Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Όλοι τώρα ασχολούνται με το ασυμβίβαστο του Τζιτζικώστα


Ε, να ευλογήσουμε λίγο τα γένεια μας...Πρώτο και μόνο το makpress, ανέδειξε το θέμα του ασυμβίβαστου του Απόστολου Τζιτζικώστα, που όπως γράψαμε τον εμποδίζει να γίνει ...
βουλευτής, αλλά όχι αρχηγός της ΝΔ. Κάποιοι ψαχνόταν αν μπορεί να κατέβει σε άλλη περιφέρεια ως υποψήφιος βουλευτής, αλλά εμείς σας ενημερώσαμε απόλυτα έγκυρα.


Αυτό που θέλουμε να επαναλάβουμε σήμερα, είναι το παρακάτω απόσπασμα από παλιότερο ...προφητικό άρθρο μας:

Πάντως το θέμα πρέπει να απασχολήσει εντονότερα την επιστημονική κοινότητα και να διασαφηνιστεί, καθώς φαίνεται πλέον πιθανό, να έχουμε στην πράξη κάτι τέτοιο, τα επόμενα χρόνια.

Τι λένε οι συνεργάτες του Τζιτζικώστα:

Από το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα αναφέρεται πως σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του κόμματος. Και αυτό διότι για να βάλει κάποιος υποψφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση το καταστατικό δεν θέτει ως προϋπόθεση τη βουλευτική ιδιότητα.

Από τους ίδιους κύκλους ξεκαθαρίζεται πως δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου και για την εκλογή στη θέση του πρωθυπουργού, αφού το Σύνταγμα προβλέπει πως την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης λαμβάνει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, είτε είναι βουλευτής είτε όχι.
Επίσης, ο πρωθυπουργός ( κοινοβουλευτικός ή μη) παρίσταται και ασκεί όλα του τα καθήκοντα στη Βουλή σύμφωνα πάντα με το Σύνταγμα της χώρας.

Τέλος και από τον κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος ασκεί όλες τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες, που αφορούν στην κοινοβουλευτική ομάδα και το εκάστοτε κόμμα και συγκαλεί κοινοβουλευτική ομάδα, σε τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις.

Θυμηθείτε τα σχετικά άρθρα


Γιατί έχει κώλυμα εκλογής ..Πρωθυπουργού ο Τζιτζικώστας


Επιτέλους, έμαθαν οι δημοσιογράφοι ότι Τζιτζικώστας και Μπακογιάννης έχουν κώλυμα εκλογής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου