

Η «Αυγή» περιποιήθηκε δεόντως την αμετροεπή Ραχήλ, ενώ έχει προ πολλού κάνει γαργάρα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ο Παπαδημούλης δήλωσε περιχαρής που ο Αλέξη έκανε στροφή στον ρεαλισμό. της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ανομολογήτως, αλλά κανείς δεν διερωτήθηκε γιατί έπρεπε να αλλάξουμε κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015, αν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχαν φέρει τον ρεαλισμό στη γειτονιά μας.

Ο Κατρούγκαλος μίλησε για περιορισμένη περικοπή συντάξεων, αλλά ο Ρωμανιάς του την έπεσε λέγοντας ότι αυτά είναι φληναφήματα και ότι αναμένεται δραστικό πετσόκομμα.

Η αρμοδία για τη βιομηχανία υφυπουργός Τζάκρη δήλωσε ότι το έργο της θα είναι «φουγάρα», όπως είχε πει ο Εθναρχίδης Καραμανλής. Εγώ άκουσα «φούμαρα» και εύχομαι να είμαι βαρήκοος.

Ο Βαγγέλας τα πήρε στο κρανίο μ τη βαρονία του κώματος και δρομολόγησε την εκλογή Προέδρου στη ΝΔ, οπότε βγήκαν τα μαχαίρια. Ο Άδωνις διακηρύσσει ότι θέλει να λέει ότι είναι δεξιός και να μην ντρέπεται, εξ ου και δήλωσε ότι διεκδικεί την αρχηγία της ΝΔ. Το ότι πολλοί δεξιοί ντρέπονται να πουν πως είναι δεξιοί, επειδή δεξιός φέρεται να είναι και ο Άδωνις, δεν έχει καμμία απολύτως σημασία. Ο Κυριάκος επιμένει να είναι υποψήφιος, το ίδιο και ο Τζιτζικώστας. Μεταξύ των προσόντων του ανέφερε ο Κούλης ότι στις ΗΠΑ αρίστευσε στις σπουδές του. [ΣΗΜ1: ο Κυριάκος είχε εργασθεί ως Δ/νων Σύμβουλος θυγατρικής της ΕΤΕ με μισθό 5 εκ. δρχμ./μήνα εντελώς αξιοκρατικά. ΣΗΜ2: δεν έχω υπόψη μου κάποιον με «βαρύ» όνομα να μην έχει γίνει δεκτός σε αξιόλογο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Αλήθεια, Μητσοτάκης και Σαμαράς από ποιόν είχαν πάρει συστατική επιστολή;]. 

Θυμήθηκα τον Σαμαρά που είχε πει ότι όσο ήταν στις ΗΠΑ είχε ανοίξει μία πιτσαρία που έσκιζε. Ο Πανίκας το παλεύει για να μαζέψει 50 υπογραφές και να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ. Όλοι περιμένουν με αγωνία να μιλήσει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο οποίος προς το παρόν συντρώγει σε ταβέρνες στη Ραφήνα. Ο Βορίδης την έπεσε στον Βαγγέλα, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Ίσως περιμένει clearance από το ΚΙΣ που θα διαβουλευθεί με την AJC, η οποία μάλλον δεν έρχεται, εξ ου και βγήκε μπροστά ο Άδωνις.

Αυτή τη φορά ο κ. Βερναρδάκης ορκίσθηκε ενδεδυμένος ευπρεπώς. Πληροφορίες ότι είχε απειλήσει πως θα ορκισθεί με βερμούδα ελέγχονται ως ανυπόστατες.

Η Φώφη έχει περιορίσει τον Ντέπιουτη σε splendid isolation, ενώ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος κήρυξε από άμβωνος τον τραπεζικό πατριωτισμό εξηγώντας στο χριστεπώνυμο ποίμνιό του ότι οι Έλληνες, ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δεν πρέπει να έχουν τα λεφτά τους, ακόμη και αν είναι κλεμμένα, σε ξένες τράπεζες, αλλά να τα έχουν στις ελληνικές τράπεζες, για να τα διαχειρίζονται Έλληνες τραπεζίτες.

Η ανανίστρια Σία και αράξαμε θέλει στην ουσία να εξοβελίσει το μάθημα των Θρησκευτικών από τα σχολεία και ο Ιερώνυμος της είπε με πολύ απλά λόγια να μη λέει ανοησίες. Ο αρνητής τής γενοκτονίας των Ποντίων Φίλης το παίζει υπουργός Παιδείας και ο Κουρουμπλής Εσωτερικών. Αλήθεια, γιατί ο Κουρουμπλής προτιμούσε το Υγείας; Ο ίδιος δεν είχε διαμαρτυρηθεί που κάποιοι τον εμπόδιζαν να ελέγξει ορισμένα έργα αρμοδιότητος εκείνου του υπουργείου; Τι έγινε; Τα βρήκε με τους ελεγχομένους και ήθελε να συνεχίσει τον έλεγχο;

Η σύντροφος του Αλέξη θα διδάξει λέει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ζητεί από το νοήμον κοινό να την κρίνει ως αυτόνομη προσωπικότητα και όχι ως σύντροφο του πρωθυπουργού. Ο πρύτανης την κάλυψε πλήρως λέγοντας ότι ήταν η καλλίτερη υποψηφιότητα για τη θέση. Δεν έδωσε, όμως, στη δημοσιότητα τους άλλους υποψηφίους και τη βαθμολογία τους. Κι’ αυτή η γυναίκα ρε παιδάκι μου τώρα βρήκε να πιάσει δουλειά; Δεν περίμενε λιγάκι; Δεν έχει ακούσει ότι η γυναίκα του Καίσαρος κ.λπ.; Πάντως, αν το επώνυμό της ήταν Χατζημήτρου, μάλλον δεν θα αρίστευε.[ΣΗΜ: θυμήθηκα τις προφορικές επί πτυχίω εξετάσεις μου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήμασταν 5 οι εξεταζόμενοι από τον καθηγητή της Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος ρωτούσε μόνον ορισμούς «Τι είναι έφεση, τι είναι αναίρεση κ.λπ.». Κάποια στιγμή ρωτά μία συνεξεταζόμενη: «Πώς είναι η μητέρα σας;». «Πολύ καλά ευχαριστώ» του απαντά η εξεταζομένη. «Να της πείτε χαιρετισμούς» συνεχίζει ο καθηγητής. Μόλις βγήκαμε από την αίθουσα ένοιωθα πως είχα βαθμολογηθεί με 8, όπως και η συνεξεταζομένη. Τα αποτελέσματα, όμως, έγραφαν 5 και 10 αντιστοίχως. Η συνεξεταζομένη μου είχε λαμπρή καριέρα μέχρι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας].

Στην επέτειο της δολοφονίας του αριστερού νέου Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης και καταδίκης του φασίστα δολοφόνου του και όλου του κόμματός του. Στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη δεν έγινε καμμία εκδήλωση. Κάποιοι κάτι ψέλλισαν εις μνήμην και αυτό ήταν όλο. Αυτόν τον δολοφόνησαν, λέει, τρομοκράτες/επαναστάτες και όχι στυγνοί δολοφόνοι και μάλιστα θρασίμια που τον χτύπησαν πισώπλατα.

Ο κ. Αλεξιάδης απειλεί θεούς και δαίμονες ότι θα πατάξει τη φοροδιαφυγή, αλλά ουδόλως ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι επιστρέφουν στα πόστα τους επίορκοι συνάδελφοί του ελέω τεκμηρίου αθωότητος, όπως νομοθέτησε η σεπτή Βουλή με πρόταση Κατρούγκαλου. Ούτε ασχολήθηκε με τις ανέλεγκτες 18.000 offshore. Ούτε ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι 38.000 δηλώσεις «πόθεν έσχες» παραμένουν ομοίως ανέλεγκτες.

Ο Φαήλος ξεχέζει σε καθημερινή βάση τον ΣΥΡΙΖΑ και μιλάει για την πατριωτική δεξιά κ.λπ. Είναι ο ίδιος που, όταν δολοφονήθηκε ο Φύσσας, δεν είχε καταδικάσει το γεγονός δηλώνοντας ότι τις σφαίρες τις φυλάει για τον αντίπαλο, ο οποίος, ως ευλόγως υπέλαβα, δεν είναι η ΧΑ.

Κι’ ο Αλέξης μιλάει στη ΓΣ του ΟΗΕ με τα λίγα αγγλικούλια του για να πει στον πλανήτη πόσο κακό είναι το χρέος και πόσο στραγγαλίζει τους λαούς. [ΣΗΜ: θα πάθαινε τίποτε, αν έκανε μία πρόβα ενώπιον ενός εκ των αγγλομαθών υπουργών που τον συνόδευαν στη Ν. Υόρκη;] Ούτε κουβέντα για το αν το χρέος είναι πραγματικό. Την ομιλία της Ζωής στον ΟΗΕ με τα υπέροχα αγγλικά για τον σφαγιασμό του ελληνικού λαού δεν την έδειξε κανένα κανάλι. Κατ’ εντολήν των συγκυβερνώντων κομμάτων ή κατά την εικαζομένη βούλησή των;*

Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Αλέξης, όπως μας ενημερώνει ο κ. Εισαγγελάτος με περισπούδαστο άρθρο του. Άρχισε το χοντρό γλείψιμο. Εμπρός τώρα και μία δημοσκόπηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Ενώ το διάταγμα που υπέγραψε ο ΠτΔ για τη διάλυση της προηγούμενης Βουλής και την προκήρυξη εκλογών ορίζει ότι η νέα βουλή συγκαλείται για την 01.10.2015, η Βουλή, λέει, θα συνέλθει την 03.10.2015 λόγω απουσίας του πρωθυπουργού στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού δεν ήταν γνωστό, όταν διελύετο η Βουλή;

Οι καταληψίες του ΤΕΙ Αθηνών δέχθηκαν να διακόψουν την κατάληψη. Διαμαρτύρονταν που οι Αρχές δεν έχουν ακόμη επιτρέψει στον κατάδικο Ρωμανό να σπουδάζει. Τα βραχιολάκια τα έχουμε προμηθευθεί, αλλά κάπου κολλάει το πράγμα ως συνήθως. Σκέφτομαι να συστήσω σωματείο κατάληψης των σπιτιών των καταληψιών. Να πηγαίνουμε και να κατσικωνόμαστε στα σπίτια τους, μήπως και αντιληφθούν και αυτοί και οι γονείς τους ότι ο αυνανισμός κάνει κακό. Θα έχει πλάκα που θα καλούν τα ΜΑΤ, για να μας πετάξουν έξω στο όνομα της προστατευόμενης από το Σύνταγμα ατομικής ιδιοκτησίας και του οικογενειακού ασύλου.

Οι επενδύσεις επανήλθαν στο προσκήνιο. Από το 2010 είναι το υπ’ αριθμόν ένα ζητούμενο. Τον Σεπτέμβριο του 2013 θα είχαμε απογειωθεί, αλλά περιμένουμε ακόμη στον διάδρομο απογείωσης για να δώσουν το σήμα οι δανειστές, μόλις ο κατώτατος μισθός φθάσει στα € 150, η σύνταξη στα € 100 και ο φόρος εισοδήματος στο 95% με προκαταβολή 150% για το επόμενο έτος.

Ταυτοχρόνως παριστάμεθα μάρτυρες του επιθανάτιου ρόγχου του νεοποτισμού [κατά Αλέξη], ο οποίος πνέει τα λοίσθια επί 200 έτη. Και βγαίνει και ο κ. Μπακούρης, Πρόεδρος κάποιος οργάνωσης για τη διαφάνεια που κρατάει ένα διαφθορόμετρο και κάθε λίγο και λιγάκι μας υπενθυμίζει πόσο διεφθαρμένοι είμαστε. Ναι ρε, αυτός ο τύπος που τον είχαν ορίσει Πρόεδρο της Επιτροπής Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και κωλοβάραγε [;], μέχρι που τον αντικατέστησαν με τη Γιάννα, η οποία ετοίμασε τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ με απ’ ευθείας αναθέσεις φυσικά δεόντως υπερυπερυπερτιμολογημένες.

Όλα βαίνουν καλώς. Κατά τα ειωθότα. Ουδεμία ανησυχία εις την αποικίαν! Ο Γιωργάκης έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη και ο Αλέξης φέρνει όλη τη Μέση Ανατολή. Ακόμη περιμένω να μάθω τί διαμείφθηκε μεταξύ του Αλέξη και του Προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, όταν συναντήθηκαν τον Αύγουστο του 2012 στην Αθήνα. Τότε που ο Αλέξης έκανε διακοπές στην Κρήτη, αλλά τσακίστηκε να έλθει στην πρωτεύουσα, για να συναντήσει τον Πέρες! Καμμία ανακοίνωση δεν εκδόθηκε για το περιεχόμενο των συνομιλιών. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος στη συνεργασία με το Ισραήλ, όπως έγραφε αρχές Ιουνίου 2012 το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κόμματος, κατά το οποίο το κόμμα έχει «συνολική και κατηγορηματική αντίθεση προς τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, η οποία δορυφοροποιεί τη χώρα μας» και ότι «θα πρέπει να εργαστούμε αποτελεσματικά, ώστε να ακυρώσουμε τη συμφωνία αυτή, προκειμένου να μην εμπλακεί η χώρα μας άμεσα ή έμμεσα σε ενδεχόμενο πόλεμο με το Ιράν, αλλά και στον αραβικό κόσμο». Αυτός είναι ο λόγος που ο Αλέξης είχε παλαιότερα ασκήσει δριμύτατη κριτική στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου για τη σύναψη της «ιδιαίτερα επικίνδυνης στρατιωτικής συμμαχίας με το επεκτατικό Ισραήλ». Παλαιότερα, τόσο παλαιότερα που δεν τα θυμάται κανείς. Ούτε οι δημοσιογράφοι. Πόσω μάλλον π.χ. ο λαλίστατος κ. Φραπεδιάρης!

Στο μεταξύ ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούν γυμνάσια στο νότιο Αιγαίο στα πλαίσια της ελληνοϊσραηλινής φιλίας/συμμαχίας, μέχρις ότου το Ισραήλ τα βρει με την Τουρκία κι’ αρχίσουμε πάλι να τρέχουμε και να μη φτάνουμε.

Σώτος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου