Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΠΑ: Ποιος είναι ο 58χρονος που πυροβόλησε τον Ντόναλντ Τραμπ, με Καλάσνικοφ

 Δεν τον βλέπουμε να προλαβαίνει το Μετρό Θεσσαλονίκης τον Τραμπ...

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι διενεργεί έρευνα για «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας» με στόχο - για δεύτερη φορά σε δύο μήνες - τον ...πρώην πρόεδρο κι υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, που είναι «σώος», ενώ ένας ύποπτος βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Εν μέσω της εξαιρετικά τεταμένης εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, που θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος, που έπαιζε γκολφ στο ιδιόκτητο κλαμπ του μέσα στο οποίο είναι επίσης η κατοικία του στη Φλόριντα, είναι «σώος» μετά τα πυρά που βλήθηκαν «κοντά στο σημείο» όπου ήταν, ανέφερε αρχικά, σε λακωνική ανακοίνωσή του, ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας του Στίβεν Τσανγκ χθες νωρίς το απόγευμα (τοπική ώρα).

Η ομάδα της εκστρατείας του Τραμπ, μετέφερε κατόπιν σε δημοσιογράφους μηνύματά του με τα οποία καθησύχαζε τους οπαδούς του: «μην ανησυχείτε, είμαι ασφαλής και είμαι καλά. Κανένας δεν χτυπήθηκε. Δόξα τω Θεώ».

Η Secret Service, το ειδικό αστυνομικό σώμα που εγγυάται την προστασία προέδρων, πρώην προέδρων και πολιτικών προσωπικοτήτων πρώτης γραμμής, ανακοίνωσε πως διενεργούσε έρευνα για πυρά «λίγο πριν από τις 14:00» (τοπική ώρα· στις 21:00 ώρα Ελλάδας).

Πράκτορές της «άνοιξαν πυρ εναντίον ενόπλου» που βρισκόταν στα όρια του γηπέδου γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ και εντόπισαν τουφέκι τύπου AK-47, με προσαρμοσμένη διόπτρα.

Ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή με όχημα μαύρου χρώματος, όμως αυτόπτης μάρτυρας έδωσε τα στοιχεία του οχήματος στην αστυνομία, που τον εντόπισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς για τους πυροβολισμούς στο γκολφ κλαμπ του Ντόναλτν Τραμπ είναι ο 58χρονος Ράιαν Ουέσλι Ρουθ.

Πράκτορες των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ άνοιξαν πυρ εναντίον του δράστη, ο οποίος έφερε πάνω του πυροβόλο όπλο και κινούνταν κοντά στο γκολφ-κλαμπ.

Σύμφωνα με τον σερίφη του Παλμ Μπιτς, ο ύποπτος που ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές, ήταν άοπλος όταν τέθηκε υπό κράτηση.

Οι πράκτορες του FBI τον εντόπισαν αφού ένας μάρτυρας τον είδε να «βγαίνει από θάμνους». Οι Αρχές εντόπισαν στους θάμνους ένα τουφέκι τύπου AK-47 με σκόπευτρο, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro.

Ο μάρτυρας τράβηξε επίσης μια φωτογραφία του οχήματος αφού είδε τον ύποπτο να μπαίνει μέσα σε ένα μαύρο Nissan.

Η αστυνομία ειδοποίησε το γειτονικό γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάρτιν, το οποίο εντόπισε το όχημα και συνέλαβε τον ύποπτο.

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ σε συνέντευξη του στο Newsweek Romania το 2022, βοήθησε στη στρατολόγηση ξένων εθελοντών για να πολεμήσουν για την Ουκρανία.


https://www.star.gr/eidiseis/kosmos/667518/tramp-poios-einai-o-andras-poy-feretai-na-pyrobolhse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου