Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Αντιδρούν οι οπαδοί του για φιλικό με ομάδα από το Ισραήλ

 "με τη φίμωση των φωνών που μιλάνε για το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη, λαμβάνει χώρα μια συντονισμένη προσπάθεια να ξεπλυθεί η εικόνα του κράτος του Ισραήλ"

Με ανακοίνωσή τους, οι σύνδεσμοι των.... οργανωμένων οπαδών του Άρη δήλωσαν ότι είναι ενάντια στη διεξαγωγή του αποψινού (12/9, 20:30) φιλικού αγώνα με τη Χαποέλ Τελ Αβίβ στο Nick Galis Hall.


Στην ανακοίνωσή τους, οι οργανωμένοι σύνδεσμοι του Άρη καταθέτουν ανοιχτά και ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της φιλικής αναμέτρησης αναφέροντας αρχικά ότι… «εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ένα έγκλημα τεράστιων διαστάσεων συντελείται στη Μέση Ανατολή. Το κράτος του Ισραήλ -μαζί με τους συμμάχους του- είναι υπεύθυνο για πάνω από 40.000 δολοφονημένους Παλαιστίνιους (με σχεδόν 17.000 παιδιά ανάμεσά τους), τουλάχιστον 100.000 τραυματίες, πάνω από 10.000 αγνοούμενους και περίπου άλλους τόσους Παλαιστίνιους στις Ισραηλινές φυλακές. Παράλληλα σχεδόν 2.000.000 ανθρώποι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια και τη γη τους, προσπαθώντας να επιβιώσουν μέσα στην πείνα και την εξαθλίωση, ενώ ο στρατός του Ισραήλ πραγματοποιούσε επιθέσεις σε σπίτια και σε καλλιέργειες, στα περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία της Γαζας, και προχωρούσε ακόμα και σε ενέδρες και σφαγές ανθρώπων την ώρα που παραλάμβαναν τρόφιμα από φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια».

Κατά την άποψη των οργανωμένων οπαδών του Άρη επιχειρείται φίμωση για όλα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. «Μέσα σε αυτο το ζοφερό τοπίο υπάρχει κάπου και ο αθλητισμός. Σε αντίθεση με άλλες συρράξεις ή πολέμους, όπου είδαμε τον αποκλεισμό αθλητών, συλλόγων, εθνικών ομάδων και ομοσπονδιών από διεθνείς οργανώσεις (λες και είναι οι αθλήτριες και οι αθλητές υπεύθυνοι για τα δεινά που προκαλούν τα κράτη), στην προκειμένη όχι απλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο (που δεν είναι άλλωστε αυτό που θα θέλαμε), αλλά ο αθλητισμός και ο πολιτισμός χρησιμοποιούνται συστηματικά και καθόλου τυχαία από το Ισραήλ, με τη βοήθεια φυσικά και των ευρωπαϊκών μέσων και κρατών. Με τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σε τουρνουά και εκδηλώσεις, γκαλά, συνέδρια, κοκ, και τη φίμωση παράλληλα των φωνών που μιλάνε για το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη, λαμβάνει χώρα μια συντονισμένη προσπάθεια να ξεπλυθεί η εικόνα του κράτος του Ισραήλ και να παρουσιαστεί πως όλα κυλάνε ομαλά στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου