Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Κωνσταντινούπολη : Συνελήφθη ένα άτομο για τη βομβιστική επίθεση - Ποια είναι τα θύματα

pateras toyrkia11


Ο τρόμος επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής. Ένα άτομο, πιθανότατα γυναίκα, το οποίο.... και συνελήφθη, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, άφησε μία βόμβα στην οδό Ίστικλαλ παρασύροντας στον θάνατο 6 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, 6 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν από θραύσματα που προκάλεσε η βόμβα. Ανάμεσα στους 6 νεκρούς είναι και ένας πατέρας με την 3χρονη κόρη του, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο της έκρηξης.




Πρόκειται για την 9χρονη Ecrin και τον πατέρα της Yusuf Meydan, οι οποίοι έκαναν βόλτα στην πλατεία Ταξίμ. Όπως έγινε γνωστό, ο Meydan εργαζόταν στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τουρκίας.

Εκτός από την 9χρονη και τον πατέρα της, σκοτώθηκαν η 38χρονη Arzu Özsoy με την 16χρονη κόρη της Yağmur Uçar, ο 40χρονος Adem Topkara και η σύζυγός του, η 29χρονη Mukaddes Elif Topkara.

Όσον αφορά τους 81 τραυματίες ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είπε ότι πέντε βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και άλλων δύο η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή.






Ο Τούρκος ΥΠΕΣ κατηγορεί το PKK

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγόρησε σήμερα το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση που διαπράχθηκε χθες Κυριακή στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 80 άλλους.

«Το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα συνελήφθη. Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο κ. Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και άλλα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι ανέφεραν χθες πως για την επίθεση ευθυνόταν «γυναίκα».

Ο κ. Σοϊλού δεν διευκρίνισε το φύλλο του προσώπου που συνελήφθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου