Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς η Μοσσάντ κατάφερε το εντυπωσιακό πλήγμα με τους βομβητές σε 3.000 Λιβανέζους

 Οι τηλεειδοποιητές στο Λίβανο ήχησαν ένα ηχητικό σήμα για περίπου δέκα δευτερόλεπτα πριν εκραγούν, ανέφεραν οι New York Times , επικαλούμενοι ένα ανώνυμο μέλος του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC).

«Ένα μέλος του IRGC δήλωσε ότι ....οι τηλεειδοποιητές, συμπεριλαμβανομένου αυτού που χρησιμοποιούσε ο (Ιρανός Πρέσβης στον Λίβανο Mojtaba Amani), ακούγονταν ένα ηχητικό σήμα για περίπου δέκα δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη, κάτι που ώθησε ορισμένους να φέρουν τις συσκευές κοντά στα μάτια και στο πρόσωπό τους για να ελέγξετε για κάποιο μήνυμα», αναφέρει το υλικό.

Σύμφωνα με το Reuters, η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ τοποθέτησε εκρηκτικά σε πέντε χιλιάδες τηλεειδοποιητές που κατασκευάζονται στην Ταϊβάν με παραγγελία της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με το πρακτορείο, τρεις χιλιάδες τηλεειδοποιητές ενεργοποιήθηκαν και εξερράγησαν ταυτόχρονα κατά την αποστολή του κωδικού μηνύματος.


Η πύλη Axios ανέφερε, επικαλούμενη πηγές, ότι η επιχείρηση εγκρίθηκε σε συναντήσεις μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και των μελών του υπουργικού συμβουλίου του και των αρχηγών ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου