Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί 5 στους 10 οδηγούς, που τους παίρνουν το "δίπλωμα" συνεχίζουν να οδηγούν;

 Είναι κοινό μυστικό, ότι οι μισοί οδηγοί, που τους έχουν πάρει την άδεια οδήγησης ("δίπλωμα"), κυρίως επειδή συνελήφθησαν να οδηγούν μεθυσμένοι, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, την "κατάσχεση" του διπλώματος και συνεχίζουν να οδηγούν ΧΩΡΙΣ δίπλωμα πλέον. Γιατί γίνεται αυτό; Απλό είναι. Επειδή,...

σκέφτονται ότι η πιθανότητα να τους σταματήσουν σε έλεγχο, να μην μπορέσουν να σταματήσουν ή να φύγουν, είναι τόσο μικρή, που "αξίζει το ρίσκο".

Αλλά, κι αν οι πιθανότητες δεν τους ευνοήσουν, η ποινή είναι αστεία. "Με αναστολή" και ένα χρηματικό πρόστιμο της πλάκας 200 ευρώ. Ξεκινήσαμε από το πιο σημαντικό, που είναι ότι η "φυλάκιση" είναι στα λόγια. Ο Π.Κ. προβλέπει "ποινή φυλάκισης ενός έως δώδεκα μηνών". Τα δικαστήρια, την πρώτη φορά, που θα συλληφθεί κάποιος να οδηγεί, ενώ του έχουν αφαιρέσει το δίπλωμα, του "ρίχνουν" συνήθως 3 μήνες με αναστολή, δηλαδή ....τρίχες. 

Οπως έχουμε γράψει ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορές, όλοι οι υπόδικοι, θα προτιμούσαν να φάνε "200 χρόνια φυλακή με αναστολή", παρά ΜΙΑ ημέρα πραγματικής φυλάκισης στη "στενή". Καθώς οι αναστολές δεν παρακολουθούνται, μέχρι να ξανακάνει το ίδιο αδίκημα και να ξαναδικαστεί ο παράνομος, περνάει η "τριετής αναστολή" κι έτσι, αν δεν κάνουμε λάθος, ποτέ και κανείς δεν μπήκε μέσα, επειδή ήταν με αναστολή και το ξανάκανε.


Ούτε τα χρηματικά πρόστιμα κάνουν δουλειά

Αλλά και χρηματικό πρόστιμο να βάλεις σε ένα ρεμάλι, καρφάκι δεν του καίγεται! Εκεί που χρωστάει στην εφορία 30.000 ευρώ, θα χρωστάει 31.000. Σιγά τα ωά. Δεκάρα δεν δίνουν τα ρεμάλια για το πόσα χρωστάνε.


10 μέρες στη φυλακή, είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από πρόστιμα και αφαίρεση διπλώματος

Αν θέλουμε στα σοβαρά, να μειωθούν οι δολοφόνοι της ασφάλτου, θα πρέπει, εφόσον συλλαμβάνεται κάποιος να οδηγεί μεθυσμένος, ανάλογα με το ποσοστό αλκοόλ, να φυλακίζεται (χωρίς αναστολή!), από 10 μέρες (φτάνουν!) έως 6 μήνες (φτάνουν, αν πας στη μπουζού!). Αν προξενήσει ατύχημα ή δυστύχημα, να φυλακίζεται αμέσως και να μην παίρνει αναστολές εκτέλεσης της ποινής. Φυσικά για πολλά χρόνια, ανάλογα με τον τραυματισμό που προκάλεσε. Σε περίπτωση που σκοτώσει πάνω από δύο άτομα, ισόβια ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, όχι στα λόγια. 

Άμεση φυλάκιση χωρίς ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο να μείνει εκτός κάγκελου και σε όσους, συνεχίζουν να οδηγούν χωρίς δίπλωμα. Οπότε, όλοι αυτοί που λένε "και πώς θα πάω στη δουλειά μου;", θα προτιμήσουν να πάρουν λεωφορείο, ταξί, τρένο ή να αγγαρέψουν κάποιον φίλο, παρά να μείνουν 10 μέρες στη φυλακή. Ενώ, με τα χρηματικά πρόστιμα και τις ηλίθιες ψευτοποινές "με αναστολή", το ρισκάρουν.

Δουλειά του κράτους είναι να τους πείσει να μη το ρισκάρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου