Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ηττημένοι του 2015 – Volume II

Τρεις ημέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ έχουμε τα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία :


Αν μη τι άλλο, οι εκλογές αυτές, έως τώρα, έχουν ενδιαφέρον και δεν είναι μία σούπα διαδικασία παράδοσης – παραλαβής του δακτυλιδιού
Οι ‘’μεγάλοι’’ ή παλιοί της ΝΔ έχουν αποφασίσει να μείνουν πίσω και να μην διεκδικήσουν την ηγεσία της ΝΔ, αντιλαμβανόμενοι και το ρεύμα της κοινωνίας
Μία σημαντική μερίδα παλαιών στελεχών και νυν βουλευτών της ΝΔ συγκεντρώνονται γύρω από το πρόσωπο του Μειμαράκη, σε μία εύλογη αντίδραση αυτοσυντήρησης, αλλά και επιλογής παράτασης στο μέλλον του ζητήματος της αρχηγίας της ΝΔ
Οι ‘’οικογένειες’’ και τα ‘’τζάκια’’ στην ΝΔ για πρώτη φορά δεν είναι ενωμένα. Δηλαδή δεν υπάρχει συμπαγές μέτωπο από την πτέρυγα Μητσοτάκη ή από την πτέρυγα Καραμανλή ή από τους ανθρώπους του Σαμαρά.
Στον Σύριζα, έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα της ΝΔ και είναι προφανές ότι προτιμούν μία στροφή της ΝΔ είτε στα δεξιά είτε στο παρελθόν.

Και πάμε τώρα στις εκτιμήσεις, κάτι ριψοκίνδυνο βέβαια στην φάση που βρισκόμαστε. Μπορεί και να διαψευσθώ ακόμα και πριν την δημοσίευση του παρόντος άρθρου, αλλά κάπως έτσι φαντάζομαι την κατάσταση.

Ο Μειμαράκης θα είναι υποψήφιος με την ΝΔ, διαφορετικά δεν θα έμπαινε σε όλη αυτήν την διαδικασία. Απλά επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια του, φοβάται μην τον πουλήσουν τελευταία στιγμή (όπως είχε γίνει στο παρελθόν με τον Σουφλιά). Θα συγκεντρώσει μάλιστα και το σαφώς μεγαλύτερο αριθμό υπογραφών
Ο Κυριάκος τελικώς θα αποσυρθεί (μη έχοντας υπογραφές και στήριξη Ντόρας) και θα στηρίξει Μειμαράκη.
Μειμαράκη θα στηρίξει και ο Σαμαράς κρίνοντας ως ανέτοιμο τον Κικίλια για να διεκδικήσει την αρχηγία και ακατάλληλο τον Βορίδη.
Ο Άδωνις κάνει απλώς μία αυτοδιαφήμιση και στο τέλος, μην εκπλαγείτε, εάν αποφασίσει να στηρίξει Τζιτζικώστα (ελπίζοντας να γίνει το Νο1 στην Αθήνα) αν και το πιθανότερο είναι να το παίξει ουδέτερος.
Ο Τζιτζικώστας θα βρει τελικά τις 50 υπογραφές (όχι άνετα πάντως) και αυτό θα είναι το δυσκολότερο για αυτόν στάδιο της διαδικασίας καθώς η εκλογή από την βάση θα αποδειχθεί πιο εύκολο πράγμα αφού ο κόσμος έχει ανάγκη να δει κάτι νέο και ελπιδοφόρο στην ΝΔ.

Tedzah (μην πυροβολείτε τον πιανίστα - πολιτική συζήτηση κάνουμε δεν είμαστε μέντιουμ)

Οι ηττημένοι του 2015 (όχι του 1945) - Volume I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου