Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Ετοιμο σε ένα μήνα το Maison Crystal του Ιβάν Σαββίδη

Το "Θεσσαλονίκη Παλλάς" έγινε "Interni", μετά "Maison Crystal" και μετά ...ερείπιο.

Αρτουρ Νταβιντιάν και Μαρία Γκοντσάρεβα "τρέχουν" την επένδυση.

 Επιδίωξη είναι ο νέος και ανακαινισμένος πολυχώρος εστίασης που θα δημιουργηθεί σε ένα.... από τα πιο κεντρικά spot της πόλης να αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την οικογένεια, με ειδικά μενού για παιδιά και για γονείς, με χώρους για την απασχόληση των μικρών επισκεπτών κ.α.

Ο συγκεκριμένος χώρος – «φιλέτο» στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης για πολλά χρόνια παρέμενε κλειστός, αναξιοποίητος και είχαν διατυπωθεί ένα σωρό παράπονα από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για εγκατάλειψη και παραμέλησή του. Για το λόγο αυτό, τον Μάρτιο του 2019 η τότε διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε σε μίσθωση του ακινήτου, έπειτα από σχετική δημοπρασία. 

ο Αρτουρ Νταβιντιάν, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, διαχειριστής των επενδύσεων Σαββίδη

Μισθωτής ανακηρύχθηκε η εταιρεία «Dimera Group», συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, που το απέκτησε ως πλειοδότης αρχικά για έξι χρόνια, με δικαίωμα παράτασης άλλων τριών ετών. Ωστόσο, οι εργασίες άργησαν αρκετά να ξεκινήσουν και σε αυτό φαίνεται πως συνετέλεσε και η πανδημία του κορονοϊού.

Η εταιρεία λόγω του μεγάλου κόστους ανακατασκευής του κτιρίου αλλά και εξαιτίας της πανδημίας, το 2020 ζήτησε με επιστολή προς τον δήμο Θεσσαλονίκης να παραταθεί η μίσθωση στα 20 χρόνια, επικαλούμενη πως η δαπάνη δεν μπορεί να αποσβεστεί στα 9 χρόνια (6+3). Στο αίτημα συναίνεσε ο δήμος και το Διαιτητικό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Dimera επεκτείνοντας τη διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης έως τις 7 Μαρτίου 2040, με μίσθωμα 22.000 ευρώ το μήνα, προσαυξανόμενο κατά 3% ετησίως.

Μέχρι τη δεκαετία του ‘90 στο ίδιο σημείο λειτουργούσε το Μεγάλο Δημοτικό Αναψυκτήριο. Ανεγέρθηκε επί δημαρχίας του Σωτήρη Κούβελα και έκτοτε εκμισθωτής του ήταν ο δήμος Θεσσαλονίκης. Τα επόμενα χρόνια μισθώθηκε από ιδιώτες και οι παλαιότεροι το θυμούνται ως «Θεσσαλονίκη Παλλάς», ως «Interni» όπου και «έζησε» πολλές λαμπρές στιγμές, και τελευταία ως «Maison Crystal».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου