Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

IS KENYA AFRICA'S GREECE ?

 " Είναι η Κένυα, η Ελλάδα της Αφρικής;", ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας African indepedent, στις 18-10-2015. Η Ελλάδα ήταν... παγκόσμιο παράδειγμα χρεοκοπίας προς αποφυγή και οι Κενυάτες προειδοποιούσαν: μη γίνουμε σαν την Ελλάδα

Ηταν ταπεινωτικό να βλέπουμε την Ελλάδα να χρησιμοποιείται ως σύμβολο αποτυχίας, αλλά ήταν αληθινό. Αυτό ίσως το θυμάστε όλοι, υπάρχει και σχετική αρθρογραφία του 2015 (π.χ. εδώ)

Το σημαντικό όμως είναι να δούμε, τι απέγινε από τότε. Ποιός τα κατάφερε ...χειρότερα; Μαντεύουμε ότι θα το βρείτε εύκολα.


Η Ελλάδα, ανέβασε από τότε το δείκτη χρέους προς ΑΕΠ, από το 179% στο 237% (σπάμε όλα τα ρεκόρ! Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και αλυσοδέσιμο της χώρας για 99 χρόνια, το μόνο που καταφέραμε ήταν να δανειζόμαστε ασυλλόγιστα, παρανοϊκά, εξωφρενικά και να αυξάνουμε συνεχώς το χρέος).


Η φτωχή Κένυα, είχε χρέος/ΑΕΠ 45,48% το 2015 και σήμερα 42%. Το μείωσε ! Μείωσαν τον δανεισμό!


Αλλά τζάμπα τα γράφουμε. Κανείς δεν αγχώνεται στην Ελλάδα, γιατί βλέπει μόνο το σήμερα και τα καθρεπτάκια, που χαρίζουν οι πολιτικοί στους υπηκόους αυτής της αποικίας χρέους. Κανέναν δεν απασχολεί ο εξωφρενικός δανεισμός του κράτους, λες και θα τα πληρώσουν οι Τούρκοι για μας... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου