Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι απόψε θα το χτυπήσει το Ιράν

Πώς θα ήταν άραγε ο κόσμος, αν τα Ρωσικά ΜΜΕ έγραφαν "Putin administration fears Israeli attack and is working with Iran on defenses";

Οι Αμερικανικοί δορυφόροι (ή οι κατάσκοποί τους μέσα στο Ιράν), "έπιασαν" την πολεμική προετοιμασία των Ιρανών, για χτύπημα με....

βαλλιστικούς πυραύλους, που -όπως συνέβη και στην προηγούμενη επίθεση των Ιρανών- θα αναχαιτιστούν από το Iron Dome των Ισραηλινών ή τα Αμερικανικά συστήματα, που βρίσκονται στην περιοχή για να ενισχύουν το Ισραήλ.

ΗΠΑ : Το Ιράν θα έχει σοβαρές συνέπειες

Οι Αμερικανοί προειδοποίησαν το Ιράν, ότι θα έχει "σοβαρές συνέπειες" και αυτή τη φορά, μάλλον θα ανταποδώσουν οι Ισραηλινοί, εφόσον οι Ιρανοί καταφέρουν κάποια πλήγματα (συνήθως δεν καταφέρνουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα), οπότε η επίθεση των Ιρανών, μάλλον θα είναι αυτοκτονική.


Δεν υπάρχει Ισραήλ, υπάρχει μόνο σύσσωμη η Δύση

Οι Ιρανοί φαίνεται να μην καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει Ισραήλ. Υπάρχει απέναντί του ολόκληρη η "Δύση", της οποίας οι ηγέτες είναι αφοσιωμένοι στην προστασία του Ισραήλ και αν χρειαστεί θα διαθέσουν ΟΛΟΥΣ τους πόρους τους υπέρ του εβραϊκού κράτους.


Λαγός ο Πούτιν

Αντίθετα, το -ισχυρό στρατιωτικά- Ιράν, είναι ολομόναχο, καθώς οι δυνητικοί σύμμαχοί του, έγιναν ...λαγοί τον τελευταίο καιρό.

Οταν οι ΗΠΑ παίρνουν ξεκάθαρη, αποφασιστική θέση ότι "το Ιράν θα έχει σοβαρές συνέπειες αν πλήξει το Ισραήλ", ενώ οι Ρώσοι (ή οι Κινέζοι που έχουν πολλά οικονομικά συμφέροντα στο Ιράν), δε λένε το αντίστοιχο "το Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες αν πλήξει το Ιράν", αλλά έχουν επιβάλει σιγή ασυρμάτου, καταλαβαίνετε, ότι οι όποιες ενέργειες των Ιρανών, θα καταλήξουν εις βάρος τους, επειδή απλά δεν έχουν κανένα σύμμαχο, ενώ οι άλλοι έχουν πάνω από 50 ισχυρές χώρες, των οποίων οι ηγεσίες είναι ορκισμένες να πεθάνουν για το Ισραήλ, αν χρειαστεί.


"Απονενοημένο διάβημα"

Καλά θα κάνουν λοιπόν οι Ιρανοί, να σταματήσουν πριν είναι αργά γι αυτούς και να πάψουν να στηρίζονται σε χώρες-λαγούς, όπως η Τουρκία (πού πήγε ο γενναίος Ερντογάν με τη μεγάλη γλώσσα;") και η Ρωσία, που πάντα "στρίβει δια του αρραβώνος", όταν οι περιστάσεις της δίνουν την ευκαιρία να δείξει ότι αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα, που μπορεί να χτίσει τις δικές της συμμαχίες, καθώς γνωρίζει ότι η ισχύς της περιορίζεται στην προστασία μόνο της εδαφικής της ακεραιότητας και αυτή με δυσκολίες.


Β.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου