Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Την 14.09.2015 ρωτήστε τους πώς θα υλοποιήσουν αυτά:

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
1η ενότητα
               Έγραφα την 18.07.2015 ότι «Μεταξύ των δράσεων που ανέλαβε να δρομολογήσει η Περιφέρεια Ελλάδος με τη συφωνία [κατά Θεοδωράκη] της 12-13.07.2015 είναι και η «de-politicization» της δημόσιας Διοίκησης, κατά το αγγλικό κείμενο, «αποπολιτικοποίηση» κατά τον νόμο 4334/2015, με τον οποίο κυρώθηκε η εν λόγω συμφωνία, «αποκομματικοποίηση» κατά την ορθή ελληνική απόδοση».
               Δεν ξέρω αν έγινε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Αμφιβάλλω μεγάλως, για να.... μην πω ότι είμαι βέβαιος πως δεν έγινε τίποτε απολύτως. Ίσως να ήταν νωρίς. Πού να προκάνουν τα παιδιά να πυροβολήσουν τα πόδια τους.
 
2η ενότητα
               Μεταξύ των τόσο ωραίων που περιλαμβάνει το Μνημόνιο ΙΙΙ [ν. 4336/2015] είναι και τούτο [άρθρο 3, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ΄]:
«5.3 Καταπολέμηση της διαφθοράς.
 Ως προαπαιτούμενο οι αρχές θα επικαιροποιήσουν και θα δημοσιεύσουν αναθεωρημένο στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και θα το θέσουν σε εφαρμογή σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
 Έως τον Οκτώβριο του 2015, οι αρχές θα εκδώσουν νομοθεσία για την στεγανοποίηση της διεξαγωγής ερευνών για οικονομικό έγκλημα και διαφθορά από πολιτικές παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες υποθέσεις, ιδίως με την τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 12 του ν. 4320/2015 και με την δημιουργία συστήματος που θα εξασφαλίζει τον ορθό συντονισμό, την ιεράρχηση των ερευνών και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ερευνητικών σωμάτων μέσω ενός Συντονιστικού Σώματος στο οποίο θα προεδρεύουν εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος και εγκλημάτων διαφθοράς.
 Οι αρχές θα τροποποιήσουν και θα εφαρμόσουν το νομικό πλαίσιο για τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων (Οκτώβριος 2015) και τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση βασικών ελλείψεων, όπως η σύνθεση της επιτροπής, σε σχέση με την νομοθεσία, τις ανώνυμες δωρεές, τον περιορισμό των κατασχέσεων και την μεταβιβασιμότητα δημόσιων  χρηματοδοτήσεων, καθώς και την έλλειψη προσδιορισμού συντελεστών φορολογικής έκπτωσης (Νοέμβριος 2015). Οι αρχές θα διενεργήσουν αξιολόγηση της μείωσης των ποινών για οικονομικά εγκλήματα που προβλέπει ο ν. 4312/2014 τον οποίο θα τροποποιήσουν εφόσον κριθεί αναγκαίο (Νοέμβριος 2015), ενώ θα καταρτίσουν σχέδιο κώδικα δεοντολογίας για τους βουλευτές (Μάρτιος 2016).
 Η κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει στο ακέραιο και εγκαίρως τις συστάσεις της Ομάδας χωρών κατά της διαφθοράς (GRECO).
 Οι αρχές θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την παροχή τεχνικής βοήθειας από την ΥΣΔΜ της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους τομείς της καταπολέμησης της διαφθοράς στους οποίους αυτή ήδη Παρασχέθηκε».
 
               Δεν πρέπει να μάθουμε το σχέδιο των τηλεμαχεσομένων επί των σοβαρών αυτών ζητημάτων;

Σωτήριος Καλαμίτσης – κατ’ εξακολούθηση και εις το διηνεκές [;] εθνικώς αναξιοπρεπής, αλλ’  ιδιαιτέρως ευγνώμων προς τον Αλέξη που μου επέτρεψε την 05.07.2015 να εκφράσω το «γαμώ το» μου, άμα δε και ταπεινός αναρχοακροαριστεροκομμουνιστοαριστεροκεντροαριστεροσοσιαλιστοδημοκρατοκεντρωοκεντροδεξιοδεξιοακροδεξιοφασιστοχουντοβασιλοουτοπιστής και δραχμολάγνος, καθημερινός γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου Όρους [Μεγάλη η Χάρη της]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου