Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Τώρα ηρέμησα!!

 Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης 

Tα ξέχασα όλα. Και πλημμύρες και ψόφια ψάρια και πυρκαγιές και ακρίβεια και λειψυδρία και Τέμπη και καθημερινή εγκληματικότητα και ανοιχτομάτα Δικαιοσύνη και κατάρρευση του ΕΣΥ και διάλυση της παιδείας και....

επίορκους δημοσίους υπαλλήλους και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και αργυρώνητα ΜΜΕ και παράνομα «πόθεν έσχες» και διασπάθιση των φόρων μας και νεποτισμό και ποδοσφαιρικές παράγκες και περιορισμό τής ελευθερίας τού λόγου και λαθρομεταναστευτικό και συστηματική παραβίαση του Συντάγματος και ακατάσχετη πολυνομία και …. και …..



Μητσοτάκης: «Κινητά στη σχολική τσάντα»*

Βορίδης: «Βασική προτεραιότητα της δεύτερης τετραετίας μας είναι η αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών»

Κασσελάκης και Τάιλερ αντάλλαξαν όρκους πίστης. Όπως στο Αμέρικα. Να είναι πιστός ο ένας στον άλλον και να μη ξενοκοιτάξει καμμιά γυναίκα.

Άννα Διαμαντοπούλου: «Μπήκα σ’ αυτόν τον αγώνα όχι για να συνεργαστώ, αλλά για να αντικαταστήσω τον κ. Μητσοτάκη και την πολιτική του».

Ανδρουλάκης: «Η πολιτική γραμμή μας δεν πρέπει να αλλάξει. Πρόοδος, ορθός λόγος, υπευθυνότητα. Δεν θα γυρίσει ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ με εύκολους λαϊκισμούς. Δεν θα γυρίσει ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ, αν δει να μπαίνουν στις συνεδριάσεις μας όσοι μόλις έχασαν τον υπουργικό θώκο στο ΠΑΣΟΚ, έγιναν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας, και τώρα θέλουν να ξαναβρούν “καρεκλίτσα”. Δεν θα μεγαλώσει έτσι το ΠΑΣΟΚ, το αντίθετο».

Κατρίνης: «Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του όταν δεν αλληλοσυγχαίρονται, λένε κούφια λόγια, μοιράζουν υποσχέσεις, εξαγγέλλουν σχέδια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και κάνουν προπαγάνδα πάνω στη καμένη γη. Αυτό έκανε, για μία ακόμα φορά, στη Πεντέλη ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλοντας σχέδιο για την Αττική. Όπως είχε κάνει στην Εύβοια, στην Ηλεία, στη Ρόδο».

Γιαννακοπούλου: «Η αίσθηση ανασφάλειας είναι γενικευμένη. Είτε έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των πυρκαγιών, είτε έχει να κάνει με το ότι πάει το παιδί σου σ’ ένα λούνα παρκ να διασκεδάσει και σκοτώνεται γιατί δεν υπάρχουν έλεγχοι, είτε γιατί έρχεται μια οικογένεια να κάνει διακοπές στη χώρα μας και μπαίνει μια συμμορία μέσα στο σπίτι της με θράσος, όπως συνέβη στην Κορινθία. Υπάρχει γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας, στο οποίο αυτή η Κυβέρνηση έχει κριθεί απολύτως μετεξεταστέα. Δεν γίνεται να αισθανόμαστε, ότι κατά τύχη ζούμε».

Δούκας: «Πρωθυπουργός τής χώρας ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Γερουλάνος: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κοιτάξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια».

Πολάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται αλλαγές στην ηγεσία, όχι πολιτική με βιντεάκια».

Σώτος

*Πώς έτσι; Δεν επιτρέπουν οι παραγωγοί τηλεφώνων και οι τηλεφωνικές εταιρείες την πλήρη απαγόρευση εντός σχολείου; Διότι, αν το κινητό στην τσάντα θα επιτρέπεται για ώρα ανάγκης π.χ. να ενημερώσει τον/την μαθητή/τρια ο μπαμπάς του/της ή η μαμά του/της ή ο μπαμπάς του/της ή ο μαμάς του/της ή η μπαμπά του/της ή η μαμά του/της για κάτι έκτακτο και επείγον, αυτό μπορεί να γίνει μέσω της Διεύθυνσης του σχολείου. Βάζω στοίχημα, ότι τα κινητά θα είναι στην τσάντα, αλλά όχι απενεργοποιημένα. Όπως συμβαίνει στους ιερούς ναούς και στις δικαστικές αίθουσες, όπου, ενώ υπάρχει πινακίδα για απενεργοποίηση, ώστε να επικρατεί απόλυτη ησυχία, ξαφνικά κουδουνίζει ένα τηλέφωνο και ο παρακολουθών τη δίκη ή τη θεία λειτουργία βγαίνει έξω, για να μιλήσει ή, όπερ συνηθέστερο, απαντά στο τηλέφωνο και συνδιαλέγεται εντός της αιθούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου