Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΟΚ ! Γκερμίστηκαν φούρνοι ! Μίλησε πολιτικά η Έλενα Ράπτη !

Ζούμε μεγάλες στιγμές αδέρφια ! 
Για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια, παίρνουμε δελτίο τύπου της βουλευτού ΝΔ Έλενας Ράπτη, με κανονική πολιτική δήλωση ! Μέχρι τώρα έχουμε πάρει χιλιάδες δ.τ. για τη δράση "1 στα 5" και τις λοιπές φιλανθρωπικές της δράσεις, αλλά πολιτικό μήνυμα κανένα! Θα μείνει στην ιστορία το παρακάτω δ.τ. ως ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ πολιτικό κειμήλιο. Δείτε το και ...τυπώστε το. Γράφουμε ιστορία:



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ Έλενα Ράπτη παραβρέθηκε χθες Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Σταθμός οδού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης: η πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης». Μετά το τέλος της συνεδρίασης η Έλενα Ράπτη δήλωσε:
«Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό να προχωρήσει το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης του οποίου οι εργασίες κατασκευής έχουν σταματήσει εδώ και 10 περίπου μήνες. Είναι πολύ θετικό πως τόσο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης όσο και όλοι οι φορείς εξέφρασαν την κοινή θέση «και αρχαία και μετρό» που αποτελεί και δική μου πάγια θέση.
Η πρόταση που παρουσίασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, παρά το ότι κινείται σε αυτή τη λογική, άφησε ανοιχτά σημαντικά ζητήματα. Δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση αν η παραμονή των αρχαίων ευρημάτων στο σημείο που βρέθηκαν επιτρέπει την κατασκευή του σταθμού της οδού Βενιζέλου σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης εκτέλεσης του έργου που έχει υπογραφεί. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα δημιουργήσει ή όχι επιπλέον κόστος κατασκευής και αν ως πρόταση θα γίνει αποδεκτή από τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΕΕ. Στην ειδική συνεδρίαση ακούστηκε επίσης η συμβιβαστική άποψη να ολοκληρωθεί το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης χωρίς να γίνει προσωρινά ο σταθμός της οδού Βενιζέλου. Είναι μια θέση που με βρίσκει αντίθετη γιατί στην Ελλάδα το προσωρινό έχει συνήθως μόνιμο χαρακτήρα.
Είναι ευθύνη όλων να προχωρήσει το Μετρό Θεσσαλονίκης με βάση τον αρχικό σχεδιασμό. Είναι αναγκαίο να δοθεί λύση που θα περιλαμβάνει και μετρό και αρχαία. Πρέπει το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο πλαίσιο της αρχικής χρηματοδότησης, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τους φορολογούμενους. Και είναι επιβεβλημένο να τελειώσει μέσα στις προθεσμίες που έχουν τεθεί ώστε να τελειώσει επιτέλους και η αγωνία των χιλιάδων επαγγελματιών που ταλαιπωρούνται ανυπολόγιστα από τις εργασίες κατασκευής.»


Θεσσαλονίκη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου