Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Κατήργησαν οριστικά και τελείως τη συμφωνία για το όνομα, οι Σκοπιανοί

 Οι Σκοπιανοί, ποτέ δεν αποκάλεσαν στα ΜΜΕ τους τη χώρα τους "Βόρεια Μακεδονία", αλλά "Μακεδονία", πλην - για τα μάτια του κόσμου- του επίσημου ιστότοπου, της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας των Σκοπίων. Όσο ήταν η κυβέρνηση Zaev, παντού στο κυβερνητικό site.... η χώρα αναφερόταν όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών: "Σεβέρνα Μακεντονίγια" στα Σκοπιανά, "North Macedonia", στα Αγγλικά.

Οταν βγήκαν οι Βούλγαροι του VMRO, αρχικά, στο site vlada.mk, δεν ανέφεραν καν το όνομα της χώρας (για να μη θεωρηθεί ότι παραβιάζουν τη συμφωνία), ενώ απ΄αυτή τη 'βδομάδα ξεθάρρεψαν και ανοιχτά πλέον , εξαφάνισαν από παντού το "Βόρεια" και πλέον γράφουν "Μακεδονία" νέτα-σκέτα και μάλιστα σε δελτία τύπου, που αφορούν τις σχέσεις με την Ε.Ε. Μοναδική εξαίρεση οι Αλβανοί αξιωματούχοι, που επισήμως αναφέρονται στη χώρα ως "North Macedonia".

Οπως π.χ. εδώ : https://vlada.mk/node/37053, όπου ο Πρωθυπουργός Μίτσκοσκι, πέραν του γεγονότος ότι αποκαλεί τη χώρα του "Μακεδονία", αναφέρει ότι "ξεφτιλίστηκαν για να μπουν στην Ε.Ε. αλλάζοντας το όνομά τους, το Σύνταγμά τους, αλλά ακόμη δεν μπήκαν". 

Ενδιαφέρον άρθρο, μεταφράστε το αυτόματα και θα καταλάβετε για τι είδους κουτσαβάκια γείτονες μιλάμε....Δεν άντεξαν ούτε πέντε χρόνια, δεν άντεξαν να κρατάνε τα προσχήματα μέχρι να μπουν (φυσικά, όταν έμπαιναν θα ξεχνούσαν το "Βόρεια")....

Μας λένε κατάμουτρα πώς σκέφτονταν : "Να κοροϊδέψουμε τους Έλληνες, να κάνουμε πως αλλάξαμε όνομα για να μπούμε στην Ε.Ε. και μετά θα τους δείξουμε τους Έλληνες!".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου