Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Γουστάρω κλέφτες, υπεξαιρέτες, απατεώνες, πλαστογράφους κ.λπ.,

...αρκεί να μην είναι ομοφοβικοί, ρατσιστές και αντισημίτες

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης



Η κ. Βασιλική Κατριβάνου, λοιπόν, θυγατέρα του Ηλία Κατριβάνου, πολιτευτού εν ζωή της Ένωσης Κέντρου και στη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ [υπάρχουν και αριστερά τζάκια], κατήγγειλε τον Δ. Καμμένο, ευθύς ως αυτός ορκίσθηκε υφυπουργό Δικτύων και δεν συμμαζεύεται, ως ομοφοβικό, ρατσιστή και αντισημίτη, εξ ου και όνειδος για την πολιτική σκηνή και τη νέα κυβέρνηση. Ο Δ. Καμμένος κάτι ψέλλισε για χακάρισμα του τιτιβικού λογαριασμού του και λοιπές μπούρδες. Εγώ από όσα τιτιβίσματα διάβασα, εντυπωσιάσθηκα από εκείνο, με το οποίο αποκαλούσε τον Τσίπρα εγκληματία ένα χρόνο και κάτι πριν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός και με την ψήφο του Δ. Καμμένου ως βουλευτού. Ηθικόν δίδαγμα: ψήφο εμπιστοσύνης από υβριστές, ομοφοβικούς, ρατσιστές και αντισημίτες θέλομεν, αλλά υπουργό δεν τον διορίζομεν. Καλό; Το καλλιτερότερο!

Για να δούμε τώρα ποια είναι η κ. Κατριβάνου. Αντιγράφω το βιογραφικό της από την ιστοσελίδα της Βουλής:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.
Επάγγελμα:
Είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας στο κέντρο του Process Work στην Ελλάδα, καθώς και στο πρόγραμμα Diploma και Master Επίλυσης Συγκρούσεων και Οργανωτικής Αλλαγής του Process Work Institute στο Portland, Oregon. Έχει διδάξει σε σεμινάρια επίλυσης συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, καθώς και με Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες γυναίκες και νέους πάνω στο Κυπριακό και σε ζητήματα φύλου. Έχει δουλέψει με ΜΚΟ στην Τσιάπας του Μεξικού και στην Παλαιστίνη σε θέματα ενδυνάμωσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης, με ομάδες σε ζητήματα πολέμου, δημοκρατίας και διαφορετικότητας στο Πόρτλαντ και στην Αθήνα γύρω από την Κρίση. Έχει συνεργαστεί για σειρά ετών με το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου. Ακόμα, έχει δουλέψει με εκπαιδευτικούς και εφήβους, σε προγράμματα πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ σε πολλές πόλεις, καθώς και με άστεγους (στο Πόρτλαντ) και μετανάστες (Mosaic, Bαβέλ).
Σπουδές:
Έχει σπουδάσει ψυχολογία (Diploma και Master στο Process Work, Process Work Institute, Portland, Oregon), επίλυση συγκρούσεων (Master, Portland State University), διεθνείς σπουδές (Bachelor, Portland State University) και έχει φοιτήσει στη Νομική Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στη θεωρία των συστημάτων και στη δυναμική της ομάδας και της οικογένειας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).

Στην ιστοσελίδα του ProcessWork Institute διαβάζω:
«… Vassiliki works internationally as a therapist, educator and group facilitator….»

Εκτός όλων των άλλων προσόντων που διαθέτει, η κ. Κατριβάνου είναι και μία εκ των βουλευτών της «πρώτης κυβέρνησης αριστερά» που ψήφισε και τον νόμο 4325/2015 με τον βαρύγδουπο τίτλο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική διακυβέρνηση – Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις». Στην αιτιολογική έκθεση του νόμου διαβάζω:
«Με τις διατάξεις του Κεφαλαίου 2 εξορθολογίζεται το πειθαρχικό δίκαιο, αναγνωρίζεται το τεκμήριο αθωότητας των δημοσίων υπαλλήλων και επανέρχεται ο θεσμός της δυνητικής αργίας.»
Τίποτε δεν προϊδεάζει τον αναγνώστη για το τί ακριβώς νομοθετείται με το εν λόγω Κεφάλαιο. Πρέπει να διαβάσει το κείμενο του νόμου και να ανατρέξει σε 5-6 νόμους που συμπλήρωσαν/τροποποίησαν τον Πειθαρχικό Κώδικα, για να καταλάβει τί έχει ψηφίσει η κ. Κατριβάνου χωρίς, ασφαλώς, να είναι βέβαιος ότι η κ. Κατριβάνου εγνώριζε τί ψηφίζει. Ευτυχώς που υπάρχει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, η οποία μας διαφωτίζει γράφοντας στην έκθεσή της:
«Οι κυριότερες αλλαγές που προτείνονται, εν προκειμένω, είναι οι ακόλουθες:
-καταργείται η ρύθμιση περί θέσης σε αυτοδίκαιη αργία υπαλλήλου που παραπέμφθηκε αμετακλήτως ενώπιον δικαστηρίου για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, καταπίεσης και απιστίας περί την υπηρεσία (άρθρο 3 παρ. 2 και 3)
-περιορίζονται οι λόγοι για τους οποίους μπορεί υπάλληλος να τεθεί σε αργία (δυνητική θέση σε αργία) (άρθρο 3 παρ. 4 και 5).»

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν χιλιάδες υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί αμετακλήτως να δικασθούν στο ακροατήριο και μάλιστα για τόσο βαρειά αδικήματα. Μερικές δεκάδες μπουμπούκια θα είναι. Και όμως αυτοί πρέπει να συνεχίσουν να με υπηρετούν, επειδή είναι αθώοι μέχρι να καταδικασθούν, αν καταδικασθούν. Ποια είναι αυτά τα μπουμπούκια; Είχαν κάποια πρόσβαση στον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι συγγενείς μελών του ΣΥΡΙΖΑ; Πού να ξέρω.

Πάντως ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε στον κ. Χατζηνικολάου ότι με την ως άνω νομοθετική πρωτοβουλία, εκείνος απλώς επανέφερε το καθεστώς που ίσχυε μέχρι το 2012. Αυτό είναι που λέμε «μεταρρύθμιση ρε». ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατάργησαν αυτές τις κατάπτυστες ρυθμίσεις, τις οποίες επανέφερε η αριστερά για να μας ταράξει στη νομιμότητα. Αυτό θα πει δημοκρατία ρε. Όχι που κατακρίνετε την τρόικα, τους θεσμούς, το κουαρτέτο κ.λπ. ότι δεν σέβονται τη δημοκρατία και απλώς θέλουν φόρους, φόρους, φόρους, ότι κάνουν πραξικοπήματα, ότι είναι εκβιαστές και άλλα τοιαύτα.

Πάντως, ούτε η therapist κ. Κατριβάνου ούτε ο professor κ. Κατρούγκαλος, ως υπουργός Εργασίας, επέδειξαν την ίδια ευαισθησία για το τεκμήριο αθωότητος των ιδιωτικών υπαλλήλων, οι οποίοι απολύονται πυξ λαξ με μόνη την καταμήνυσή τους από τον εργοδότη τους και όποτε αθωωθούν μετά από 5-6 χρόνια, το μόνο που θα δικαιούνται είναι η είσπραξη της αποζημίωσης απολύσεως, εάν, φυσικά, ο εργοδότης υφίσταται.

Κύριε Δ. Καμμένε μου, αν ψήφισες και συ αυτή τη διάταξη, καλά να πάθεις. Όσο για την κ. Κατριβάνου, δεν την άκουσα να εξανίσταται όταν μία υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τιτίβισε αποκαλώντας τον πρωθυπουργό απατεώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου